Povežite se s nama

Međimurje

Od iduće školske godine tjelesni u novoj dvorani

Objavljeno:

- dana

INVESTICIJE

– Općina Goričan jedna je od onih koje su prihvatile model po kojem u relativno kratkom roku možemo realizirati projekt školske dvorane.

Radi se o kreditnom zaduženju koje će pratiti i Županija i Općina – istaknuo je međimurski župan Matija Posavec, koji je bio na potpisivanju ugovora o nastavku radova izgradnje školsko-sportske dvorane OŠ Goričan, “teškom” oko 6,3 milijuna kuna.

Potpisanim ugovorom projekt izgradnje dvorane ušao je u zadnju fazu, s čime je posebno zadovoljan ravnatelj škole Zlatko Varošanec. Naime, nastava iz tjelesne i zdravstvene kulture dosad se odvijala u jednoj od učionica ili vani na igralištu, kad je to omogućavalo vrijeme.

– Došlo je vrijeme da se ispuni san sve naše djece, ali i cijelog našeg mjesta, jer će time svi mještani Goričana dobiti jedan potpuno novi objekt za različite namjene – rekao je Varošanec.

Načelnik Općine Goričan Mario Moharić najavio je da bi učenici u njoj mogli vježbati već od iduće školske godine.
– Dvorana će se moći koristiti za razne namjene. Primjerice, imamo europske prvakinje u nekoliko kategorija mažoretkinja i twirlinga, koje treniraju u nemogućim uvjetima, a ostvaruju sjajne rezultate, tako da one, kao i ostali naši sportski klubovi, zaslužuju imati mjesto na kojemu mogu provoditi kvalitetne pripreme – istaknuo je Moharić.

Trećom fazom završit će svi građevinski radovi, nakon čega će uslijediti opremanje dvorane u vrijednosti od pola milijuna kuna.
Izgradnjom školsko-sportske dvorane OŠ Goričan dobit će priliku za provođenje jednosmjenske nastave. No, tu nije kraj ulaganjima u tu međimursku školu. Škola će biti prijavljena na natječaj za energetsku obnovu cjelokupne zgrade, čime bi se kvaliteta održavanja nastave podignula na još višu razinu.

 

Izvor:
Foto:

Foto i video

VIDEO Svjetlo na kraju tunela vidljivo u novoj skladbi Krune Kamenića “Dolazi dan”!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Škola za glazbenu produkciju i audioinženjerstvo “Media Creatus” predstavlja Krunoslava Kamenića s pjesmom “Dolazi dan”.

– Dragi prijatelji, evo i mene nakon nekog vremena s novom pjesmom koju prvenstveno posvećujem svim ljudima (odnosno čovjeku općenito) ma gdje bili! Pjesma govori o tome da je život čovjeka prožet raznim nedaćama, nevoljama i situacijama koje nam na prvu izgledaju nerješivima i bezizlaznima,
no čovjekov nepomirljivi karakter uvijek nađe pravi i ispravan odgovor i put, koji na kraju ima smisla!

Život je lijep ako ga čovjek sam takvim učini ili to možemo reći i ovako: “Poslije kiše dolazi sunce, na kraju tunela dolazi svjetlo, poslije svake noći dolazi dan!” – poručuje Kamenić, koji je autor glazbe i teksta te glavni vokal pjesme.

– Iskrena i velika zahvala mojim prijateljima Vjekoslavu Magdaleniću i Marku Lajtmanu te njihovoj medijskoj kući „Media Creatus”, njihovoj profesionalnosti i svemu, da bi ovaj uradak u ovakvom obliku mogao ugledati svjetlo dana – dodaje Kamenić, koji se nada da će vam se pjesma svidjeti i već nekako pronaći put do vaših srdaca.

Popratne vokale otpjevala je Jadranka Krištof. Bas je odsvirao Vjeran Vidović, gitaru Marko Lajtman, bubnjeve Karlo Kamenić, dok je za aranžman, synth i programiranje zaslužan Vjekoslav Magdalenić, koji je odradio i miks te masteriranje.

Za digitalnu distribuciju odgovoran je label Longplay digital.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju u protekla 24 sata 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, nema preminulih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 170 osoba, od čega je evidentirano 11 pozitivnih slučajeva na COVID-19 u Međimurskoj županiji, priopćio je 26. siječnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 46 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 241.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 37.018 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Testiranjima brzim antigenskim testovima, koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o 2 pozitivna slučaja.

Epidemiološka služba ne raspolaže podacima o ukupno obavljenim testiranjima u drugim ustanovama. Epidemiolozi su na temelju kliničke slike (bez testiranja) dijagnosticirali COVID-19 kod dvije osobe.

Prema mjestu prebivališta u periodu od 18. do 24. siječnja 2021. godine, 34  je ukupno oboljelih na području grada Čakovca, 13 na području grada Mursko Središća, 13 na području grada Preloga, 1 na području općine Belica, 1 općine Dekanovec, 1 općine Domašinec, 4 općine Donja Dubrava, 8 općine Donji Kraljevec, 1 općine Donji Vidovec, 4 općine Kotoriba, 4 općine Mala Subotica, 20 općine Nedelišće, 25 općine Orehovica, 3 općine Podturen, 6 općine Pribislavec,  2 općine Selnica, 6 općine Strahoninec, 3 općine Sveta Marija, 6 općine Sveti Juraj na Bregu, 3 općine Sveti Martin na Muri, 3 općine Vratišinec i 5 općine Šenkovec.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 57 pacijenata pozitivnih na virus COVID 19. U protekla 24 sata hospitalizirana su 4 pacijenta, a otpušten je 1 pacijent. Na invazivnoj respiraciji se nalaze 2 COVID pozitivna pacijenta. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Nastavite čitati