Povežite se s nama

Sport

Pan kup: Iceki i Art metali Junajted do slavlja, danas dvije fantastične utakmice

Objavljeno:

- dana

Mali nogomet

S dvjema fantastičnim utakmicama otvorit će se večerašnji, osmi natjecateljski dan 37. Zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu.

Najprije će u 18 sati sjajni međimurski MIP Weyland (Jambres, Sokser, Krasniqi, Bobičanec, Žganec, Šinjori, Šoštarić…) odmjeriti snage s birano posloženom ekipom CB Majstori iz Sračinca (Mikić, Glavica, P. Rog, Drožđek, Novoselec, D. Melnjak…) u utakmici za pobjednika Skupine 4 prvoga kruga, a nakon toga će (18:40) u sraz za pobjednika Skupine 1 fantastična Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi (Kanjuh, Pavlović, Skorin, Veseli…) – ekipa koja brani naslov prvaka ZPV-a – i Centar Škudar iz Novoga Golubovca, momčad koja je dobrim dijelom preslika uglednog ASO Ponosa (Vincelj, Majcenić, Kresonja, Gamilec, Poslon…).

Osim što su u pitanju utakmice koje određuju prvake ovih skupina, ujedno su to i „bitke“ za izravni plasman u četvrtfinale ili osminu finala. Naime, dva od devet najboljih prvaka skupina izravno će u četvrtzavršnicu (trenutačno te pozicije drže Hudek Trgotrans i Automobil Lončar), naredna četiri prvaka grupa izravno su u osmini finala, izbjegavaju prvu nokaut fazu (1/16 finala).   

Srijedu na Pan kupu začinit će i i izravni „sudari“ tri vrhunske veteranske momčadi koje aspiriraju na osvajanje turnira. Prvi puta na Pan kup stiže iz Jaske proslavljeni Zloćo (pod imenom A.C.C. Mravunac & Zloćo i prijatelji), za kojeg bi trebali zaigrati Šokota, Štrok, Milinović…, igrači s mnoštvom trofeja u vitrinama pa i na najvećem, Kutiji šibica. Bjelovarska HEBA Gradnja Invest je već pokazala visoku kvalitetu, a Zloći će nastojati „pomrsiti račune“ i uvijek dobra Lepoglava. Sve u svemu prava – sportska srijeda u Areni.

Pobjede Iceka i Iceki

Jučerašnji dan, utorak, također je ponudio puno dobrog malog nogometa. Posebno se to odnosi na još jedno sjajno izdanje Art metala Junajted koji ove zime doista izgledaju posebno dobro, mirno i staloženo, bodove osvajaju rutinirano. Jučer čak 6:2 protiv vrlo dobre Autopraonice Zagrepčanke, uz gotovo ravnopravnu „raspodjelu“ gol-učinka. Dva puta kapetan Malnar plus Šimek, Sačer, Sajko i autogol (Gorše); aktualni mininogometni prvak Hrvatske glatko je osvojio devetu skupinu prvoga kruga. Vrijedne pobjede upisali su i Prijatelji Pizzeria Easy (Bednja) i Iceki & CB Sport (Kučan), dok se sinoć i službeno – unatoč 3:2 pobjedi protiv Bake iz Gojanca – oprostila ekipa Svježa jaja Vuk iz Čehovca; dosad najuspješnija međimurska momčad Pan kupa (nikad slabiji od osmine finala, štoviše jednom treći, jednom četvrtfinalisti) ovog je puta zapela u skupini prvoga kruga.

Izvor:
Foto: Pan kup

Sport

3. NL Sjever: Trećeplasirani Varteks u derbiju kod Poleta u Sv. Martinu na Muri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ovo 22. kolo bit će rezervirano za derbije, a Varteks ulazi u ključnu fazu sezone.

Nekakva tiha želja rukovodstva kluba jest pokušati uloviti kvalifikacije za jedinstvenu 2. NL Sjever (treći rang natjecanja). Za to bi Bumbari trebali završiti na najmanje 3. mjestu i biti bolji od Pitomače, jer su se jedino Varteks i Pitomača prijavili za ligu više.

Ali niti to nije nešto s čim u klubu razbijaju glavu, prioritet je ove godine posložiti i pripremiti stadion, na kojem radovi traju, a Druga liga tek nakon toga.

Što se tiče sljedećeg protivnika, nema tajni da šef struke Bumbara izuzetno respektira Polet, kojeg je i gledao na utakmici u Pitomači prošlog tjedna.

Polet je prvak, zasluženo. Lider lige, a prevazišli su ovaj rang, po svemu – istaknuo je trener Zoran Vukelić, ali nije Varteks bez šansi. U dvije dosadašnje utakmice je Varteks bio prilično ravnopravan Poletu, kao skoro pa niti jedna ekipa u ligi.

– Sve što možemo očekivati, jedan klasični derbi, u kojem ćemo biti totalno rasterećeni. Priželjkujem da ćemo igrati na dobrom terenu, uz dobro suđenje i da će gledatelji uživati – ističe trener uoči subotnje utakmice u 17 sati.

Dodajmo da u 22. kolu Podravina dočekuje Koprivnicu.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinskim Vidrama dvije medalje u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U slovenskom Velenju u subotu, 20. travnja održano je Otvoreno regionalno natjecanje u paraplivanju. Sudjelovalo je oko 100 paraplivača iz Hrvatske, BiH i Slovenije.

Plivački klub Vidra predstavljalo je šestero plivača, od kojih su troje po prvi put nastupili u bitno težim disciplinama. Oryna Svorina nastupila je na 100 m slobodno, Borna Obradović na 100 m leđno, Franjo Krog na 25 m slobodno, Vedran Kos nastupio je na 50 m slobodno, Nikola Dodoš na 50 m leptir, a Brunela Hrženjak na 100 m prsno. Franjo Krog je stigao do 2. mjesta u svojoj kategoriji, dok je Brunela Hrženjak po prvi put startala s odskočne pozicije i isplivala 2. mjesto u svojoj kategoriji.

– Kao i uvijek, veliko hvala gospodinu Kokijeru na prijevozu i Zajednici spotskih udruga grada Varaždina na omogućenom kombiju. Iskusniji i vještiji, pripremamo se za iduće natjecanje u Zadru sredinom svibnja – ističu iz PK Vidra.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje