Povežite se s nama

U fokusu

Oprez, snima se: od danas videonadzor u središtu grada i prilaznim cestama prema Varaždinu

Objavljeno:

- dana

POČEO VIDEONADZOR

Sedam kamera na šest lokacije od danas snima užu gradsku jezgru Varaždina.
 

– Ovo nije Big Brother već sustav koji snima javne površine i te se snimke, u slučaju potrebe, mogu koristiti za sudske postupke. Sve što nije operativno zanimljivo će se brisati – najavio je Darko Dragičević, voditelj službe policije PU varaždinske na današnoj konferenciji za novinare u Stepinčevoj ulici u Varaždinu, gdje su postavljene dvije kamere.

Kamerama protiv kradljivaca bicikala i nepropisno parkiranih vozila

Ostale su postavljene na sljedećim lokacijama: Trgu kralja Tomislava, Trgu slobode, Franjevačkom trgu, Stančićevom trgu, a kamera se nalazi i kod robne kuće Varteks.

Cilj uvođenja videonadzora u središtu grada je hvatanje počinitelja kaznenih djela, poput krađa bicikala i remećenja javnog reda i mira, nepropisno parkiranih vozila, na što se građani u zadnje vrijeme često žale, ali i prevencija.

– Kamere će snimati eventualna kaznena djela poput krađa te prekršaja u prometu, a snimke će moći koristiti i građani za svoje sudske postupke – rekao je načelnik PU varaždinske Darko Jurčec.

Osim za prevenciju kriminaliteta, snimke će se koristiti i za turističke svrhe.

– Kamere mogu poslati sliku u svijet i možemo se reklamirati u cijelom svijetu – poručio je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš te dodao kako je ovime završena prva faza projekta koji će utjecati na veću sigurnost građana.

Višestruka funkcija videonadzora: snimke će poslužiti za utvrđivanje prekršitelja, ali i za  turističke svrhe

U prvoj fazi za videonadzor je izdvojeno 160.000 kuna, dok će sveukupno za ovaj projekt biti izdvojeno 330.000 kuna iz gradskog proračuna.

– S kamerama je pokrivena gradska jezgra i imat ćemo dovoljno materijala za utvrđivanje počinitelja kaznenih djela ili prekršaja nakon što građani to dojave ili se dogodi kakav neželjeni događaj – rekao je Dragičević iz PU varaždinske.

Sustav je složen na način da se snima 30 dana javne površine, materijal se arhivira, a djelatnici policije, Operativno-komunikacijskog centra (OKC)-a te prometnog i komunalnog redarstva mogu snimke gledati u realnom vremenu.

– U slučaju neželjenih događaja ili dojava snimke se mogu koristiti, a sve snimke koje nisu korisne će se brisati – rekao je Dragičević.

No, zahvaljujući videonadzoru omogućeno je da se svi počinitelji prekršaja neće morati hvatati na licu mjesta, već će dobiti dopis i kaznu na kućnu adresu, baš kao i vozači koji prebrzo voze na ulasku u Varaždin.

Pazite kako vozite jer od danas se to prati!

Uz videonadzor u gradkoj jezgri, u funkciji su i videokamere koje snimaju prebrze vozače na prilaznim cestama prema Varaždinu. Kamere su, podsjećamo, postavljene na pet lokacija: u Ulici braće Radić 166, u Zagrebačkoj ulici kod raskrižja s Cehovskom ulicom, u Turčinu u blizini benzinske postaje Kero benz, u Hrašćici nedaleko raskrižja s Ulicom Petra Zrinskog te u Trnovcu u Ludbreškoj ulici 24.

Glavni cilj je smanjenje broja prometnih nesreća i prebrze vožnje.

 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Nova godina donosi nove poslove: Prilike i za kandidate bez iskustva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Lidija obrt za posredovanje vl. Lidija Čevra zapošljava stručnog suradnika na izvornom njemačkom jeziku (m/ž). Posao se odvija od kuće, a prijaviti se možete najkasnije do 27.1. Poslodavac nudi suradnju s uspješnim njemačkom kompanijom, sigurna primanja, samostalno kreiranje svog radnog vremena, neradni vikend. Od kandidata se očekuju odlično poznavanje njemačkog jezika, poznavanje rada na računalu, odgovornost i pedantnost u radu te motiviranost i ljubaznost. Prijavite se.

Workforce za potrebe klijenta zapošljava na pozicijama Customer Support Specialist – Danish or Norwegian (m/ž) i referent prodaje CNC strojeva i postrojenja za obradu metala (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a poslovi se mogu obavljati i od kuće. Potrebne su dobre računalne vještine, komunikativnost i strpljivost. Prijavite se najkasnije do 31.1. Aplicirajte.

Arena Bet zapošljava na poziciji operater/ blajanik u kladionici (m/ž). Lokacije rada su Ludbreg i Breznički Hum, a prijave su otvorene do 31.1. Posao obuhvaća primanje uplata igrača i izdavanje listića igračima, prodaju trgovačke robe, isplatu dobitaka na temelju dobitnog listića i slično. Poslodavac omogućuje dodatke za noćni rad, blagdane i nedjelje. Prijavite se.

Boxmark Leather d.o.o. traži radnika u proizvodnji (m/ž) i tapetara (m/ž). Mjesto rada je Trnovec Bartolovečki, a prijave se zaprimaju do 14.2. Poslodavac očekuje srednjoškolsku spremu tehničkog, strukovnog ili administrativnog usmjerenja. Prijavite se na linku.

iC artprojekt d.o.o. zapošljava na pozicijama prvostupnik / tehničar elektrotehničke struke (m/ž), diplomirani inženjer elektrotehnike (m/ž), diplomirani inženjer strojarstva (m/ž), prvostupnik/ tehničar strojarske struke (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave su otvorene najkasnije do 31.1. Uvjeti su služenje MS Office-om i AutoCAD-om te znanje engleskog i njemačkog jezika. Aplicirajte.

Asja, obrt, zapošljava kozmetičara (m/ž) u Trnovcu. Prijave su otvorene do 4.2. Poslodavac nudi mogućnost stalnog zaposlenja. Od kandidata se očekuju znanja depilacije, masaže, manikure, pedikure i ugradnje trepavica. Provjerite više ovdje.

Plastilak – Elektronic, obrt, traži voditelja elektromontažnih radova (m/ž) u Paki. Prijave su otvorene do 28.1. Posao obuhvaća vođenje poslovnog procesa te organizaciju i kontrolu izvedbe radova u pogledu rokova i kvalitete. Uvjeti za rad su viša ili visoka stručna sprema smjera elektrotehnike. Potrebno je znanje samostalnog čitanja elektroničkih nacrta te poznavanje barem jednog stranog jezika. Više na linku.

Metal product d.o.o. traži zavarivača (m/ž) u Brezničkom Humu. Prijaviti se možete do 27.1. Potrebna je minimalno srednja stručna sprema i radno iskustvo od dvije godine. Poslodavac nudi mogućnost zaposlenja na neodređeno. Predivđa se plaća do 7.500 kuna neto. Saznajte detalje ovdje.

Bu-Jan tim j.d.o.o. zapošljava građevinskog tehničara (m/ž). Mjesto rada je Pretetinec, a rok prijave je 15.2. Posao obuhvaća organizaciju rada, rad s djelatnicima i vođenje dokumentacije na gradilištu. Nudi se mogućnost stalnog zaposlenja, a potrebno je minimalno jednogodišnje iskustvo. Provjerite više o poziciji ovdje.

Koving d.o.o. traži glodača (m/ž) za rad u Varaždinu. Rok prijave je 12.2. Uvjeti su završena srednja škola bez obzira na smjer te iskustvo rada od minimalno dvije godine. Potrebno je znanje rada na glodalici klasičnog tipa. Provjerite više na linku.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

U fokusu

U Varaždinu će niknuti novih 56 POS stanova i 30 garaža u Ulici grada Koblenza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Nakon devet godina, ponovo su počeli radovi na građevini B2, novoj zgradi sa POS-stanovima kod Ulice grada Koblenza u Varaždinu. U petak su novinari obišli gradilište zajedno s gradonačelnikom Ivanom Čehokom.

Potonji je tom prilikom izjavio da je „nažalost, bivša gradska administracija prekinula radove 2012. godine, što je bilo trostruko pogrešno“.

– Prije svega zbog toga što je ovo lokacija gdje se već počeli radovi, pa su nasilno prekinuti. Drugo, zbog toga što se kasnilo te ljudima stanovi nisu predani na korištenje na vrijeme, za što su se plaćali i penali. I treće, zbog toga što je POS još uvijek najbolji način stambenog zbrinjavanja, osobito mladih obitelji – istaknuo je gradonačelnik, ocijenivši pritom da je riječ o stanovima srednje i čak više kvalitete,  „a relativno jeftinijim u odnosu na ostale stanove na tržištu“.

Ovdje je niknuo cijeli jedan mali grad koji grade privatni građevinari i Grad.

– S kupnjom zemljišta, nakon obveznica, mi ćemo ovdje napraviti potpuno novi prilaz sa istočne zaobilaznice, tako da će cijeli ovaj kvart biti rasterećen od prometnih gužvi. Štoviše, Kućanska rampa je pred dobivanjem građevinske dozvole, pa ćemo je prijaviti na europske projekte. Time ćemo cijeli ovaj dio grada razviti, odnosno imat će svu potrebnu infrastrukturu kakvu treba imati – najavio je Čehok.

Na njega se nadovezao Zoran Svetec, ravnatelj Javne ustanove Gradski stanovi, objasnivši  da će u objektu B2 biti uređeno 56 stanova i 30 garaža.

– Veličina stanova imat će površinu od 63 do 98 metara četvornih. Građevinske radove izvodi varaždinska tvrtka Zagorje Tehnobeton, a vrijednost investicije je 39 milijuna kuna. Stanovi će biti energetskog razreda B, a cijena kvadratnog metra iznosi 1285 eura. Završetak radova predviđa se u kolovozu 2022. godine – rekao je Svetec, napomenuvši da je interes za kupnju stanova već sada vrlo izražen.

Dodajmo da je Grad u pregovorima s HEP-om oko postavljanja dodatne sigurnosne ograde prema jednoj od najvećih visokonaponskih trafostanica u gradu, koja je smještena u neposrednoj blizini građevine B2.

Nastavite čitati