Povežite se s nama

Crna kronika

Optužnica dvojcu koji su se kod Ludbrega sudarili pa su lagali tko je vozio kako bi izvukli novac od osiguranja

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv 20-godišnjaka i 46-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela ovjeravanja neistinitog sadržaja i prijevare.

Tereti ih se da su 29. lipnja prošle godine u Slokovcu; nakon prometne nesreće u kojoj je sudjelovao 20-godišnjak, upravljajući u alkoholiziranom stanju osobnim automobilom u vlasništvu leasing-kuće, a u podnajmu 46-godišnjaka; neistinito predočili policijskim službenicima prilikom očevida prometne nesreće. Naime, predočili su da je vozilom upravljao 46-godišnjak, u cilju da time otklone prekršajnu odgovornost 20-godišnjaka i da neosnovano ishode naknadu štete po polici kasko osiguranja u većem iznosu.

– Policijski službenici su, u uvjerenju da dvojac govori istinu, u službene evidencije unijeli osobne podatke 46-godišnjaka kao počinitelja prekršaja i na njegovo ime izdali potvrdu o naplaćenoj novčanoj kazni i zapisnik o alkotestiranju, a osiguravajuće društvo je na temelju takve dokumentacije s neistinitim sadržajem, smatrajući da sadrži vjerodostojne podatke, isplatilo kasko štetu korisniku leasinga u iznosu većem od 77.000 kuna – ističe Državno odvjetništvo.

Crna kronika

Jurio autom po Varaždinu, lovila ga policija, napuhao 2,40 promila pa završio u zatvoru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 13. lipnja, oko 3 sati, u Ulici Miroslava Krleže u Varaždinu, policijski službenici PP Varaždin, uočili su osobno vozilo koje se kretalo velikom brzinom.

Isti su pokušali zaustaviti vozilo uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala, na što se vozač oglušio te nastavio vožnju, javila je PU varaždinska. Vozilo je pronađeno parkirano u Ulici Zrinskih i Frankopana.

Nakon šta su policijski službenici pristupili vozaču i zatražili ga osobnu iskaznicu, isti se pješke počeo samovoljno udaljavati te su nad njim uporabljena sredstva prisile.

Priveden je u Policijsku postaju Varaždin te je utvrđeno da se radi o 36-godišnjaku, koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2.40 promila. 36-godišnjak je sproveden sutkinji Općinskog suda u Varaždinu gdje mu je nakon saslušanja određen zatvor od pet dana, dok je osobni automobil privremeno oduzet i deponiran.

Nastavite čitati

Crna kronika

Evo što se događalo u četvrtak na suđenju Stjepanu Kovaču, bivšem gradonačelniku Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Županijskom sudu u Zagrebu u četvrtak, 13. lipnja, je nastavljeno suđenje bivšem čakovečkom gradonačelniku Stjepanu Kovaču i policajcu Mariju Severu kojeg se tereti da mu je pomogao inscenirati prijetnje uoči lokalnih izbora.

Radi se o slučaju iz 2021. godine, kada je Kovač zbog navodnih prijetnji plakao na konferenciji za medije u Čakovcu, a tom ga je prilikom grleći tješio Peđa Grbin, piše index.hr.

Bivši je čakovečki gradonačelnik tako sjedio u sudnici tijekom ispitivanja jednog od svjedoka nakon čega je otišao zbog, kako kaže, poslovnih obveza. Sudac je upozorio da bi bilo bolje da ostane.

Najzanimljiviji je bio iskaz specijalista kriminalistike koji je radio na slučaju, a koji je rekao da su on i još neki kolege sumnjali kako upravo Sever otkriva optuženima informacije iz istrage te da su za to imali validne razloge.

Posljednji je ispitan kriminalist koji je radio na slučaju prijetnji bivšem gradonačelniku Kovaču. Kazao da je Sever bio vođa grupe za kibernetiku te da su u to vrijeme radili zajedno. Dodao je da je tek nakon podnošenja prijave protiv Severa i Kovača saznao da je Kovač došao prijaviti nepoznatog počinitelja zbog klevete te da su ga iz policije uputili da podnese privatnu tužbu, a da je nakon toga podnio prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog prijetnji kako bi se utvrdilo tko ga to navodno kleveće.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje