Ove će godine Švedska biti partner 49. Varaždinskih baroknih večeri, a uvertira u finaliziranje programa bio je i posjet organizatora i mecena Baroknih večeri Stockholmu.

Protekle tri godine Varaždinske barokne večeri razvile su intenzivnu suradnju sa uglednim švedskim profesorom i znanstvenikom Matsom Liljeforsom, koji je bio i član Žirija VBV-a, pa je varaždinsko izaslanstvo posjetilo i Festival rane glazbe koji se upravo održava u glavnom gradu Švedske.

– Oduševio nas je posjet Festivalu na kojem smo se susreli s glazbenicima ansambla Romeo i Julia koji će zasigurno varaždinsku publiku oduševiti svojim atraktivnim i zanimljivim scenskim baroknim programom, a otkrili su nam da i spremaju posebno iznenađenje za Varaždinske barokne večeri. Podršku partnerstvu VBV-a i Švedske dao je i hrvatski veleposlanik N. E. Siniša Grgić s kojim smo se susreli u Veleposlanstvu RH. Ponosni smo na odličnu suradnju koju smo već ostvarili i koliko smo mogli čuti od naših domaćina, ove godine pripremaju nam i brojne popratne programe pa će tako program Total baroka kao popratnog programa VBV-a biti najbogatiji do sada – istaknuo je Raymond Rojnik, organizator VBV-a.

Podsjetimo, 49. Varaždinske barokne večeri održat će se ove godine od 20. rujna do 1. listopada.

Komentari

Komentara