Povežite se s nama

Život i društvo

OŠ Vidovec: nagrađen je haiku duhovne tematike učenice Marte Presečki

Objavljeno:

- dana

U organizaciji  OŠ Žuti brijeg i Zaklade Rehobot iz Zagreba, proveden je 2. literarni natječaj dječjeg stvaralaštva „Zelena grančica“.

Natječaj je proveden u idućim kategorijama:

1. duhovne pjesme 4. do 8. razred (10-15 godina)

2. haiku pjesme 4. do 8. razred (10-15 godina)

3. foto haiga – ilustrirani haiku 4. do 8. razred (10-15 godina)

Najuspjeliji radovi, prema procjeni stručnog ocjenjivačkog povjerenstva, javno su izvedeni na svečanom proglašenju pobjednika i dodjeli nagrada 10. lipnja u prostoru Zaklade Rehobot u Zagrebu.

Iz Osnovne škole Vidovec nagrađena učenica 6.a razreda Marta Presečki za svoj duhovni haiku Zvono. Učenici OŠ Žuti brijeg iz Zagreba ilustrirali su većinu pjesama pristiglih na Natječaj, a neke su i uglazbili uz pomoć svoje učiteljice Glazbene kulture.

Sve su pjesme javno izložene te ih se moglo pročitati, a Marta je i javno govorila stihove svoje pjesme. Učenici su izveli i prigodan glazbeni program.

Svi sudionici – učenici i mentori, dobili su pisanu zahvalnicu za sudjelovanje, a pobjednici Natječaja posebno su nagrađeni. Mentorica nagrađene učenice iz OŠ Vidovec je profesorica Sanja Biškup, učiteljica hrvatskoga jezika.

Učenica Marta Presečki
Mentorica Sanja Biškup s učenicom Martom Presečki
3 nagrađena haikua

Život i društvo

U srijedu pripazite kako vozite jer je policija u akciji “Brzina”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 28. srpnja, u vremenu od 12 do 18 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će pojačane aktivnosti u prometu na suzbijanju prekršaja brzine u prometu u sklopu operativne akcije „Brzina“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području PU varaždinske sukladno mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s uzrokom brzine i najtežim posljedicama, te na dionicama cesta gdje je učestalo kršenje prometnih propisa u vidu nepoštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Donji Vidovec: ekipa “Fljojsara II” najpreciznija na 11. Lovu na zlatarski prsten

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji članova Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari”, u Donjem Vidovcu održano je 11. izdanje Lova na zlatarski prsten pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Općine Donji Vidovec.

Manifestacijom se njeguje uspomena na poznate donjovidovske ispirače zlata koji su uvršteni na popis nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, ali i na vidovske ratnike – Vidovske voke, koji su se u doba Zrinskih hrabro borili protiv Turaka.

Članovi Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari” ponovno su se iskazali kao odlični domaćini, a brojnim posjetiteljima dobru zabavu i dobrodošlicu u donje Međimurje poželio je predsjednik Zlatara Nenad Lukša. Manifestaciju su otvorili načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Ovogodišnje izdanje ove tradicionalne sportsko-turističke manifestacije okupilo je 18 ekipa koje su imale zadatak pogoditi viseću alku i osvojiti što više bodova. Najpreciznija je bila ekipa “Fljojsar II” iz Donje Dubrave u sastavu Dražen Miser, Tomo Radmanić i Darko Punčikar, koji su odnijeli pobjedu.

Drugo mjesto osvojila je ekipa “Labud II” iz Preloga u sastavu Katarina Novak Božidar Novak i Leo Novak, dok je bronca pripala ekipi “Gorčki voki” koju su činili Mario Moharić, Dubravko Vadlja i Krunoslav Vuk.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!