Povežite se s nama

Život i društvo

Održana prva redovna Skupština varaždinske Udruge Futur egzaktni

Objavljeno:

- dana

U srijedu, 22. 2023. godine u dvorani varaždinske Gradske knjižnice i čitaonice održana je prva redovna Skupština Udruge Futur egzaktni.

Skupština Udruge je temeljem Statuta Udruge sastavljena od osnivača Udruge i članova Udruge koji vode pojedine sekcije ili su predviđeni da će raditi za Udrugu. U ovom trenutku Skupština broji 20 članova. S povećanjem broja članova, kao i novih aktivnosti Udruge  predviđeno je da do kraja 2025. godine broj članova Skupštine bude 30.

U radu Skupštine sudjelovalo je 17 članova, a odazvali su se i gosti koji su ujedno i glavni sponzori rada Udruge: Denis Terzić – Git d.o.o., Matija Kraljić – Alpha M, Damir Gašpar i Edina Karamehić  – Tim dobit d.o.o.

Predsjednik Udruge Branimir Mihalinec podnio je Izvješće o radu Udruge od ideje o pokretanju Udruge do održavanja Skupštine. Izvješće i aktivnosti Udruge objavit ćemo na web stranicama Udruge.

Izvješće o radu predsjednika jednoglasno je usvojeno. Predsjednik Udruge Branimir Mihalinec iznio je prijedlog Programa rada Udruge u 2024. godini. Program rada bit će objavljen na web stranicama Udruge. Prijedlog Programa rada Udruge za 2024. godinu jednoglasno je prihvaćen.

Edina Karamehić, mag.oec. prezentirala je Prijedlog Financijskog plana Udruge za 2024. godinu s obrazloženjem Plana. Prijedlog Financijskog plana Udruge za 2024. godinu jednoglasno je usvojen.

Edina Karamehić izvijestila je članove Skupštine kako je obaveza izrade  Izvješća o materijalno-financijskom poslovanju Udruge dolazi nakon završetka tekuće 2023. godine, te da će potpuno izvješće biti predano nadležnim institucijama, a bit će predočeno Nadzornom odboru Udruge.

Temeljem Statuta Udruge Upravni odbor sastoji se od 5 članova, od čega su tri člana osnivači Udruge, Branimir Mihalinec, Biserka Ivek i Damir Kliček, a Skupština bira ostala dva člana. Predloženi su Đurđica Dropuljić i Zlatko Branilović. Skupština je jednoglasno izabrala Đurđicu Dropuljić i Zlatka Branilovića za članove Upravnog odbora Udruge.

Temeljem Statuta Skupština bira Nadzorni  Odbor Udruge s najviše tri člana. Predloženi su: Karmen Gumbas, Štefica Šagi i Đurđa Lazar. Skupština je jednoglasno izabrala Kermen Gumbas, Šteficu Šagi i Đurđu Lazar u Nadzorni odbor udruge. Članice Nadzornog odbora složile su se da predsjednica Nadzornog odbora bude Karmen Gumbas.

Temeljem Statuta Udruge Skupština bira Sud časti Udruge s najviše tri člana. Ovoga puta bila je predložena samo jedna članica Suda časti Ljerka Šimunić. Preostala dva člana birat će Skupština 2025. godine. Skupština je jednoglasno izabrala Ljerku Šimunić za članicu Suda časti Udruge.

Time je iscrpljen dnevni  red i završen rad prve Redovne Skupštine Udruge Futur egzaktni.

Život i društvo

Dvojac iz DVD-a Varaždin Breg nastupio na ekstremnom vatrogasnom natjecanju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Operativci DVD-a Varaždin Breg pod sponzorstvom Hrvatske vatrogasne zajednice, Varaždinske županije i Općina Gornji Kneginec, nastupili na najtežem vatrogasnom natjecanju Firefighter Challenge-TFA Hungary 2024 u mađarskom Sombotelu.

Od 100 prijavljenih natjecatelja iz Mađarske, Austrije, Slovačke i Hrvatske, završilo ih je 89. Član DVD-a Varaždin Breg, Siniša Horvat osvojio je 4. mjesto (3. mjesto pobjeglo mu je za samo 8 stotinki), a nastupio je i Andy Barulek.

– Iako smo imali poteškoća jer je jedan član tima morao odustati zbog zdravstvenih razloga, mađarski kolega Turcán Màrk uskočio je i zauzeli smo kao TFA Team Croatia 5. mjesto od 13 timova. Bravo za naše operativce koji su pokazali snagu općinskog, županijskog i državnog vatrogastva na međunarodnoj sceni! – ističu iz DVD-a Varaždin Breg.

Nastavite čitati

Život i društvo

Prigodnim programom i podjelom nagrada u OŠ Martijanec proslavljen završetak školske godine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom kraja školske godine, u Osnovnoj školi Martijanec održan je prigodni program kako bi školarci proslavili završetak još jedne godine, a neki se i oprostili od osnovne škole.

U programu su sudjelovali učenici razredne i predmetne nastave OŠ Martijanec, članovi izvannastavnih aktivnosti dramskih, plesnih grupa, školski zbor i tamburaški orkestar, a točku na njemačkom jeziku izveli su i učenici „Male njemačke družine”, dok su program pripremili učitelji voditelji skupina izvannastavnih aktivnosti.

Tijekom programa ravnateljica OŠ Martijanec Sonja Huzjak te načelnik Općine Martijanec, Branimir Nađ, podijelili su prigodne nagrade najuspješnijim učenicima i mentorima koji su se istaknuli tijekom godine u provođenju projekata i natjecanja, a šećer na kraju bila je izvedba pjesme „Rim Tim Tagi Dim” popraćena poznatom koreografijom.

OŠ Martijanec ove je godine po prvi puta provodila eksperimentalni program Cjelodnevne škole, a kako ističe ravnateljica Huzjak, učenicima se zaista trude ponuditi suvremeni način poučavanja i mnoštvo aktivnosti van redovnih kurikuluma.

– U četvrtak, uz Sportski dan, imali smo i gostovanje Stem Laba gdje su učenici imali prilike sudjelovati u raznovrsnim radionicama iz područja prirodoslovlja, tehničke kulture i novih tehnologija, a u petak, uz Dan škole, učenicima je osiguran mobilni Planetarij u kojem su imali prilike otkrivati tajne svemira – rekla je ravnateljica koja se ujedno osvrnula i na program cjelodnevne škole, ali i poslala poruku svojim učenicima.

– Uspješno smo prebrodili prvu godinu Cjelodnevne škole. Neke su nam stvari bile odlične, na nekima ćemo još svi zajedno poraditi sljedeće godine, da nam u školi svima bude sigurno, ugodno i veselo. Svima zahvaljujem na odličnoj suradnji, kako učenicima i roditeljima, tako i svim zaposlenicima. Počinje dugo toplo ljeto, dobro se odmorite i napunite baterije za jesen. Udžbenici i svi ostali nastavni materijali čekat će vas u školi, tako da o tome ne trebate voditi brigu. Dakle, opustite se i uživajte – poručila je ravnateljica.

Općinski načelnik Branimir Nađ čestitao je svim učenicima na još jednoj uspješno završenoj školskoj godini, dok je osmašima poželio mnogo sreće u daljnjem školovanju.

– Danas smo imali prilike podijeliti i nagrade najboljim učenicima i mentorima, za što je sredstva osigurala Općina. Nagrađeno je ukupno 50 učenika i 10 mentora. Sama ta brojka govori o uspješnosti naše osnovne škole i koliko se ovdje radi sa našom djecom. Čestitam svima na uspješno završenoj godini i želim svima da ugodno provedu ljetne praznike te da se u školu vrate puni elana – rekao je načelnik Nađ.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje