Povežite se s nama

Život i društvo

Općina dvojicu svojih robotičara i novčano nagradila za njihov uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Leipzigu

Objavljeno:

- dana

Trnovec Bartolovečki

Nakon što su ludbreški srednjoškolci iz Trnovca Bartolovečkog, Antonio Vlahović i Dean Copan  sa svojim timom Ducati komponenti osvojili svjetsko zlato na robotičkom prvenstvu u Leipzigu, u Općini ih je ugostio načelnik Zvonko Šamec.

“Kad se postigne ovako sjajan rezultat zna se da to nije bilo slučajno i da iza toga stoji znanje te dugotrajan i mukotrpan rad kako samih natjecatelja tako i njihovih mentora”, Zvonko Šamec

 

– Kad se postigne ovako sjajan rezultat zna se da to nije bilo slučajno i da iza toga stoji znanje te dugotrajan i mukotrpan rad kako samih natjecatelja tako i njihovih mentora. Drago mi je što su Antonio i Dean pokazali da se od početka obrazovnogsustava u općini kvalitetno radi s mladima, rekao je načelnik i naveo kako je ovaj uspjeh samo dio ovogodišnjih odličnih rezultata školaraca  iz Općine. Jer, Općina s gotovo dva milijuna kuna godišnje financira odgojno obrazovne ustanove – od vrtića do stipendija.Općina Trnovec Bartoloveči proračunskim je novcem potpomogla odlazak na Svjetsko prvenstvo. 

– Tako će biti i ubuduće, jer njihovo znanje i stručnost najbolje je uložen novac – najavio je načelnik Trnovca Bartolovečkog, Zvonko Šamec

Govoreći o natjecanju u Leipzigu i postignutom uspjehu Vlahović je istaknuo da je natjecanje bilo izuzetno naporno jer je u četiri dana trajanja bilo vrlo malo vremena za odmor. Dean Copan se složio s njim i rekao da je uspjeh i rezultat došao kao prava nagrada za sav uložen trud.

Osim što je Trnovec Bartolovečki sufinancirao troškove putovanja i boravka u Leipzigu, Općina je dvojicu srednjoškolskih robotičara  i novčano nagradila.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

U petak tijekom jutra varaždinska policija u akciji “Pojas i mobitel“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će u petak, 21. siječnja, od 8 do 14 sati provoditi preventivno-represivnu akciju “Pojas i mobitel“.

Tijekom akcije provodit će se nadzor nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje od strane vozača svih vozila, uključujući i bicikle, prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača i putnika u vozilima, te prekršaje vezane uz prijevoz djece u vozilima.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području policijske uprave, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.

Nastavite čitati

Život i društvo

GDCK Ivanec potrebitima dijeli donacije Vlade RH u vrijednosti od oko 113 tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec, na temelju zamolbe Povjerenstvu za besplatnu dodjelu robe oduzete u carinskom prekršajnom postupku, primilo je vrijednu donaciju novih odjevnih predmeta i nove obuće te kućanskih potrepština preuzetih iz carinarnica; Zagreb, Rijeka i Osijek.

Vrijednost donirane robe je 113.530,56 kuna.

Skladišni prostor osiguran je suradnjom s Općinom Donja Voća i načelnicom Sanjom Kočet u Donjoj Voći odakle se roba prevozi u kancelarije i dvoranu GDCK-a Ivanec, gdje se ovaj tjedan nova, a prijeko potrebna odjeća i obuća dijeli osobama koje trpe siromaštvo, žive u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti.

Zabrinjava broj i povećanje korisnika Socijalnog programa GDCK-a Ivanec, na što GDCK Ivanec opetovano upozorava, ovim putem, ali i tijekom prethodne godine na održanom stručnom skupu i okruglom stolu na kojem su iznijeti podaci o broju osoba koje žive u siromaštvu i riziku od siromaštva na području bivše općine Ivanec.

– Radi se o području koje svojim radom pokriva GDCK Ivanec, a stopa siromaštva po potrošnji na razini CZSS Ivanec visokih je 30,11%, a po dohotku 21,49%; što govori u prilog tome kako građani s prihodima kakve imaju ne mogu puno učiniti, kupiti, odnosno nisu u mogućnosti osigurati si potrebno za život. Broj korisnika poljoprivredne mirovine na razini CZSS Ivanec jest: 576 korisnika, a poljoprivredne mirovine kreću se u rasponu od 1.259 kn do 1.598 kuna (o čemu se više moglo čuti na 1. okruglom stolu održanom 10.11.2021.). Ne čudi stoga rast osoba koje traže pomoć u Crvenom križu. Trenutno u Socijalnom programu imamo više od 700 korisnika – rekli su iz ivanečkog Crvenog križa.

GDCK Ivanec zbog znatno manjeg iznosa kojeg prima iz proračuna jedinica lokalne samouprave za 2022. godinu (u odnosu na 2021.g. iz proračuna su osigurana sredstva u ukupnom iznosu niža za čak 37 tisuća kuna), neće moći zadovoljiti rastuće potrebe stanovništva u potrebi, no traženjem i primanjem donacija, organiziranjem humanitarnih akcija i prijavom na projekte (npr. FEAD koji je već prijavljen i koji je nakon administrativne provjere odabran za sljedeću fazu u postupku dodjele bespovratnih sredstava) osiguravat će, sukladno financijskim mogućnostima i potrebama lokalne zajednice, pomoć ranjivim skupinama stanovništva.

– Također, djelatnici GDCK-a Ivanec pružaju prijeko potrebe informacije svim osobama koje nam se obrate, o mogućim oblicima ostvarivanja pomoći za potrebite putem sustava socijalne skrbi, jedinica lokalne samouprave i Socijalnog programa GDCK-a Ivanec, kao i pojedinih drugih udruga koje se bave sličnim djelatnostima, o čemu ćemo u skorije vrijeme sastaviti i adekvatnu brošuru, te je putem rada na terenu uočen veliki nedostatak u dostupnosti informacija građanima u potrebi.

Za sve informacije građani se mogu obratiti osobnim dolaskom, telefonom ili putem službene stranice GDCK-a Ivanec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje