Povežite se s nama

Život i društvo

Oni su spremni: 60 učenika iz Učeničkog doma pripremilo svoje ruksake za katastrofe

Objavljeno:

- dana

CRVENI KRIŽ VARAŽDIN

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin uključilo se u projekt Otpornost na katastrofe koji se provodi u dvanaest europski zemalja suradnjom Europskih društva Crvenog križa i Europske komisija kroz kampanju koja ima za cilj jačanje svijesti o pripravnosti na katastrofe.

– S obzirom da su ekstremni vremenski uvjeti sve češći, ozbiljniji i rasprostranjeniji iz Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC) i Europske komisija upozoravaju da bi se svaki pojedinac – od običnog građanina EU do donositelja odluka – trebao pripremiti na posljedice novonastale klimatske situacije, kako u svom domu tako i u ostatku svijeta – izvijestila je ravnateljica Sandra Mintas.

Dodaje da su u suradnji sa stručnim osobljem Učeničkog doma u Varaždinu pod vodstvom Štefice Zajec i prof. Martine Cikač organizirali radionicu za učenike koji borave u Učeničkom domu pod nazivom  “Jeste li spremni”.

– Učenici su morali sami pripremiti svoj tzv. ruksak za katastrofe koji sadrži sve najnužnije stvari za slučaj katastrofe. Također su kroz prezentaciju dobili savjete o pripremi i postupanju u slučaju katastrofe. U radionicu je bilo uključeno oko 60 učenika – navela je.

Izvor:
Foto: GDCK VARAŽDIN

Život i društvo

Danas vrhunac toplinskog vala, u Varaždinu u 7 sati 22.9 stupnjeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Meteorolozi da zanas, 24. lipnja, najavljuju vrhunac toplinskog vala.

U Varaždinu je jutros u 7 sati izmjereno 22.9 °C, a u Bednji 18.6 °C.

I noć je bila vruća te neugodna za spavanja jer podaci DHMZ-a pokazuju da je noćas u 1 sat bilo u Varaždinu 22.1 °C.

Današnjeg četvrtka nas očekuje pretežno sunčano i vruće, u unutrašnjosti i vrlo vruće. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 32 do 37 °C.

I Meteoalarm je danas narančast za veći dio Hrvatske te crven za Slavoniju. Ovo također znači toplinski val s maksimalnom temperaturom od 35 do 38 °C.

BUdite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi.

U petak će na sjeveru Hrvatske još biti vruće, najviše 31 °C, ali zato će subota i nedjelja biti ugodnije, s najvišom dnevnom temperaturom do 30 °C, ili koji stupanj manje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policijska akcija „Brzina“ u četvrtak u cijeloj Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 24. lipnja, u vremenu od 12 do 18 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će pojačane aktivnosti u prometu na suzbijanju prekršaja brzine u prometu u sklopu operativne akcije „Brzina“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području PU varaždinske sukladno mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s uzrokom brzine i najtežim posljedicama, te na dionicama cesta gdje je učestalo kršenje prometnih propisa u vidu nepoštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!