Povežite se s nama

Međimurje

Od iduće školske godine tjelesni u novoj dvorani

Objavljeno:

- dana

INVESTICIJE

– Općina Goričan jedna je od onih koje su prihvatile model po kojem u relativno kratkom roku možemo realizirati projekt školske dvorane.

Radi se o kreditnom zaduženju koje će pratiti i Županija i Općina – istaknuo je međimurski župan Matija Posavec, koji je bio na potpisivanju ugovora o nastavku radova izgradnje školsko-sportske dvorane OŠ Goričan, “teškom” oko 6,3 milijuna kuna.

Potpisanim ugovorom projekt izgradnje dvorane ušao je u zadnju fazu, s čime je posebno zadovoljan ravnatelj škole Zlatko Varošanec. Naime, nastava iz tjelesne i zdravstvene kulture dosad se odvijala u jednoj od učionica ili vani na igralištu, kad je to omogućavalo vrijeme.

– Došlo je vrijeme da se ispuni san sve naše djece, ali i cijelog našeg mjesta, jer će time svi mještani Goričana dobiti jedan potpuno novi objekt za različite namjene – rekao je Varošanec.

Načelnik Općine Goričan Mario Moharić najavio je da bi učenici u njoj mogli vježbati već od iduće školske godine.
– Dvorana će se moći koristiti za razne namjene. Primjerice, imamo europske prvakinje u nekoliko kategorija mažoretkinja i twirlinga, koje treniraju u nemogućim uvjetima, a ostvaruju sjajne rezultate, tako da one, kao i ostali naši sportski klubovi, zaslužuju imati mjesto na kojemu mogu provoditi kvalitetne pripreme – istaknuo je Moharić.

Trećom fazom završit će svi građevinski radovi, nakon čega će uslijediti opremanje dvorane u vrijednosti od pola milijuna kuna.
Izgradnjom školsko-sportske dvorane OŠ Goričan dobit će priliku za provođenje jednosmjenske nastave. No, tu nije kraj ulaganjima u tu međimursku školu. Škola će biti prijavljena na natječaj za energetsku obnovu cjelokupne zgrade, čime bi se kvaliteta održavanja nastave podignula na još višu razinu.

 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Petnaest zlatnih odličja za izvrsni međimurski med, a Pčelarstvo Trupković je najtrofejnije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Agacija - Udruga pčelara Međimurske županije

U subotu, 25. studenoga, su se zgradi Scheier u Čakovcu okupili članovi Udruge pčelara Agacija Međimurske županije, na svečanosti dodjele priznanja za najbolji ovogodišnji med.

Dodijeljeno je čak 15 zlatnih odličja za bagremov i cvjetni med, kao i med cvijeta uljane repice. Srebrnim odličjem ovjenčano je 28 proizvoda, dok je 14, uglavnom bagremovog meda, dobilo brončana odličja.

Pčelarstvo Trupković je i najtrofejnije te je u ovom ciklusu ocjenjivanja dobilo dva zlata te jedno srebrno odličje, zatim Pčelarstvo Kanan čiji med je dobio zlatno i srebrno odličje, pčelarstvo Nenada Jeđuta osvojilo je dva srebra, a obitelj Heđa iz Slakovca dosegnula je najvišu ocjenu među zlatnim medaljama za svoj bagremov med.

Župan Matija Posavec čestitao je pčelarima što su unatoč teškim i izazovnim vremenima uspjeli zadržati visoku kvalitetu meda, te dodao kako će im Međimurska županija i dalje pružati ruku podrške, pomoći i suradnje.

Susret je bio i edukativnog karaktera te namijenjen i onima koji tek namjeravaju ući u svijet pčelarstva, stoga je Željko Trupković, predsjednik Agacije, na skup pozvao eminentne izlagačice, prof. dr. sc. Ivanu Tlak Gajger koja je govorila o prevenciji bolesti pčela, a okupljenim međimurskim pčelarima obratio se i Dražen Kocet iz Saveza pčelara Hrvatske, te dr. Kolics Balazs iz mađarskog pčelarskog saveza.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Selnica osigurala je poklonbonove za umirovljenike, potrebno se prijaviti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Selnica je i ove godine za umirovljenike pripremila poklonove, a povodom božićno-novogodišnjih blagdana.

Za ostvarivanje prava na bon potrebno se prijaviti OVDJE.

Prijaviti se mogu svi kojima mirovina ili ukupne mirovine iznose do 350 eura.

Dokumentacija će se prikupljati od 27.11.2023. (ponedjeljak) do 11.12. 2023. (ponedjeljak) isključivo elektronski na mail: [email protected] ili se ostavlja u sivom sandučiću kod općinskog ureda. Naknadne prijave više neće zaprimati. – Zamolite svoje ukućane ili susjede da vam pomognu kod ispunjavanja i slanja dokumentacije. U slučaju potrebe možete nazvati i nas na broj telefona 861-344 – objavila je Općina Selnica.

Podjela bonova bit će 14. i 15. prosinca (četvrtak i petak) u prostorijama Udruge umirovljenika (Trg sv. Marka 2, Selnica) od 9 do 12 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje