Povežite se s nama

Ostali sportovi

Odlično otvorena sezona atletičara AK Sloboda

Objavljeno:

- dana

ATLETIKA

Atletičari i atletičarke AK Sloboda odlično su započeli novu atletsku sezonu.

Po kišovitom, vjetrovitom i prohladnom vremenu u subotu je u Zagrebu održan međunarodni atletski miting Memorijal “Goran Subotić” u organizaciji AK Agram. Na spomenutom je mitingu najbolji rezultat ostvarila varaždinska atletičarka Marija Hižman, koja je osvojila prvo mjesto na 400 m s rezultatom 55,8. Drugo mjesto na 400 m osvojila je Kristina Dudek s 56,4, dok je Danijela Roško u ukupnom poretku bila četvrta s 58,6.
Lucija Pokos je pak bila druga na 100 m s rezultatom 12,37.
David Šalamon bio je šesti na 800 m s rezultatom 1:59,7, dok zbog kvara elektronike nisu objavljeni rezultati za utrke atletičara na 400 m, gdje su nastupili Bernard Gavez i Mirko Hižman.
U subotu se održalo i II. Kolo HALS-a za mlađe kategorije, dok su u nedjelju nastupili atletičari i atletičarke starijih kategorija.
Prvog dana natjecanja od limačica je među najboljima bila Simona Jambrošić, koja je bila prva na 600 m. Klara Košćak bila je treća u skoku u dalj, a treće mjesto osvojili su i limači AK Sloboda u štafeti na 4 x 60. Od mlađih kadetkinja, Klara Martinez bila je druga na 60 m. Ema Čop bila je druga u skoku u vis, Mihaela habunek drugo je mjesto osvojila u skoku s motkom, dok je Ana Majdak bila najbolja u bacanju vortexa. Mlađe kadetkinje AK Sloboda bile su treće u štafeti na 4×60.
Od mlađih kadeta, Andreas Jozepović bio je drugi na 60 m, a drugo mjesto osvojio je i u skoku u dalj. U skoku s motkom drugi je bio Tin Kirić, a treći Luka Ilčić. Leon Vuković je pak bio treći u bacanju kugle, a mlađi kadeti AK Sloboda osvojili su drugo mjesto u štafeti 4×60.
Drugog dana natjecanja nastupile su starije kategorije. Od starijih kadetkinja među uspješnijima je bila Ena Krebelj koja je osvojila prvo mjesto na 100 m.
Leonarda Bosilj osvojila je prvo mjesto u bacanju diska. Ana Majdak bila je drugau bacanju diska i druga u bacanju kladiva. Starije kadetkinje AK Sloboda bile su prve u štafeti 100+200+300+400.
Od starijih kadeta, Ivan Novko bio je drugi na 100 m, a Luka Ilčić i Tin Kirić dijelili su prvo mjesto u skoku s motkom. Andreas Jozepović bio je treći u bacanju koplja.
Od mlađih juniorki, Franja Želimorski bila je prva u bacanju koplja.
Vinko Kopjar bio je drugi u bacanju diska i treći u bacanju kladiva. Antonio Vojnović osvojio je drugo mjesto u bacanju kladiva.
U kategoriji žena Lucija Pokos bila je prva na 200 m, dok je Dorotea Strelec bila druga u skoku u vis.
U kategorji muških, Miro Hižman bio je treći na 200 m.

 

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje