Povežite se s nama

Zabava & Stil

Ove subote na prvu varaždinsku “Dronijadu“ stiže više od 100 pilota

Objavljeno:

- dana

Nakon što su Grad Varždin i gradska tvrtka Parkovi d.d. preuzeli upravljanje varaždinskim aerodromom provedena je sanacija uzletno-sletne staze i rulnice. Time je podignuta sigurnost i kvaliteta aerodroma. Odnosno, stečeni su uvjeti za dobivanje svih potrebnih dozvola, a osim što su se na varaždinski aerodrom već vratili padobranci koji nastavljaju s radom, Varaždin će u subotu, 5. lipnja,  biti domaćin prve „Dronijade“.

Kako doznajemo od Željka Hajdinjaka, predsjednika Zajednice Tehničke kulture Grada Varaždina (dalje ZTK), riječ je o osebujnoj zrakoplovnoj manifestaciji za koju je prijavljeno više od 100 pilota dronova.

– Dronijada Varaždin posjetiteljima od 10 do 18 sati pruža mogućnost upoznavanja s radom brojnih članica ZTK te Aerokluba Varaždin. Odnosno, znatiželjnici mogu doznati čime se bave zrakoplovni maketari, piloti bespiloitnih letjelica, radio amateri, članovi Foto-kluba Sloboda, Društvo pedagoga tehničke kulture, robotičari i brojni drugi hobisti. Posebno atraktivno bit će natjecanje FPV dronovima na poligonu ograđenom zaštitnom mrežom za publiku, ali i predstavljanje njihovih komercijalnih pandana – ističe Hajdinjak.

Za najmlađe posjetitelje bit će osiguran razgled sportsko-turističkih aviona, UL letjelica, padobrana, oldtimera, RC upravljanih automobila i ostalih čuda tehnike.

– Nadamo se da će nas poslužiti lijepo vrijeme u subotu, a bude li potrebe, program će se održati u nedjelju. Sve posjetitelje molimo da se pridržavaju epidemioloških mjera te uputa redara koji će nadzirati parkiralište i kretanje na operativnim površinama aerodroma – rekao je Hajdinjak.

Dodajmo da članovi Modelarskog centra Varaždin posjetiteljima spremaju posebno iznenađenje. Naime, s piste varaždinskog aerodroma trebala bi poletjeti velika daljinski upravljana replika prvog hrvatskog aviona kojeg je 1910. godine u Zagrebu izgradio inženjer Slavoljub Penkala!


Međimurje

FOTO I VIDEO Pipsi u Čakovcu otjerali kišu i zagrijali publiku žednih ušiju!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Stjepan Hranilović

Protekloga petka, 11. lipnja, na prostoru Pivovare “Lepi Dečki” kod čakovečkog Mihovljana odzvanjali su “Kratka povijest”, “Trener morskih pasa”, “Bog”, “Plači”, “Na putu prema dole”, “Gume na kotačima” i drugi dobro poznati hitovi grupe Pips, Chips & Videoclips.

Predvođeni osebujnim Dubravkom Ivanišem, Pipsi su izvrsnom svirkom i dobrim soundom publici željnoj live nastupa prenijeli energične verzije svojih pjesama iz svoje tri desetljeća duge karijere.

Kako je bilo, provjerite u fotogaleriji Stjepana Hranilovića.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Patricija Dimitrovski nova je miss Supranational Grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Lena Radanović

U Koncertnoj dvorani HNK u subotu, 12. lipnja, održao se četvrti po redu izbor za Miss Supranational Grada Varaždina, a za pobijedila je Patricija Dimitrovski.

Prva pratilja je Dora Plantak, a druga pratilja Iva Ivanagić.

Dodajmo da je u izbor za miss Supranational bio je uključen niz dizajnera, stilista, make up stručnjaka, frizera i dekoratera, a zabavni dio programa upotpunili su Lucija Job, Dora Vuraić, plesni studio Stars te gosti iz Zagreba. 

Istaknimo da šest najljepših djevojaka ide u superfinale u Vodicama.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!