Povežite se s nama

Crna kronika

Optužnica 25-godišnjaku koji je u blizini Dubrave Križovljanske u Sloveniju želio prevesti migrante

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 25-godišnjeg državljanina  Bosne i Hercegovine zbog počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

 
Tereti ga se da je 11. i 12. veljače ove godine zajedno s još jednim državljaninom Bosne i Hercegovine, po prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom iz Grčke radi protuzakonitog prebacivanja, za obećanu novčanu nagradu u svojem kombi vozilu prevozio kroz Hrvatsku u Sloveniju dvanaestero državljana Sirije i Iraka. Preuzeo ih kod mjesta Bogovolja u blizini državne granice s Bosnom i Hercegovinom i odvezao ih u blizinu graničnog prijelaza Dubrava Križovljanska.
 
Dvanaestero stranaca je potom pješice izvan graničnog prijelaza i uz izbjegavanje granične kontrole prešlo u Republiku Sloveniju, dok je mladić vozilom stigao na granični prijelaz kako bi ih nakon prelaska granice nastavio voziti dalje u smjeru Austrije, ali su ga u tome spriječili policijski službenici granične policije.
 
U optužnici je predloženo da se okrivljeniku produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Crna kronika

Varaždinka (71) godinu dana četala s muškarcem, on joj svašta napričao, pa mu je poslala 8000 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

mobitel, teleoperater
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 71-godišnjakinje za kazneno djelo prijevare.

Ona je, prema prijavi, unatrag godinu dana, putem jedne društvene mreže započela komunikaciju s osobom koja se predstavila kao muškarac, javila je varaždinska policija.

Isti je nakon nekoliko mjeseci dopisivanja, lažnim prikazivanjem činjenica doveo prijaviteljicu u zabludu, na način da joj je slao fotografije kako se nalazi u bolnici, da je opljačkan i slično, zbog čega mu je u nekoliko navrata na njegove molbe i obećanje da će vratiti, uplatila iznos od oko 8000 eura.

Kako do dana prijave isti nije vratio novac, smatra da je prevarena. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Maloljetnik ozlijeđen kada ga je u Varaždinu na zebri udarilo teretno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 23. travnja, oko 18.30 sati u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 15-godišnji maloljetnik.

Žena starosti 70 godina upravljala je teretnim vozilom Ulicom Stanka Vraza iz smjera Optujske ulice u smjeru Kapucinskog trga.

Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se zaustavila ispred istog, zbog čega je prednjim desnim dijelom vozila naletjela na 15-godišnjaka koji je prelazio kolnik preko istog prijelaza. On je uslijed udara odbačen na vjetrobransko staklo, nakon čega je pao na kolnik, javila je PU varaždinska. Pritom je ozlijeđen, a medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje