Povežite se s nama

Crna kronika

Otac ubijenog mladića iz Lančića: Odveo sam sina na vlak, a pronašli su ga izbodenog

Krađe

Objavljeno:

- dana

Ivanec je zavijen u crno zbog tragičnog ubojstva 17-godišnjaka. Osmrtnica s plavim rubom izvješena je na oglasnoj ploči u Ivancu, gdje se zadržavaju šokirani građani.

Tragično ubijenoga mladića život nije nimalo mazio. U drugom razredu osnovne škole dijagnosticiran mu je tumor na očnom živcu. Za potrebe njegova liječenja pokrenuta je i humanitarna akcija ivanečke policije. Mnogi su tada pokazali veliko srce i pomogli.

On je kasnije operiran, no posljedice zahvata ostavile su traga. Oštećen mu je bio vid za 80 posto.Bio je učenik Centra za odgoj i obrazovanje Vinko Bek u Zagrebu, volio je pjevanje, a što je radio na livadi u Kupincu kod Jastrebarskog nije jasno ni njegovu ocu.

– Tog dana otišao je ujutro u Zagreb. Trebao se naći s prijateljicom na kavi i vratiti istog dana. Ja sam ga ujutro odvezao na kolodvor, tiho, gotovo šaptom – rekao je otac mladića za 24 sata.

Majka za nacionalne medije nije imala snage razgovarati o teškoj tragediji.

– Otišao je samo na kavu, trebao se vratiti za nekoliko sati. Uzeo je samo ruksak i laptop, nije bilo govora ni o kakvom kampiranju. Valjda će nam reći nešto više kad dođemo po tijelo – slomljen je pričao njegov tata.

Crna kronika

Trostrukom ubojici odobren otpust iz Lepoglave, ŽDO podnijelo žalbu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu kojim je odobren uvjetni otpust osuđeniku koji izdržava kaznu zatvora u trajanju od dvadeset godina zbog tri kaznena djela ubojstva i jednog pokušaja ubojstva, počinjenih u srpnju 1991. godine u Osijeku

Riječ je, piše Večernji list, o Antunu Gudelju koji je 2008. u Osijeku osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina za ubojstvo načelnika osječke policije Josipa Reihl-Kira i dvojice predstavnika lokalne vlasti Milana Kneževića i Gorana Zobundžije, te za pokušaj ubojstva Mirka Tubića.

Gudelj izdržava kaznu u Kaznionici Lepoglava i još nije pušten na slobodu. To će biti tek ako se odbije žalba državnog odvjetnika.

– Žalba je podnesena jer Državno odvjetništvo smatra da osuđeniku nije smio biti odobren uvjetni otpust jer ima za izdržati još više od dvije godine dosuđene kazne zatvora, te da takvo značajno skraćivanje kazne zatvora nije opravdano s obzirom na težinu i brojnost kaznenih djela zbog kojih osuđenik izdržava zatvorsku kaznu – stoji na DORH-u.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pijani mladić (21) autom sletio u jarak kod Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 26. siječnja oko 22.30 sati u Žarovnici, ozlijeđen je 21-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0,87 promila županijskom cestom.

– Dolaskom u nepregledni lijevi zavoj, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila te gustoći prometa, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio vozilom u desno van kolnika u cestovni jarak – ističe PU varaždinska.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje