Povežite se s nama

Život i društvo

Otvoren INFO telefon za starije osobe. Ne ustručavajte se nazvati!

Objavljeno:

- dana

Za bolji život starijih

Imate više od 60 godina i želite se informirati o svojim pravima? Zanima Vas razlika između ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju? Želite znati kako zaštiti svoju imovinu i zaštititi se od prijevare?

Ako živite u Varaždinskoj, Međimurskoj ili Krapinsko – zagorskoj županiji nazovite INFO telefon za starije osobe svaku srijedu na broj  099/637 90 88 .

INFO telefon za starije osobe jedna je od aktivnosti projekta “GERO-AGE” kojem je cilj povećanje socijalne uključenosti starijih i nemoćnih osoba te smanjenje njihove diskriminacije.  Projekt provodi udruga ACT Grupa u partnerstvu sa Udrugom umirovljenika Grada Varaždina Centrom za pomoć u kući Međimurske županije i Mrežom udruga Zagor.

Partneri na projektu raditi će na osvješćivanju problema nasilja nad starijim osobama (medijska kampanja), informiranju starijih osoba u svrhu sprečavanja zlouporabe ugovora o dosmrtnom/doživotnom uzdržavanju te kako se zaštiti od prijevare (INFO telefon i predavanja) te podizanju kvalitete života starijih osoba s ciljem njihovog zadržavanja u vlastitom domu (usluge prijevoza).

Na području Međimurske županije organizira se usluga besplatnog prijevoza korisnika liječniku i sl., dok će se u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji Na području Međimurske županije organizira se usluga besplatnog prijevoza korisnika liječniku i sl., dok će seodržati 12 besplatnih info radionica za starije osobe u svrhu sprečavanja zlouporabe ugovora o dosmrtnom/doživotnom uzdržavanju te zaštiti njihove osobne imovine.

Projekt traje do kraja kolovoza 2017., a financijski ga podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Predstavila se kao maserka te u stanu 74-godišnjakinje ukrala vrijedan nakit

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinka starije životne dobi pustila je u kuću ženu koja se predstavljala kao maserka, a koja ju je na kraju – okrala.

Naime, u petak, 12. kolovoza, oko 12 sati u ulici Stanka Vraza u Varaždinu, nepoznata je žena okrala 74-godišnjakinju, ističu iz PU varaždinske.

Nepoznata je žena došla do stana oštećene te joj ponudila uslugu masaže masažerom.

Kada je ušla u stan oštećene, iskoristila je njenu kraću nepažnju i ušla u sobu, gdje je otvarala ladice i otuđila razni zlatni nakit u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počiniteljice ovog kaznenog djela, ističu iz policije.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Koprivnici u četvrtak počinje Renesansni festival, glavna tema su putujući trgovci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Koprivnica - TZ - Mladen Ban Photography

Renesansni festival u Koprivnici s glavnom temom – putujući trgovci, održat će se od 18. do 21. kolovoza, u organizaciji Turističke zajednice Grada Koprivnice.

Organizatori ističu da će se nakon tri godine stanke konačno održati ovaj grandiozan povijesni spektakl, a tu činjenicu potvrđuje nagrada za najbolju turističku manifestaciju Hrvatske te svrstavanje u jednu od najvećih i najboljih manifestacija u Europi.

– Trgovci i obrtnici su oduvijek bili glavna i nezaobilazna atrakcija festivala, a mnogi od njih na licu mjesta prikazuju proces izrade proizvoda zaboravljenih zanata i nude svoje unikatne (eko) proizvode. Posjetitelji mogu u četiri dana uživati u mnogo toga, od ponude trgovaca, do bogate gastronomske ponude, konjičkih turnira, viteških borbi, plesova, revija, labirinta, streličarstva, jahanja, itd. – poručuju organizatori, te obećavaju:

– Ono što možemo obećati je kada prođete kroz vrata bedema teleportirat ćete se u živu povijest, gdje nema suvremenih pomagala (plastike) i gdje je sve u skladu sa vremenom kojeg predstavlja. To čini ovaj festival drugačijim od svih drugih. Kostimirajte se, budite dio priče i podržite manifestaciju koja promiče ostavljanje što manjeg ekološkog otiska – objasnili su.

Detaljan program po danima dostupan je OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje