Povežite se s nama

Crna kronika

Optužnica razjarenoj braći iz Varaždina zbog napada na policajce

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage pred Općinskim sudom u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv 30-godišnjaka i 22-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela prijetnje, napada na službenu osobu i prisile prema službenoj osobi.

Optužnicom se 22-godišnjaka tereti da je 1. siječnja 2018. u stanu u Varaždinu zaprijetio svom bratu da će ga dati ubiti, a kad su u stan ušli policijski službenici povodom dojave o obiteljskom nasilju, 30-godišnjak je prišao s leđa policijskom službeniku i udario ga šakom po ramenu.

– Tereti ga se i da je, u cilju da spriječi svoje privođenje i smještaj u policijsko službeno vozilo, policijskom službeniku zadao više udaraca nogom u desno koljeno. Policijski službenici su u opisanom događaju ozlijeđeni- ističe Državno odvjetništvo.

U optužnici je predloženo da im se produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Crna kronika

FOTO U Varaždinu eksplodirao spremnik plina vozila, tri osobe prevezene u bolnicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Vidovečkoj ulici u Varaždinu u srijedu, oko 15 sati došlo je do eksplozije spremnika plina u vozilu.

Dogodilo se to u Autoservisu Ivanek, a prilikom eksplozije tri osobe su ozlijeđene.

One su prevezene u varaždinsku Bolnicu.

Nastavite čitati

Crna kronika

U potok nedaleko Lepoglave isteklo oko 300 litara lož ulja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom noći 4./5. prosinca u obiteljskoj kući u Donjoj Višnjici, došlo je do nekontroliranog istjecanja lož ulja iz spremnika koji se nalazi u podrumskom dijelu kuće.

Do istjecanja je došlo zbog plastičnog crijeva, koje se zbog nedavnog prethodnog korištenja radi istakanja, s oba kraja nalazilo zataknuto u otvor spremnika za lož ulje i koje je crijevo na neutvrđen način jednim krajem ispalo iz otvora na pod podrumske prostorije. Kroz isto je crijevo počelo istjecati gorivo iz spremnika te se potom razlilo po cijeloj podrumskoj prostoriji, a potom dalje preko odvodnog sifona na podu, otjecalo u odvodni kanal koji je na kraju povezan sa sabirnim šahtom za oborinske vode, javila je policija. Isti je šaht betonskom odvodnom cijevi povezan s potokom u koji se tako ulijevala mješavina vode i goriva.

Navedenim potokom nizvodno od mjesta ulijevanja došlo je do širenja isteklog goriva u pravcu Žarovnice, kroz područje zvano Velika Sutinska. Ukupno je isteklo oko 300 litara lož ulja.

O navedenom događaju izvještene su sve nadležne službe i inspekcije radi poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje