Povežite se s nama

Crna kronika

Varaždinski “mobilci“ zaplijenili osobno vozilo s 30 kilograma duhana

Objavljeno:

- dana

Provodeći pojačane mjere nadzora, 23. listopada, carinski službenici Službe za mobilne jedinice Varaždin su pregledom osobnog vozila hrvatskih registarskih oznaka kod državljanina RH pronašli 31,30 kg sitno rezanog duhana neoznačenog duhanskim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Na spomenuti duhan nije bila na zakonit način obračunata i naplaćena trošarina, te za njega osumnjičeni nije posjedovao nikakvu dokumentaciju.

Protiv osumnjičenog će zbog počinjenja kaznenog djela Nedozvoljena trgovina iz članka 264. stavka 1. Kaznenog zakona nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, a nadležnom Područnom carinskom uredu uputit će se zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 3.572,90 eura.

Kao osiguranje naplate trošarinskog duga, sukladno članku 122. Zakona o trošarinama, privremeno je zadržano osobno vozilo, a pronađena roba je oduzeta.

Crna kronika

Žena na Općinskom sudu u Varaždinu lagala za svog muža, ali to nije dobro završilo za oboje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 23. veljače 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatske državljanke stare 37 godina zbog počinjenog kaznenog djela davanja lažnog iskaza iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenu 49-godišnjakinju tereti da je 19. srpnja 2022., na glavnoj raspravi pred Općinskim sudom u Varaždinu, ispitana kao svjedokinja u postupku koji se vodio protiv njezinog supruga zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće, neistinito navela da je ona upravljala osobnim automobilom u trenutku nastanka prometne nesreće, iako je znala da automobilom nije upravljala ona nego njezin suprug, koji je nakon toga pravomoćnom presudom proglašen krivim zbog počinjenog kaznenog djela – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

Iz kancelarije poduzeća ukraden sef, šteta je više tisuća eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Između 22. i 28. veljače ove godine u Strahonincu, Poljskoj ulici, nepoznati počinitelj iz nezaključanog ormara smještenog u kancelariji privatnog poduzeća, ukrao je metalni sef u kojem su se nalazili vrijedni predmeti.

Materijalna šteta procijenjena je na više tisuća eura, izvijestila je međimurska policija.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje