Povežite se s nama

U fokusu

Općina Gornji Kneginec slavi svoj dan: na svečanoj sjednici svi zaboravili na stranačke boje

Objavljeno:

- dana

SVEČANA SJEDNICA

– Bili smo i ostat ćemo među najboljim općinama. Projekata još imamo i pozivam vas da ih sve realiziramo bez obzira na stranačke boje – poručio je Goran Kaniški, načelnik Općine Gornji Kneginec na svečanoj sjednici koja je održana u Zlatnim goricama u petak, 22. srpnja, na sam blagdan sv. Marije Magdalene.

Načelnik Općine Gornji Kneginec podsjetio je na projekte koji su uspješno realizirani u proteklih godinu dana na području Općine. 

– Pušteno je u pogon reciklažno dvorište za čiju je izgradnju utrošeno 1,1 milijuna kuna, pri čemu je 80 % novca ishođeno od Fonda za zaštitu okoliša.  Izgradili smo rotor vrijedan pet milijuna kuna, pri čemu se zahvaljujem tvrtkama Ytres i Lumini, te Hrvatskim cestama koje su osigurale novce za njegovu izgradnju. Predstoji nam izgradnja vrtića, projekt od 12,2 milijuna kuna, za što još čekamo suglasnost ministra financija da možemo započeti s gradnjom. Nije slučajno danas ovdje ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat jer će on to drugi tjedan odraditi tako da gradnja vrtića konačno može početi – rekao je Kaniški.

Oprostite, a kakve su vam to kravate?

Prvi čovjek Općine Gornji Kneginec osvrnuo se i na planove vezane uz bivše vojno skladište.  

Drago mi je da za Turističko-rekreativnu zonu imamo podršku Županije, hvala Predrag – rekao je načelnik Kaniški

– Tijekom kolovoza raspisat ćemo javni poziv za dostavu ponuda za izradu Master plana  Turističko-rekreativne zone, te vjerujemo da ćemo u roku godine dana dobiti kvalitetan projekt koji će se moći ponuditi zainteresiranim investitorima. Drago mi je što i u tome imamo podršku Varaždinske županije s 50 %. Hvala Predrag –  rekao je načelnik Kaniški koji je iskoristio priliku, pa se malo našalio i s bojama kravata županijskih dužnosnika i saborskog zastupnika Milorada Batinića iz redova HNS-a koji su bili na sjednici.

– Alan Košić je počeo nositi plavu kravatu, saborski zastupnik Milorad Batinić isto, jedino župan Predrag Štromar još uvijek nosi narančastu s plavim prugama – našalio se Kaniški.  

Uzbuđenja, iznenađenja, razočarenja, a Općina primjer

Predsjednik Općinskog vijeća Miroslav Bubnjarić istaknuo je kako je proteklo razdoblje donijelo mnoštvo uzbuđenja, iznenađenja, ali i razočarenja vezanih uz politiku na državoj razini, što je u potpunoj suprotnosti s vlasti u Općini Gornji Kneginec, koja je primjer dobre suradnje.

-Sve ključne odluke u našoj Općini donesene su jednoglasno,  a načelnik ima punu podršku općinskih vijećnika. Naš fokus u idućem razdoblju bit će unapređenje obiteljskog života u našoj općini kroz izgradnju vrtića, suradnju s osnovnom školom, stipendiranjem studenata i izgradnju zabavnog parka na Banjšćini. Badava vam izgrađene prometnice i društveni domovi ako nećemo imati kome to ostaviti – istaknuo je.

Od 28 općina i gradova na području Varaždinske županije izuzetno dobro komuniciramo s njih 27 – rekao je Štromar

Župan Predrag Štromar priznao je da se u Općini Gornji Kneginec događa puno toga dobroga  i to zbog korektne suradnje sa svim županijskim tvrtkama i Varaždinskom županijom.

– Od 28 općina i gradova na području Varaždinske županije izuzetno dobro komuniciramo s njih 27.  Mislim da se svi moramo držati zajedno bez obzira na stranačke boje – rekao je Štromar podsjetivši da je on sam Kneginčanec, a otkrio je da je čak bio i predsjednik kluba koji je na svečanoj sjednici primio nagradu.

Župan je iskoristio priliku te istaknuo kako je protiv spajanja ili ukidanja općina.

– Protivnik sam toga da, primjerice, Kneginec pripadne pod Varaždinske Toplice ili Jalžabet. Naše općine dovoljno su jake da funkcioniraju same – rekao je.  

Nisam Kneginčanec, ali smo susjedi, radili smo skupa

Saborski zastupnik HDZ-a Josip Križanić istaknuo je da on, za razliku od župana, nije Kneginšćanec, ali je susjed Općine Gornji Kneginec s kojom su odrađeni mnogi poslovi, posebno oko poslovnih zona.

-Općina Gornji Kneginec bila je i još uvijek je perjanica svih općina u Varaždinskoj županiji. Mi smo vas uvijek gledali u leđa, a vi i dalje vozite „u šestoj“ . Danas su ovdje „potegnuta“ brojna pitanja, čak i spajanje ili ukidanje općina. Moram vam reći da ja neću nikad dići ruku za to da se općine koje su samodostojne ugase, ali jesam za to da Varaždin bude centar sjeverne regije jer on to zaslužuje – poručio je Križanić.

Tko su dobitnici općinskih nagrada i diploma?

U sklopu Dana općine Gornji Kneginec podijeljena su nagrade i diplome  za iznimna dostignuća značajna za Općinu Gornji Kneginec u raznim područjima djelovanja i stvaralaštva. Nagrade za doprinos ugledu i promociji Općine primili su NK Dubravka iz Turčina i paraolimpijka Helena Dretar Karić, a nagradu za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju Udruga žena Đurđica iz Turčina i mladi glazbenik Jan Borak iz Donjeg Kneginca. Diplome su primili učiteljica njemačkog jezika Alenka Vuk te učenice Gospodarske škole Varaždin zbog postignutih uspjeha na natjecanjima, Laura Levatić i Dijana Satančić.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

FOTO Stiglo je prvih šest borbenih aviona Rafale, čuvat će i varaždinsko nebo te grmjeti na aeromitingu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Hrvatsku je danas sletjelo prvih šest od ukupno 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale.

Nove zaštitnike hrvatskog zračnog prostora iz Bordeauxa su u Zagreb preletjeli piloti Hrvatske vojske, koji su prošli obuku u Francuskoj. 

Na svečanosti prihvata prve skupine višenamjenskih borbenih aviona Rafale u sastav Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni Pukovnik Marko Živković je, uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade ministra obrane Anušića, ministra gospodarstva Habijana, i druge dužnosnike, bio župan Anđelko Stričak. 

– Upravo je nabava Rafala odluka koju bih posebno istaknuo tijekom obnašanja dužnosti zastupnika Hrvatskoga sabora u protekla tri mandata. Naime, Odlukom Vlade RH sam u srpnju 2019. godine bio imenovan u Međuresorno povjerenstvo za nabavu višenamjenskoga borbenog aviona. Da je njihova nabava bila neophodna, najbolje nam govore geopolitičke krize diljem svijeta. Vjerujem da svi uviđamo da moramo brinuti o sigurnosti, a isto tako vjerujem da svi uviđamo blagodati svih euroatlanskih asocijacija čiji smo članovi. Osim što Hrvatska vojska zadržava sposobnost zaštite zračnog prostora, nabavom borbenih aviona Rafale dodatno jača status među saveznicima – istaknuo je župan Stričak.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Mraz uništio kulture i na području Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pad temperature proteklih nekoliko dana opet je pogodio poljoprivrednike.

Naime, tijekom 21. i 22. travnja na nekim je mjestima temperatura otišla u minus, a povrće i voće oštetio je mraz.

– Šteta od mraza je 100 % i to drugu godinu zaredom. U ponedjeljak, 22. travnja, ujutro u voćnjaku je bilo – 3 stupnja – rekao nam je proizvođač jabuka, krušaka i šljiva te vinogradar Josip Žmegač iz Donje Voće.

Predsjednik Kriznog stožera Hrvatske voćarske zajednice (HVZ) Željko Ledinski upozorio je kako veliki problem voćarima predstavlja to što osiguravajuća društva nisu željela osiguravati štete od mraz za ovu godinu.

Ove fotografije su sa Žmegačevog imanja u Donjoj Voći, ali kako saznajemo štete od mraza je bilo na području susjednih općina kao i diljem Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje