Povežite se s nama

Život i društvo

Otvorenje usred šume Jelačićke: Varaždin opet ima trim-stazu s 14 stanica

Objavljeno:

- dana

NAPOKON

I dok se u Dravskoj park šumi u Varaždinu mogu naći samo otužni tragovi nekadašnje omiljene destinacije rekreativaca i zaljubljenika u prirodu, u obližnjoj šumi Jelačićki uređena je nova trim staza.

Otvorenje trim-staze kod varaždinske Arene zakazano je za petak, 10. ožujka, u 11 sati.

Staza je dugačka dva kilometra, a prostire se na oko 75 tisuća četvornih metara te ima 14 trim stanica sa spravama za vježbanje, koje su izrađene od prirodnih materijala.

Iz Grada Varaždina su izvijestili da je riječ o sljedećim trim-stanicama:

 1. NJIHANJE NOGAMA
 2. PRESKAKANJE
 3. HODANJE PO GREDI
 4.  SKAKANJE I TRČANJE
 5. PRELAŽENJE NA RUKAMA
 6. PRESKAKANJE PREPREKA
 7. PRESKAKANJE I OBILAŽENJE PREPREKA
 8. PREBACIVANJE PREKO VISINSKIH PREČAKA
 9. SUNOŽNI SKOKOVI
 10. VIŠENAMJENSKE VJEŽBE
 11. SKLEKOVI, DIZANJE NA RUKAMA
 12. OVJES NA RUKAMA
 13. ISTEZANJE RUKU
 14. ISTEZANJE RUKU

 

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Život i društvo

U dvorcu Trakošćan djeca guštala u izradi palčeka, pureka i ježeka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U dvorcu Trakošćan u nedjelju je održana radionica izrade božićnih ukrasa.

Posjetitelji dvorca mogli  su sudjelovati u radionici izrade kinča, božićnih ukrasa od krep papira.

Članice Kulturno-umjetničke udruge „Magda i Luisa“ naučile su nas kako izraditi palčeke, pureke i ježeke.

Posjetitelji su također imali priliku družiti se s kostimiranim likom Luise grofice Erdödy.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na FOI-ju održan Dan uključivog poduzetništva s predstavljanjem rezultata projekta WeRin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na FOI-ju je održan Dan uključivog poduzetništva, posvećen predstavljanju rezultata WeRin projekta, kojem je cilj povećati udio diplomiranih žena poduzetnica i osigurati njihovu integraciju u regionalni poduzetnički ekosustav diljem Europe.

Događaj je u petak, 1. prosinca, okupio predstavnike obrazovnog sustava, potpornih poduzetničkih institucija, kao i same poduzetnice, a projektni tim s FOI-ja predstavio je rezultate projekta, radeći na unapređenju učinkovitosti poduzetničkog obrazovanja i programa podrške poduzetništvu s naglaskom na rodnim perspektivama.

Projekt trajanja 36 mjeseci započeo je u siječnju 2021., a financiran je u okviru Erasmus+ programa Europske komisije u ukupnom iznosu od  999.639,00 EUR.

Projektni konzorcij sastoji se od ukupno 14 partnera, s vodećim partnerom Sveučilištem primijenjenih znanosti iz Münstera, Njemačka. Voditeljica projekta na FOI-ju je izv. prof. dr. sc. Kristina Detelj, koja je istaknula da FOI već niz godina kroz studij Ekonomika poduzetništva promovira različit set vještina koje su potrebne u poduzetničkom svijetu te da se zadnjih godina temom ravnopravnosti spolova u poduzetništvu aktivno kroz ovaj projekt bavi i Laboratorij za poduzetništvo.

U sklopu konferencije održana je panel rasprava o Uključivosti hrvatskog poduzetničkog ekosustava u kojoj su sudjelovali: prof. dr. sc. Nina Begicevic Ređep, profesorica na FOI-ju i voditeljica Laboratorija za strateško planiranje FOI-ja te voditeljica projekta Regionalnog centra za predinkubaciju u pametnoj industriji, Lana Velimirović Vukalović, voditeljica POU Varaždin i voditeljica Akademije za poduzetništvo i poduzetnica, Emilija Stručić, savjetnica u Tehnološkom parku Varaždin i predsjednica uprave poduzeća Infodesign, Darinka Bistrović, osnivačica i direktorica poduzeća didacta advance d.o.o. Čakovec, Petra Jukić, poduzetnica i blogerica (Ljepota čitanja) i Ivan Plačko, direktor Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Nastavnici i poduzetnici su se uključili i u interaktivniju radionicu za nastavnike u području poduzetničke edukacije, gdje su mogli upoznati WeRLearnin pristup i alate (WeRin Tolbox) te razmijeniti svoja dosadašnja iskustva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje