Povežite se s nama

Život i društvo

Opremljen društveni dom Pešćenica Vinička

Objavljeno:

- dana

Načelnik Općine Vinica Branimir Štimec donio je Odluku da se obnovi i opremi društveni dom u Pešćenici Vinički.

Društveni dom tako je sada opremljen s novim stolcima, stolovima, kuhinjskim namještajem, bojlerom i posuđem za pripremu hrane, tanjurima i priborom za jelo. Kuhinja je opremljena štednjakom, hladnjakom te sudoperom. Društveni dom može primiti oko 40 ljudi.

Ranije je društveni dom obnovljen s vanjske strane te je postavljeno dječje igralište, a sada je potpuno uređena i unutrašnjost. Načelnik je rekao da su društveni domovi centar društvenog života mještana. To dokazuje i podatak da se društveni dom koristi svakog vikenda te da je rezerviran i nadalje.

Cilj opremanja doma bio je doprinijeti razvoju kvalitete životnih uvjeta na području Općine Vinica. Štimec je istaknuo da mu je izrazito drago što je prostor opremljen i spreman za korištenje za mještane svim generacijama.

Život i društvo

FOTO “Opaki“ trkači na Čevu iskapili po dvije litre gemišta i dobro se zabavili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Na Čevo se i šesti puta “opako” krenulo, a ovogodišnje izdanje utrke kulminiralo je s veselicom, bez i najmanjeg incidenta.

Organizatore je poslužilo vrijeme a sudionicima utrke pridružili su se i brojni navijači željni dobrih vibracija koje ona sa sobom uvijek donosi.

Kakva je bila atmosfera na natjecanju pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Život i društvo

Uz 25. obljetnicu Varaždinske biskupije – veliko hodočašće u Rim s audijencijom kod Pape!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska biskupija ove godine proslavlja srebrni jubilej, 25. obljetnicu svoga osnutka. Tim povodom bit će organizirano zahvalno hodočašće Varaždinske biskupije u Vječni Grad – Rim – od 16. do 22. listopada.

Hodočasnici će pohoditi 4 velike bazilike, sudjelovati na audijenciji sa Svetim Ocem te obići i druga važna mjesta okupljanja hodočasnika.

Cijena hodočašća je 2.400 kuna ili 318,50 Eura, a u cijenu su uključeni: prijevoz turističkim autobusom, ulaznica u katakombe i 4 polupansiona u smještaju Fraterna Domus u Sacrofanu pored Rima.

Zainteresirani za ovo hodočašće mogu se prijaviti do 15. rujna 2022. godine u svojim župama ili izravno u Biskupski ordinarijat putem elektroničke pošte: [email protected]

Uz prijavu traži se plaćanje akontacije u iznosu od 50 % cijene aranžmana (1.200 kuna) vlastitom župniku u gotovini ili kod prijave u Biskupski ordinarijat na IBAN: HR8323600001101733121 s naznakom – ZA HODOČAŠĆE U RIM uz IME I PREZIME uplatitelja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje