Povežite se s nama

Život i društvo

Općini Sveti Juraj na Bregu dodijeljeno 40.000 eura za Dom kulture u Pleškovcu

Objavljeno:

- dana

Općina Sveti Juraj na Bregu prijavila je projekt “Rekonstrukcija dijela Doma kulture u Pleškovcu” na natječaj Ministarstva kulture i medija “Program gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture u 2024. godini” te je projekt dobio sufinanciranje u iznosu od 40.000 eura!

Dobivenim sredstvima sufinancirat će se kompletna obnova prostora bivšeg poljoprivrednog dućana koji se nalazi u sklopu Doma kulture.

Općina će razliku potrebnih sredstava osigurati iz općinskog proračuna. Ovom rekonstrukcijom Dom kulture u Pleškovcu dobit će dodatni prostor koji će se moći koristiti za raznovrsne kulturne manifestacije, edukacije i druženja.

Od ostalih novosti iz Općine treba spomenuti i da se nastavlja projekt digitalizacije.

Upravo ovih dana objavljen je javni poziv za sufinanciranje projekata/programa/manifestacija udruga građana za 2024. godinu. Cjelokupna prijavna dokumentacija, prijaviteljima je dostupna se putem HRcity sustava. Sve prijave dostavljaju se u elektronskom obliku što uvelike pojednostavljuje i ubrzava cijeli postupak.

-Svjesni da je za građane ovo novi načina provođenja javnog poziva,  općina je osigurala dodatnu podršku i pomoć građanima u slučaju poteškoća oko slanja svojih prijava. Osigurana je izravna komunikacija između Općine i prijavitelja, a time i transparentnost u provođenju cijelog postupka javnog poziva – istaknuli su u Općini.

Ovo je još jedan korak u unapređenju u poslovanja općine i praćenje strategije razvoja  Republike Hrvatske.

Život i društvo

Ludbreška komunalna tvrtka Lukom najavila smanjenje cijena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U gradskom komunalnom poduzeću Lukom najavili su smanjenje cijena grobnih naknada. Krajem 2022. godine građani su primili uplatnice s dvostruko većom cijenom spomenute komunalne usluge. Novi direktor Krešimir Horvat je pak odlučio cijenu smanjiti, kako je i obećao.

-Dobili smo suglasnost gradske uprave o smanjenju grobne naknade za deset posto. U ovom trenutku veće smanjenje nije moguće jer imamo dosta planiranih investicija, posebice na samom groblju. Trenutno tako imamo radove na dva groblja, gradskom u Ludbregu i mjesnom u Selniku. Na obje lokacije u tijeku je bojanje grobnih kuća, a uskoro krećemo i s uređenjem staza. U Selniku će biti šljunčane dok će dio staza u Ludbregu imati tlakavce – pojašnjava Krešimir Horvat, direktor Lukoma.

Pored gradskog groblja u Ludbregu započeli su i radovi na pripremi budućeg rasadnika.

-U fazi smo navoza zemlje, a stavljen je i kompost. Ideja je da u početnoj fazi rasadnik služi za potrebe komunalnog poduzeća, a kasnije je u planu i širenje. U nekoj sljedećem razdoblju tako planiramo napraviti plastenik te krenuti s hidroponskim uzgojem povrća – najavljuje Horvat.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Martijanec organizira zelenu čistku i pozivaju sve mještane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Martijanec organizira 3. Zelenu čistku te su stoga pozvali mještane i sve zainteresirane da se pridruže.

Treća zelena čistka održat će se u subotu 2. ožujka subota s početkom u 9 sati, a okupljanje će biti u Vrbanovcu, kod nogometnog igrališta, ulica Brigade braće Radić 33a.

– Predviđeno vrijeme trajanja je od 9 do 12 sati, a svi su pozvani na druženje i ručak u 12 sati na nogometnom igralištu u Vrbanovcu. U slučaju pitanja možete kontaktirati Općinu Martijanec na broj 042/207-887. Rukavice i vreće će osigurati Općina Martijanec – ističu iz Općine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje