Povežite se s nama

Sport

Održana godišnja skupština NK Sloboda i predstavljen plan rada za 2024. godinu

Objavljeno:

- dana

Održana je redovna Skupština NK Sloboda Varaždin. Sjednici su prisustvovali članovi i Uprava kluba na čelu s predsjednikom kluba, Ervin Jerganom. Skupštinu je vodio tajnik kluba Nedeljko Novak.

Na Skuštini se raspravljalo o rezultatima i aktivnostima u 2023. godini, planovima za sljedeću godinu, o nadolazećim natjecanjima i ciljevima, obnovi infrastrukture, a predstavljeno je i financijsko izvješće za 2023. godinu.

Što se tiče rezultata i aktivnosti u 2023.godini, predsjednik naglašava kako se radi o izuzetno uspješnoj godini unatoč tome što na početku ili polovici godine to nije tako izgledalo. Naime, seniorska momčad je ispala iz 1.ŽNL dok je Škola nogometa bila u prelaznoj ali ciljanoj fazi uz rezultatsku stagnaciju. No, pokazalo se da su se neki potezi isplatili, a to dokazuju jesenski rezultati kluba na svim razinama.

– Posložili i ustabilili smo trenersku križaljku po svim kategorijama te sada imamo ukupno 10 trenera u 7 kategorija te trenera za rad sa golmanima. Posebna novost od ljeta je uključenje u rad kondicijskog trenera u Školi nogometa, čiji cilj je bio podići nivo rada sa djecom na polju koordinacije pokreta, ciljanog rada cijelog tijela u službi ispravnog trčanja i podizanja kvalitete svakog djeteta. Da je klub, a posebno Škola nogometa,  na uspješnom putu govori podatak da od sedam kategorija koje se natječu, dvije se nalaze na 1. mjestu, a dvije na 2. mjestu na kraju jesenskog dijela prvenstva– predsjednik Ervin Jergan.

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje