Povežite se s nama

Međimurje

Od iduće školske godine tjelesni u novoj dvorani

Objavljeno:

- dana

INVESTICIJE

– Općina Goričan jedna je od onih koje su prihvatile model po kojem u relativno kratkom roku možemo realizirati projekt školske dvorane.

Radi se o kreditnom zaduženju koje će pratiti i Županija i Općina – istaknuo je međimurski župan Matija Posavec, koji je bio na potpisivanju ugovora o nastavku radova izgradnje školsko-sportske dvorane OŠ Goričan, “teškom” oko 6,3 milijuna kuna.

Potpisanim ugovorom projekt izgradnje dvorane ušao je u zadnju fazu, s čime je posebno zadovoljan ravnatelj škole Zlatko Varošanec. Naime, nastava iz tjelesne i zdravstvene kulture dosad se odvijala u jednoj od učionica ili vani na igralištu, kad je to omogućavalo vrijeme.

– Došlo je vrijeme da se ispuni san sve naše djece, ali i cijelog našeg mjesta, jer će time svi mještani Goričana dobiti jedan potpuno novi objekt za različite namjene – rekao je Varošanec.

Načelnik Općine Goričan Mario Moharić najavio je da bi učenici u njoj mogli vježbati već od iduće školske godine.
– Dvorana će se moći koristiti za razne namjene. Primjerice, imamo europske prvakinje u nekoliko kategorija mažoretkinja i twirlinga, koje treniraju u nemogućim uvjetima, a ostvaruju sjajne rezultate, tako da one, kao i ostali naši sportski klubovi, zaslužuju imati mjesto na kojemu mogu provoditi kvalitetne pripreme – istaknuo je Moharić.

Trećom fazom završit će svi građevinski radovi, nakon čega će uslijediti opremanje dvorane u vrijednosti od pola milijuna kuna.
Izgradnjom školsko-sportske dvorane OŠ Goričan dobit će priliku za provođenje jednosmjenske nastave. No, tu nije kraj ulaganjima u tu međimursku školu. Škola će biti prijavljena na natječaj za energetsku obnovu cjelokupne zgrade, čime bi se kvaliteta održavanja nastave podignula na još višu razinu.

 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Danas u Međimurju 52 novozaražena: umrla je jedna osoba, jučer cijepljeno rekordnih 2656

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 193 uzoraka, od čega je evidentirano 46 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 23,8% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 75 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 451.

Brzim antigenskim testovima evidentirana su 2 pozitivna pacijenta, dok su iz drugih županija prijavljena 4 slučaja.

Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 56.683 uzorka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 77 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 8 pacijenata, otpušteno je 10 pacijenata, dok su 3 pacijenta na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muška osoba stara 75 godina.

Tijekom akcije cijepljenja održane u četvrtak, 13. svibnja zabilježen je dnevni rekord te je u jednom danu cijepljeno 2.656 osoba. Utrošeno je 1.990 doza Pfizera i 22 doze Astra Zenece. S barem jednom dozom je cijepljene su 29.243 osobe, što iznosi 33,3% stanovništva starijeg od 18 godina. S cijepljenjem se nastavlja i sutra.

Nastavite čitati

Međimurje

Suradnjom lovaca i policijskih službenika PP Prelog do suzbijanja krivolova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Prelog i ove godine nastavljaju suradnju s lovačkim udrugama u nastojanju da se suzbiju svi oblici protuzakonitog lova.

Uz nadzor lovišta koji članovi lovačkih udruga, ali i policijski službenici u sklopu svojih zadaća, obavljaju samostalno, redovito se organiziraju i zajedničke aktivnosti. Ovih su se dana zajedničke aktivnosti provodile na području kojim gospodari Lovačka udruga „Fazan“ iz Hodošana, i one će se nastaviti. Isti oblik suradnje u narednom razdoblju provodit će se i s lovcima Lovačke udruge „Jastreb“ iz Domašinca, osobito na području polja Murščak.

Članovi lovačkih udruga pojačano su prisutni u lovištima kojima gospodare, pri čemu im se pridružuju policijski službenici, koristeći pritom svu raspoloživu opremu, radi uspješnijeg uočavanja i hvatanja krivolovaca u nezakonitim radnjama, poput drona, uređaja za noćno promatranje i termovizijske kamere.

Ovakav oblik rada prepoznat je kao vrlo učinkovit u suzbijanju nezakonitog lova: sve lovačke udruge vrlo se rado uključuju u zajedničke aktivnosti sa policijskim službenicima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!