Povežite se s nama

Život i društvo

Općina dvojicu svojih robotičara i novčano nagradila za njihov uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Leipzigu

Objavljeno:

- dana

Trnovec Bartolovečki

Nakon što su ludbreški srednjoškolci iz Trnovca Bartolovečkog, Antonio Vlahović i Dean Copan  sa svojim timom Ducati komponenti osvojili svjetsko zlato na robotičkom prvenstvu u Leipzigu, u Općini ih je ugostio načelnik Zvonko Šamec.

“Kad se postigne ovako sjajan rezultat zna se da to nije bilo slučajno i da iza toga stoji znanje te dugotrajan i mukotrpan rad kako samih natjecatelja tako i njihovih mentora”, Zvonko Šamec

 

– Kad se postigne ovako sjajan rezultat zna se da to nije bilo slučajno i da iza toga stoji znanje te dugotrajan i mukotrpan rad kako samih natjecatelja tako i njihovih mentora. Drago mi je što su Antonio i Dean pokazali da se od početka obrazovnogsustava u općini kvalitetno radi s mladima, rekao je načelnik i naveo kako je ovaj uspjeh samo dio ovogodišnjih odličnih rezultata školaraca  iz Općine. Jer, Općina s gotovo dva milijuna kuna godišnje financira odgojno obrazovne ustanove – od vrtića do stipendija.Općina Trnovec Bartoloveči proračunskim je novcem potpomogla odlazak na Svjetsko prvenstvo. 

– Tako će biti i ubuduće, jer njihovo znanje i stručnost najbolje je uložen novac – najavio je načelnik Trnovca Bartolovečkog, Zvonko Šamec

Govoreći o natjecanju u Leipzigu i postignutom uspjehu Vlahović je istaknuo da je natjecanje bilo izuzetno naporno jer je u četiri dana trajanja bilo vrlo malo vremena za odmor. Dean Copan se složio s njim i rekao da je uspjeh i rezultat došao kao prava nagrada za sav uložen trud.

Osim što je Trnovec Bartolovečki sufinancirao troškove putovanja i boravka u Leipzigu, Općina je dvojicu srednjoškolskih robotičara  i novčano nagradila.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Od ponoći nove cijene goriva, benzin vjerojatno skuplji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

gorivo benzinska tankanje
Ilustracija

Od ponoći će opet vrijediti nove cijene goriva.

U skladu s informacijama sa stranice cijenagoriva info, benzin će poskupjeti, dok će dizel i autoplin pojeftiniti.

Prosječni spremnik od 50 litara benzina tako je od utorka skuplji za jednu kunu, a prosječni spremnik dizela mogao bi pojeftiniti za 50 lipa.

Spremnik od 50 litara plina mogao bi biti jeftiniji za kunu i pol.

Nastavite čitati

Život i društvo

Za razvoj sporta u 2021. godini Grad Lepoglava osigurao 1,1 milijun kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Za provedbu Programa javnih potreba u sportu Grad Lepoglava je ove godine u proračunu osigurao 1.125.000 kuna.

Sredstva su to kojima će se nastaviti sustavno ulaganje u razvoj sporta na području Grada Lepoglave koji 2014. godine prvi u Hrvatskoj ponio titulu Europskog grada sporta. Na to je podsjetio gradonačelnik Marijan Škvarić na prigodnoj svečanosti na kojoj je potpisan Ugovor o namjenskoj doznaci sredstava namijenjenih financiranju Programa javnih potreba u sportu Grada Lepoglave za 2021. godinu.

– Grad Lepoglava grad je sporta čiji razvoj kontinuirano podupiremo značajnim proračunskim sredstvima. Ove je godine taj iznos za otprilike 18 % veći u odnosu na proteklu godinu što pokazuje koliko cijenimo i uvažavamo sport. Sportom se bave sve dobne skupine građana i kod svih njih pozitivno utječe na zdravlje. O tome u kolikoj mjeri vodimo brigu o razvoju sporta govore i značajna ulaganja u razvoj sportske infrastrukture. U gotovo svim naseljima na gradskom području izgradili smo sportska igrališta. Taj ćemo ciklus zaključiti izgradnju još jednog igrališta i to na području Kameničkog Podgorja. Prošle smo godine realizirali oko pola milijuna kuna vrijedan projekt obnove nogometnog igrališta i svlačionica na sportsko-rekreacijskom centru u Lepoglavi kojeg planiramo i dalje uređivati. Planiramo uredit atletsku stazu i tribine, postaviti sportski semafor te izgraditi četverostaznu kuglanu – istaknuo je gradonačelnik Škvarić prigodom potpisivanja ugovora.

Ispred Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave ugovor je potpisao njen predsjednik Tonko Županić.

– Već treću godinu Grad Lepoglava, s kojim imamo izvanrednu suradnju i koji uvažava potrebe sportaša, povećava iznos sredstava za sport. Vjerujem da će taj kontinuitet biti nastavljen jer je sport važan čimbenik društvenog života našeg grada – rekao je Županić izrazivši nadu da će pandemija koronavirusa posustati i omogućiti bavljenje sportom kako sportašima u klubovima tako i brojnim rekreativcima te ujedno omogućiti realizaciju brojnih planova koje Zajednica ima kad je u pitanju razvoj sporta na području Grada Lepoglave.

Dobru suradnju i koordinaciju sportskih djelatnika i Grada Lepoglave pohvalio je ovom prigodom i predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić. Poručio je sportašima da gradska potpora sportu i ubuduće neće izostati.

Od ukupno osiguranih 1.125.000 kuna namijenjenih financiranju Programa javnih potreba u sportu Grada Lepoglave za 2021. godinu, 770.000 kuna namijenio je za redovnu djelatnost Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, 100.000 kuna za organizaciju Hrvatskog festivala sportske rekreacije na selu, 100.000 kuna za nabavu opreme i održavanje sportskih terena povjerenih Zajednici, 115.000 kuna za nabavu dječjih igrala i održavanje sportske opreme, 20.000 kuna za nagrađivanje sportaša za ostvarene sportske rezultate te 20.000 kuna ta malonogometni zimski turnir.

Nastavite čitati