Povežite se s nama

Međimurje

Osigurana sredstva za adaptaciju ambulanti

Objavljeno:

- dana

Predstavnici Regionalne razvojne agencije Međimurja (REDEA) najavili su nove projekte na području ulaganja u primarnu zdravstvenu zaštitu.

Putem europskih fondova osigurat će se nabava opreme te manje adaptacije u ambulantama Doma zdravlja Čakvec i privatnih koncesionara koji su se prijavili na raspisani natječaj Međimurske županije. Projekt je vrijedan 7 milijuna kuna. – To je samo jedan u nizu europskih projekata usmjerenih na mlade, posebice u obrazovanju i zdravstvu – ističe Petra Pavičić iz agencije REDEA.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Međimurskoj županiji 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminula jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirane su 153 osobe, od čega je evidentirano 5 pozitivnih slučajeva na COVID-19 u Međimurskoj županiji, priopćio je 19. siječnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 47 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 294.

Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 36.053 uzorka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Na temelju kliničke slike (bez testiranja) epidemiološkim izvidima dijagnosticirano je pet pozitivnih slučajeva.

Prema mjestu prebivališta u periodu od 11. do 17. siječnja, 58 je ukupno oboljelih na području grada Čakovca, 11 na području grada Mursko Središća, 17 na području grada Preloga, 12 na području općine Belica, 1 općine Dekanovec, 1 općine Donja Dubrava, 20 općine Donji Kraljevec, 4 općine Donji Vidovec, 5 općine Goričan, 2 općine Gornji Mihaljevec, 5 općine Kotoriba, 7 općine Mala Subotica, 20 općine Nedelišće, 22 općine Orehovica, 35 općine Podturen, 8 općine Pribislavec,  4 općine Selnica, 9 općine Strahoninec, 3 općine  Sveta Marija, 8 općine Sveti Juraj na Bregu, 5 općine Sveti Martin na Muri, 8 općine Vratišinec, 5 općine Šenkovec i 5 općine Štrigova.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 73 pacijenta pozitivna na COVID-19, od toga je njih 6 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 7 pacijenata.

Na invazivnoj respiraciji nalazi se 1 COVID pozitivan pacijent. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, ženska osoba stara 90 godina.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju osamnaestoga dana nove godine 8 zaraženih, preminule dvije osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata evidentirano je 8 pozitivnih slučajeva na COVID-19 u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 46 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 332. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 35.905 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 75 pacijenata pozitivnih na virus COVID 19. U protekla 24 sata nije hospitaliziran ni jedan novi pacijent, dok je otpušten jedan pacijent, a na invazivnoj respiraciji nalazi se jedna osoba. U protekla 24 sata preminule su dvije osobe.

Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail adresi [email protected]. Detaljnije upute se nalaze na web stranici Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije. Pozivni centar je na broju 040/386-835, svakodnevno od 8 – 20 sati, uključivo subotom i nedjeljom. Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 372-372.

Nastavite čitati