Povežite se s nama

Život i društvo

Ovogodišnji donatorski Rotary bal bit će u duhu 60-ih godina

Rotary klub Varaždin

Objavljeno:

- dana

Rotary klub Varaždin, kao najstarije rotarijansko društvo u sjevernoj Hrvatskoj, koji će 2020. godine obilježiti 90 godina utemeljenja, održava ove subote, 23. veljače, u hotelu Turist u Varaždinu s početkom u 20 sati tradicionalni 25. Rotary bal.

To je od obnovljenog rada kluba 1992. godine, središnja humanitarna akcija Rotary kluba Varaždin na kojoj se prikupljaju sredstva za fond Nagrade za izvrsnost kojom već 18 godina varaždinski rotarijanci prepoznaju i nagrađuju najbolje srednjoškolce, studente i polaznike poslijediplomskih studija.

Ovogodišnji Rotary bal biti će u duhu 60-ih godina prošlog stoljeća protkan glazbom ranog rock and rolla, rokabilly kulture i modom toga vremena. Tome će doprinijeti posebni glazbeni gosti Robert Mareković i Swingers (bivši Fantomi), kroz program će voditi poznati voditelj Mirko Fodor, a u cjelovečernjem programu biti će niz zanimljivosti i iznenađenja za posjetitelje.

Među ostalim, na ulazu u svečanu dvoranu hotela Turist bit će u suradnji s Auto kućom Prikratki izložena originalni motocikli i „fićo“ iz ranih 60-ih, sve će sudionike na „crvenom tepihu“ fotografirati foto – video studio Plavec – Fiket, nuditi će se jela i pića s menija iz tog vremena, koktel-majstor Denis iz Mai-Thai koktel bara pripremat će koktele s recepturom iz ranih 60-ih, a za posebnu dekoraciju stolova i dvorane u duhu romantičnih 60-ih godina zaduženi su članovi Rotaract kluba Varaždin.

Ovaj zanimljivi humanitarni i društveni događaj na današnjoj su tiskovnoj konferenciji u hotelu Turist najavili predsjednik Rotary kluba Varaždin Andrija Petrović, voditelj programa Mirko Fodor, te glazbenik Robert Mareković.

Popularni Mirko Fodor tom je prilikom najavio da će i emisija drugog programa Hrvatskog radija u subotnje prijepodne biti emitirana iz hotela Turist te da će tom prilikom biti riječi o varaždinskoj gastronomiji, turizmu i, naravno, humanitarnom Rotary balu.

Glazbenik i voditelj radijskih emisija na Hrvatskom radiju Robert Mareković, frontmen nekad vrlo popularne grupe Fantomi, zajamčio je odličnu glazbu i atmosferu pravih plesnjaka ranih 60-ih. Uz njega će nastupiti vrsni glazbenici okupljeni u sastavu Swingers, a umjetnički će dojam pojačati mladi plesni par iz Zagreba.

Predsjednik Rotary kluba Varaždin Andrija Petrović rekao je da će posjetitelje dočekati brojna iznenađenja, te pozvao i druge građane, a ne samo rotarijance, da se u subotnju večer vrate pola stoljeća unatrag.

Ulaznice za ovaj zanimljiv društveni događaj, po cijeni od 400 kuna mogu se nabaviti na recepciji hotela Turist ili izravnom uplatom na žiro – račun Rotary kluba Varaždin IBAN HR8423600001502472598.

Važno je istaknuti da će prihod s ove tradicionalne humanitarne akcije Rotary kluba Varaždin i ove godine biti uplaćen u fond Nagrade za izvrsnost kao središnje humanitarne akcije toga kluba.

Tijekom više od 25 godina djelovanja u svojoj sredini Rotary klub Varaždin proveo je i organizirao niz humanitarnih aktivnosti i tako na najbolji način u djelo proveo rotarijansko geslo služenja zajednici.
25. Rotary bal Rotary kluba Varaždin održava se pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Život i društvo

FOTO Učenici i djelatnici V.OŠ Varaždin obilježili Dan ružičastih majica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U holu V. osnovne škole Varaždin, učenici i razrednica 3. b te učitelji informatike postavili su jučer, 24. veljače, izložbu povodom obilježavanja nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Osim poruka koje su učenici napisali, učitelji informatike su se potrudili izraditi QR kodove putem kojih su učenici sa svojim pametnim mobitelima mogli pronaći tekstove koji imaju za cilj senzibilizirati i poučiti učenike različitim oblicima nasilja te načinima reagiranja i (samo)zaštite.

Učitelji i učiteljice su u utorak, 23. veljače, odslušali predavanje „Školskim zvonom protiv nasilja“, a voditelji Renata Sever, dipl. soc. radnica i Teodor Sabolić, mag. soc. rada,  govorili su o zakonskom okviru mjera za zaštitu djece i zaštite od nasilja u obitelji.

Iznijeli su praktične primjere slučajeva te dali preporuke kako razgovarati s roditeljima i kako razgovarati s djecom za koju se pretpostavlja da su ugrožena.

Svi preventivni programi održani su u svrhu poticanja pozitivnog i zdravog razvoja učenika V. osnovne škole Varaždin, ističu iz Škole.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vlasnici i dalje traže njemačkog ovčara koji se zove Dinčo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I dalje se traži njemački ovačar Dinčo.

Moguće da ga je netko prisvojio.

Ako ste primjetili psa u svom susjedstvu vlasnici mole da javite na broj 091 20 888 77.

Nalazniku nagrada 2000 kn.

Nastavite čitati