Povežite se s nama

Život i društvo

Otvorenje usred šume Jelačićke: Varaždin opet ima trim-stazu s 14 stanica

Objavljeno:

- dana

NAPOKON

I dok se u Dravskoj park šumi u Varaždinu mogu naći samo otužni tragovi nekadašnje omiljene destinacije rekreativaca i zaljubljenika u prirodu, u obližnjoj šumi Jelačićki uređena je nova trim staza.

Otvorenje trim-staze kod varaždinske Arene zakazano je za petak, 10. ožujka, u 11 sati.

Staza je dugačka dva kilometra, a prostire se na oko 75 tisuća četvornih metara te ima 14 trim stanica sa spravama za vježbanje, koje su izrađene od prirodnih materijala.

Iz Grada Varaždina su izvijestili da je riječ o sljedećim trim-stanicama:

 1. NJIHANJE NOGAMA
 2. PRESKAKANJE
 3. HODANJE PO GREDI
 4.  SKAKANJE I TRČANJE
 5. PRELAŽENJE NA RUKAMA
 6. PRESKAKANJE PREPREKA
 7. PRESKAKANJE I OBILAŽENJE PREPREKA
 8. PREBACIVANJE PREKO VISINSKIH PREČAKA
 9. SUNOŽNI SKOKOVI
 10. VIŠENAMJENSKE VJEŽBE
 11. SKLEKOVI, DIZANJE NA RUKAMA
 12. OVJES NA RUKAMA
 13. ISTEZANJE RUKU
 14. ISTEZANJE RUKU

 

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Život i društvo

Danas se slavi Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Varaždinska biskupija

Papa Franjo proglasio je krajem siječnja Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba koji će se u sveopćoj Crkvi slaviti četvrte nedjelje u srpnju, najbliže spomendanu svetih Joakima i Ane, Isusovih „djeda i bake”, u ovoj Godini obitelji Amoris Laetitia 25. srpnja.

U povodu prve proslave uputio poruku naslovljenu „Ja sam s vama u sve dane“ (Mt 28, 20).

Upozoravajući da su bake i djedovi često zaboravljeni, Papa je krenuo od blagdana Prikazanja Gospodinova u hramu, 2. veljače, kada upravo dvije starije osobe, starac Šimun i proročica Ana, prosvijetljeni Duhom Svetim, u Isusu prepoznaju Mesiju.

Oni nas podsjećaju da je starost dar, a bake i djedovi spona koja povezuje naraštaje da bi se mladima prenijelo iskustvo života i vjere. Veza djedova i baka s mladima vrlo je uska te stoga i dijalog među njima treba biti stalan. Vrlo je važno da se bake i djedovi susreću s unucima.

Izvor: Varaždinska biskupija

Nastavite čitati

Život i društvo

DVD Šćepanje uskoro slavi 70. rođendan, pa stiglo novo vatrogasno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U zagrebačkom Vatroprometu jučer je DVD-u Šćepanje obavljena predaja vatrogasnog vozila Nissan Navara pick up, u kojeg je ugrađen Vallfirest visokotlačni modul.

Svečanosti predstavljanja novoga navalnog vozila u Šćepanju nazočio je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u pratnji načelnika Općine Breznički Hum Zorana Hegedića, predsjednika Općinskog vijeća Marka Fištera, tajnika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonka Videca, predsjednika VZO Breznički Hum Marija Šargača i zapovjednika VZO Breznički Hum Alenka Vnučeca. Predsjednik DVD-a Šćepanje Vjekoslav Rusek tom je prilikom zahvalio svim vatrogascima, a posebice županu, načelniku na realizaciji ovog projekta kao i gostima koji su posjetili Šćepanje i uveličali ovaj događaj.

Načelnik Zoran  Hegedić tom je prilikom rekao kako je ovo dio ostvarenja vatrogasnog sna jer se članovi DVD-a godinama trude da svojim aktivnostima, radom i odvajanjem slobodnog vremena budu što spremniji, pa je ovo vrijedno vatrogasno vozilo ubuduće zasigurno uvelike pomoći u slučajevima potrebe. Zahvala je upućena i svima koji su DVD Šćepanje podržali u nabavi i opremanju vozila, bilo financijski, logistikom ili na drugi način. Blagoslov vozila upriličit će se povodom proslave 70. obljetnice DVD-a Šćepanje planirane posljednje subote mjeseca kolovoza.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!