Povežite se s nama

Crna kronika

Optužnica 25-godišnjaku koji je u blizini Dubrave Križovljanske u Sloveniju želio prevesti migrante

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 25-godišnjeg državljanina  Bosne i Hercegovine zbog počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

 
Tereti ga se da je 11. i 12. veljače ove godine zajedno s još jednim državljaninom Bosne i Hercegovine, po prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom iz Grčke radi protuzakonitog prebacivanja, za obećanu novčanu nagradu u svojem kombi vozilu prevozio kroz Hrvatsku u Sloveniju dvanaestero državljana Sirije i Iraka. Preuzeo ih kod mjesta Bogovolja u blizini državne granice s Bosnom i Hercegovinom i odvezao ih u blizinu graničnog prijelaza Dubrava Križovljanska.
 
Dvanaestero stranaca je potom pješice izvan graničnog prijelaza i uz izbjegavanje granične kontrole prešlo u Republiku Sloveniju, dok je mladić vozilom stigao na granični prijelaz kako bi ih nakon prelaska granice nastavio voziti dalje u smjeru Austrije, ali su ga u tome spriječili policijski službenici granične policije.
 
U optužnici je predloženo da se okrivljeniku produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Crna kronika

U Pešćenici Viničkoj nastrijelio psa koji je pomagao u ispaši stada ovaca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

pas

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 68-godišnjaka kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj 3. srpnja u Pešćenici Viničkoj nepoznatim oružjem nastrijelio psa koji se nalazio u šumi, a pomagao u ispaši stada ovaca.

Vlasnik je nastrijeljenog i ozlijeđenog psa odvezao nadležnom veterinaru koji je istog pregledao i utvrdio kako su ozljede teške i da je potrebno psa eutanazirati.

Policijski službenici obavili su očevid te nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti događaja i na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela, ističu jutros iz PU varaždinske.

Policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu za kazneno djelo Ubijanje ili mučenje životinja nadležnom državnom odvjetništvu.  

Nastavite čitati

Crna kronika

Starica teško ozlijeđena, preko nogu joj prešao teretni automobil

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 2. srpnja, oko 11 sati u Hodošanu, došlo je do prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđena 84-godišnja pješakinja.

Nesreća se dogodila u trenutku kada je 84-godišnja pješakinja prelazila kolnik Zlatoljske ulice, a da se prije stupanja na kolnik nije uvjerila da to može učiniti na siguran način. Uslijed opisane situacije, preko stopala njenih nogu, stražnjim kotačima prešao je teretni automobil s pridodanom prikolicom, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 29-godišnjak.

Ozlijeđena pješakinja vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena te je zadržana na liječenju.

Nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se posebno izvješće o opisanoj prometnoj nesreći.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje