Povežite se s nama

Zabava & Stil

Ovo je Varaždinka Iva Vuković koja je osmislila novi modni brand za ljubitelje pasa

Objavljeno:

- dana

Na varaždinskom tržištu odnedavno posluje tvrtka Cuddies Buddies koju su pokrenuli mladi entuzijasti Iva Vuković i Predrag Novaković.

Cuddies Buddies je originalna priča o majicama s unikatno ilustriranim likovima pasa – buddiesa. S ciljem da na šaljiv način upoznaju djecu sa psima, vlasnici su djeci na kreativan prikazali vrline, navike, prednosti, potrebe, ali i mane i strahove naših malih četveronožnih prijatelja. Njihovi likovi Zigmund, Andrija, Gabek (iliti gospodin Riba) i Jozefina četvero su prijatelja koje je oslikao poznati dizajnerski dvojac iz Zagreba Petra Slobodnjak i Alen Vuković.

– Nakon studija ekonomije te pet godina provedenih u projektnom menadžmentu za jednu međunarodnu tvrtku u Zagrebu, odlučila sam se tijekom pandemije korona virusom, okušati u poduzetništvu. Naime, pandemija je zapravo bila velika prekretnica u mom životu, jer sam tada odlučila otići iz sigurnog okrilja renomirane kompanije i početi se samostalno baviti onime što najbolje znam – marketingom i projektnim menadžmentom. Zajedno s partnerom Predragom osmislila sam sveobuhvatni brend koncept imena Cuddies Buddies. Brend je nastao sinergijom mašte, ljubavi, humora, kreativnosti te želje za gradnjom snažnije veze između djece i pasa – govori Iva Vuković. Pojašnjava kako su tržištu ponudili dvije grupe  proizvoda koji se međusobno izvrsno nadopunjuju. Prva grupa su majice za djecu i odrasle i posteljina s likovima njihovih pasa – Buddiesa koji imaju svoje životne priče i karaktere. U budućnosti planiraju tržištu ponuditi i slikovnice i  multimedijalni sadržaji sa svojim likovima.

– Uz naše originalne likove, shvatili smo da ljudi žele imati svoje ljubimce što bliže k sebi. Stoga smo kupcima ponudili i personalizirane majice, odnosno potpuno unikatni ilustrirani crtež svog kućnog ljubimca na majici i to u stilu naših Buddiesa. Jako smo zadovoljni odazivom kupaca, a njihovi komentari su zaista odlični i poticajni. Jedan nam je kupac rekao da mu ilustracija njegovog psa na majici izgleda kao da ga njegov Charlie cijelo vrijeme promatra – priča Iva Vuković.

Iva Vuković odrasla je okružena životinjama, a osobito psima i mačkama te zna koliko su ljubimci važan dio ljudskih života i cijele obitelj. Psiholozi su odavno utvrdili kako kućni ljubimci, napose psi imaju velik pozitivan utjecaj na razvoj djeteta, preuzimanje odgovornosti, pokazivanja ljubavi, brige i pažnje, razvijanja samopouzdanja te da je veza između pasa i djece neraskidiva.

– Cijeloj priči dali smo snažnu ekološku notu, jer je većina naših tekstilnih proizvoda tijekom procesa proizvodnje dobila certifikate Oeco-Teks standard 100, Fair Wear, GOTS, Global recycled standard. Svakodnevno dajemo svoj maksimum da proizvodnja naših proizvoda ima minimalni utjecaj na okoliš i društvo te nam je važno da naši dobavljači imaju iste vrijednosti. Svi proizvodi se proizvode na ekološki održiv način te su certificirani. Također, u tisku se koriste samo vodene boje koje nisu štetne za ljude i okoliš – rekla je Iva Vuković.

Kaže kako njihove proizvode najviše kupuju za rođendanske poklone i druge obljetnice, a trenutno oslikavaju personalizirane majice za božićne poklone.

Iako trenutno najviše upita i narudžbi dolazi iz Hrvatske, brand je postao poznat i izvan zemlje te su prve majice poslane u Njemačku i Nizozemsku. Ova mlada poduzetnica se raduje novim poslovnim uspjesima i razvoju proizvoda na domaćem tržištu te daljnjem širenju na inozemna tržišta.

Zabava & Stil

FOTO Oduševili učenike: profesori čakovečke Gimnazije rekreirali kultne scene iz filmova i serija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO Petar Pavlic/Gimnazija Josipa Slavenskog

Profesori čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog uoči početka novog polugodišta oduševili su učenike, ali i sve ostale svojim fotografskim projektom koji su predstavili na društvenim mrežama.

Naime, prerušili su se u likove iz poznatih filmova i serija kako bi, kako kažu, pokazali da su i oni samo ljudi, veseli, duhoviti i dobronamjerni.

Inicijatori ovog zabavnog foto-projekta su profesorica hrvatskog jezika Zlatka Grahovec Soldat i profesor engleskog jezika Petar Pavlic, koji je ujedno i fotografirao rekreirane scene iz poznatih TV naslova.

– E. T. još uvijek želi kući, plavuša s Harvarda ruši stereotipe, u Paklenom šundu i dalje se izvrsno pleše, Peaky Blindersi šire strah i trepet, banda crvenokapuljaša željna je akcije… Ne, ne bojte se, niste zapeli u prazničnom bingeanju! Vaši profesori, prerušeni u junake iz poznatih filmova i serija, očekuju vaš povratak želeći vam pokazati da su, unatoč svim izazovima koje pred vas stavljaju, i oni samo ljudi, veseli, duhoviti i dobronamjerni. Dobro nam došli u školske klupe u novoj 2022. i neka nam i ona bude ovako vesela! – napisali su na Facebooku iz Gimnazije.

Profesori su za Večernji rekli da već više od 10 godina povodom božićne humanitarne akcije „Sajam dobrote“ u školi na kraju prvog polugodišta na neki način sudjeluju u programu, nastojeći se tako još više približiti učenicima, zabaviti se i pokazati svoje vrline i mane.

– Tako smo organizirali svoje inačice poznatih programa, primjerice, Ples s profesorima, Profesori pjevaju, Tvoje lice zvuči poznato, Profesori glume i slično. Ove smo godine u Organizacijskom odboru za obilježavanje 60. obljetnice osnutka škole, uz poticaj i podrškuravnateljice škole Sandre Breka-Ovčar, odlučili da ćemo ideju o fotografijama konačno realizirati u okviru „Sajma dobrote“ i da ćemo napraviti kalendar. Pozvali smo kolegice i kolege da se uključe i javilo se zaista mnogo njih, više od 40. Razmišljali smo o različitim mogućnostima, npr. o rekreiranju poznatih umjetničkih djela, slika i sličnom, no na kraju su nam filmovi i serije bili najzanimljivije rješenje – objasnili su profesori.

Dodali su da su tražili poznate i popularne scene koje se mogu uvjerljivo ili smiješno iskopirati, napravili izbor scena i ponudili ih kolegama koji su rado prihvatili ideju i odmah shvatili bit.

Pritom su se dobro zabavljali i smijali, pomagali si u nabavljanju rekvizita i odjeće te je cijeli proces bio vrlo spontan i jednostavan.

Profesori su pozitivno iznenađeni odjekom koji je projekt izazvao i brojnim pozitivnim komentarima – objavu na društvenim mrežama vidjelo je više od 100.000 ljudi, a dijeljena je oko 260 puta, što dokazuje da su postigli cilj, a to je međusobno se povezati, razbiti predrasude o nastavnicima, zabaviti se i nasmijati u ovim bremenitim vremenima.

Više o neobičnom i vrlo zabavnom projektu pročitajte ovdje.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Anica i Slavko Plantić iz Cargovca proslavili zlatni pir

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Slavko i Anica Plantić iz Cargovca proslavili su 50. godišnjicu braka u krugu obitelji i prijatelja.

Njihovo vjenčanje održano je 1. siječnja 1972. godine, a zavjete povodom zlatnog pira obnovili su u crkvi svetog Vida u Vidovcu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje