Povežite se s nama

Život i društvo

Održan prvi transnacionalni sastanak partnerskih škola Erasmus + projekta

Objavljeno:

- dana

Posjet Turskoj

Članice projektnog tima OŠ Izidora Poljaka Višnjica u sklopu Erasmus + KA 2 projekta posjetile su Tursku od 12. do 16. prosinca. 

Ivana Karpov, Slavica Cingesar i Ankica Gotić prisustovale su na prvom transnacionalnom sastanku projektnih partnera iz četiri europske zemlje: Turske, Grčke, Poljske i Hrvatske.

Cilj projekta pod nazivom “I am being an ecological person” je realizirati dvogodišnji projekt s četiri partnerske škole iz Europe te provesti radionice iz područja ekologije i engleskog jezika u Turskoj, Grčkoj, Poljskoj i Hrvatskoj.

Cilj projekta jest poticanje ekološke osviještenosti, podizanje svijesti o šteti koja se nanosi prirodi, poučavanje o principima ekološki prihvatljivog načina života, upoznavanje s pojmom ekološkog otiska i otkrivanje načina za smanjivanje ekološkog otiska svakog pojedinca, upoznavanje s pojmom održivog razvoja u okviru ekologije i traženje načina za doprinos održivom razvoju, osposobljavanje za uspješnu komunikaciju primjenom stečenih znanja, poticanje interkulturalnosti i usavršavanje vještine korištenja stranog jezika putem rada na projektu.

Sljedeći susret s partnerima održat će se u ožujku 2017. godine u Grčkoj, a krajem svibnja 2017. godine učenici i suradnici škola partnera dolaze u Donju Višnjicu. 

Izvor: OŠ Izidora Poljaka Višnjica
Foto:

Život i društvo

Radovi na postavljanju umjetnog travnjaka u Novom Marofu pred završetkom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometni teren u Novom Marofu korak je bliže svom konačnom izgledu.

Naime, u četvrtak je, 18. kolovoza, četveročlano Povjerenstvo za pregled i primopredaju podloge za postavu umjetne trave obišlo teren i ustvrdilo kako se radovi kvalitetno obavljaju, prema pravilima struke. Povjerenstvo je također zaključilo kako izvedena podloga zadovoljava sve tehničke specifikacije za postavljanje umjetne trave te se krenulo s postavljanjem novog travnjaka.

Pripremne radove financira Grad Novi Marof, a financijska sredstva za dobavu i postavljanje umjetne trave osigurao je Hrvatski nogometni savez.

Zajedno s članovima povjerenstva i predsjednikom Županijskog nogometnog saveza Varaždin Nenadom Horvatićem radove je obišao i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

– Ovo je velika stvar za naš nogometni klub koji je među najdugovječnijima u zemlji. Drago mi je da će naši nogometaši dobiti pravi, suvremeni travnjak potreban za treninge i utakmice na kojem će moći trenirati svi, od škole nogometa do seniora – poručio je Jenkač.

Time će jedan od starijih hrvatskih nogometnih klubova, NK Novi Marof, uskoro dobiti novo nogometno igralište koje će prema svemu sudeći parirati i onima u većim gradovima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vinica: U subotu lovačka zabava uz gađanje glinenih golubova, tamburaše i domaće delicije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lovačka udruga „Opeka“ Vinica u subotu, 20. kolovoza organizira lovačku zabavu uz gađanje glinenih golubova.

Sve posjetitelje zabavljat će glazbeni sastav Faringaši, a krijepit će se domaćim gulašom i drugim specijalitetima uz nezaobilaznu – vrhunsku viničku kapljicu.

Okupljanje lovaca/strijelaca počinje kod lovačkog doma u 9.30 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje