Povežite se s nama

Život i društvo

Pandemija korone: više se kuhalo kod kuće, ali djeca su se manje aktivno igrala te provodila više vremena pred ekranima

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Pandemija COVID-19 te popratne restriktivne protu-pandemijske mjere utjecale su na našu prehranu, obrasce tjelesne aktivnosti, vrijeme provedeno pred ekranima i mnoge druge svakodnevne navike usko povezane sa zdravljem, objavio je HZJZ.

Podaci prikazani u novoj infografici Europskog ureda Svjetske zdravstvene organizacije pokazuju pozitivne i negativne utjecaje pandemije na djecu školske dobi u Hrvatskoj i 12 drugih zemalja Europske regije koje su sudjelovale u istraživanju.

Povećala se učestalost kuhanja kod kuće. Tako je približno 15 % obitelji tijekom pandemije počelo češće kuhati i pripremati obroke kod kuće što im je omogućilo da imaju veću kontrolu nad sastojcima.

Hrana kuhana kod kuće obično sadrži manje trans masti, šećera i soli u usporedbi s “gotovim” obrocima iz supermarketa ili jelima naručenim putem dostavnih servisa. Zato je kuhanje kod kuće dobar način za smanjenje rizika od kroničnih nezaraznih bolesti (KNB) povezanih s prehranom, poput kardiovaskularnih bolesti, šećerne bolesti tipa 2 i određenih vrsta raka.

Ipak, povećala se konzumacija slatkih grickalica. Svaki deseti roditelj izvijestio je da je dijete tijekom pandemije počelo konzumirati više slatkih grickalica, poput slatkiša, kolača, sladoleda i peciva. Povećani unos šećera povezan je s povećanim rizikom za debljinu – stanjem koje je doseglo epidemijske razmjere u Hrvatskoj. Danas, jedno od troje djece u Hrvatskoj živi s prekomjernom tjelesnom masom ili debljinom, što ih dovodi u rizik za razvoj KNB u odrasloj dobi.

Smanjila se i razina aktivne igre u djece. Restrikcije nametnute tijekom pandemije COVID-19 uvelike su smanjile mogućnosti za tjelesnu aktivnost i igru na otvorenom u djece. Preko 30 % djece u Hrvatskoj bilo je manje tjelesno aktivno tijekom ovog razdoblja, zbog čega su izostali pozitivni učinci na zdravlje koje uobičajeno imaju aktivnosti kao što su bicikliranje, igranje nogometa ili trčanje u parku.

Ali povećalo se vrijeme pred ekranima. Dodatno, tijekom razdoblja zatvaranja, oko 40 % djece provelo je više vremena gledajući televiziju, igrajući video igre ili koristeći društvene mreže čime se povećalo vrijeme provedeno sjedilački, a samim time i rizik za nastanak prekomjerne tjelesne mase i debljine. Uz to, tako se povećala i izloženost djece oglašavanju hrane i pića s visokim udjelom soli, šećera i masti putem digitalnih medija.

– Rezultati CroCOSI istraživanja potvrđuju nam da je pandemija zaista promijenila navike naše djece i obitelji. Vrlo se jasno pokazalo koliko okruženja u kojima živimo mogu imati utjecaja na naša prehrambena ponašanja i tjelesnu aktivnost. Važno je da sada, u procesu oporavka od pandemije, na osnovu tih saznanja nastavimo implementirati javnozdravstvene politike koje unapređuju prehrambena okruženja, potiču tjelesnu aktivnost i štite zdravlje i dobrobit cjelokupnog stanovništva. Zdraviji izbor može, i treba biti, lakši i pristupačniji izbor – rekla je prof. dr. sc. Sanja Musić Milanović, voditeljica Službe za promicanje zdravlja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

Infografika također pokazuje negativne učinke koje je COVID-19 imao na kvalitetu života djece, što potencijalno može imati dugoročni utjecaj na mentalno zdravlje djece. Tako je primjerice preko 40 % roditelja izjavilo kako su im se tijekom pandemije djeca manje zabavljala s prijateljima nego uobičajeno, a preko 30 % roditelja izjavilo je da im se dijete osjećalo manje dobro i u formi.

– Uočeno je da je COVID-19 imao određene negativne posljedice na kvalitetu života školske djece. Kao i kod tjelesnog zdravlja, i mentalno zdravlje može imati svoje uspone i padove tijekom života na što značajno utječe šire okruženje i stresni događaji poput pandemije. Svi nama je potrebno bolje razumijevanje, znanje, vještine i podrška da bismo brinuli o svom mentalnom zdravlja i mentalnom zdravlju djece i mladih. Odgojno-obrazovni djelatnici, za koje smo razvili program PoMoZi Da, provode mnogo vremena s djecom i često među primijete znakove nekih problema – rekla je Ljiljana Muslić, voditeljica Odjela za promicanje mentalnog zdravlja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

Život i društvo

Bosilj najavio koje će se ulice uređivati u Varaždinu, evo što je sve u planu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj na konferenciji za novinare najavio je što će se sve u gradu raditi u narednom razdoblju.

Konferencija je održana u Trenkovoj ulici ispred Vatrogasnog doma. Prošle godine je uređen prvi dio te ulice, a sada je završen i drugi u ukupnoj dužini oko 800 metara.

-Ulica je uređena po modelu kako smo krenuli i prošle godine. Varkom, Termoplin i kompletna promjena instalacija, a stavljena je i nova LED javna rasvjeta. Postavit će se i stupići za zaštitu biciklista. Zahvaljujemo našim sugrađanima koji su nas upozorili na određene nedostatke koje ćemo promptno ukloniti budući da su prometni znakovi postavljeni tako da onemogućuju prolaz mamama s dječjim kolicima a također narušavaju sigurnost naših sugrađana – rekao je gradonačelnik Bosilj dodavši da je model uređenja ulica po kojem u radove ulaze svi operateri i mijenjaju instalacije primijenjen i na radovima u Supilovoj ulici.

-Tamo su se radovi malo odužili zbog zahtjeva HŽ-a, ali vjerujem da će završiti u roku mjesec dana – rekao je gradonačelnik najavivši da nakon izmjena instalacija i u Vrazovoj ulici stiže Colas, izvođač radova na uređenju kolnika, biciklističkih staza i nogostupa.

Spomenuo je i radove Vodogradnje na uređenju staza u Šetalištu Vatroslava Jagića od policije do kazališta. Najavio je potom početak radova na uređenju ulaska u veliko stambeno naselje Grabanice. Riješeni su imovinsko-pravni odnosi, napravljen je projekt pa će ružna „šikana“ na ulazu u Grabanice postati prošlost. Uredit će se i tridesetak dodatnih parkirnih mjesta, a u svim ulicama koje se uređuju postavlja se i moderna LED javna rasvjeta. Spomenuo je i velike radove u Gojancu na prometnici kojom se ulazi u Varaždin iz pravca Ivanca.

-Sa upravom Hrvatskih cesta je dogovoreno da će se Ulica braće Radić radi radova zatvoriti minimalno na dva do tri tjedna od kraja lipnja do početka srpnja. Pronašlo se prihvatljivo rješenje jer se po prvotnom planu najavljivalo zatvaranje ulice na dva-tri mjeseca. Radovi dobro napreduju pa se očekuje da će veliki rotor na zapadnom ulazu u Varaždin biti gotovi u rujnu. Radovi će se tada preseliti na izgradnju rotora u Hrašćici. U gradu Varaždinu se radi i gradi puno na uređenju ulica. Vodimo brigu i o biciklistima, pješacima a omogućavamo našim sugrađanima da se mogu normalno parkirati. – zaključno je izjavio Bosilj te najavio početak radova na Banfici gdje je planiran jednosmjeran kružni tok kod ulica Nikole Tesle, Ruđera Boškovića i Konšćakove ulice čime će se dobiti i novih tridesetak parkirnih mjesta.

Konferenciji za novinare priključila se i nekolicina stanara u Trenkovoj ulici, a među njima i umirovljenik Darko Sačić koji je aktivno, zajedno sa svojim susjedima iz ulice, sudjelovao u uređenju ulice dajući savjete kako bi ulica trebala izgledati u skladu sa traženjima samih stanara.

– Kao penzioner i čovjek koji se rodio u ovoj ulici mogu reći da je ulica dugo bila u lošem stanju. Pogotovo nas je mučio prolaz majki s kolicima i invalida. Sad smo došli do toga da smo dobili civiliziranu ulicu i to je najljepše što se dogodilo. Ističem kao primjer da su sva kućanstva na ovom potezu komunicirala i uskladila prijedlog koji smo dali prema investitoru. Zapanjujuće, sve to je ispoštovano. Hvala Gradu što nam je omogućio da opet živimo u normalnim uvjetima – rekao je umirovljenik Darko Sačić napomenuvši da je borba stanara ulice trajala dosta dugo.

Nastavite čitati

Život i društvo

Nova uredba Europske unije, nova pravila za vozače. Evo što se mijenja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nova uredba EU nalaže da svi novi automobili moraju biti opremljeni brojnim novim sustavima pomoći, uključujući upozorenje na prekoračenu brzinu i crnu kutiju.

Riječ je o Intelligent Speed Assistance (ISA), pametnom sustavu pomoći koji prati brzinu u automobilima. Novoregistrirani automobili moraju biti opremljeni ISA-om od 7. srpnja 2024., prenosi Fenix magazin.

Sustav koristi zvučne ili vizualne signale kako bi upozorio vozače kada se prekorači ograničenje brzine. Sustav također može izvršiti automatsko lagano otpuštanje gasa, pri čemu papučica gasa daje lagani otpor prilikom pritiska ili vibrira, u odgovarajućim situacijama u vožnji.

Novi propisi predviđaju i dodatne obvezne sustave pomoći, poput crne kutije koja bi trebala dati podatke u slučaju nesreće i pripreme za tzv. alcolock. To bi trebalo omogućiti naknadnu ugradnju imobilizatora osjetljivih na alkohol.

Od 7. srpnja 2024. dodatni sustavi pomoći bit će obvezni za novo registrirana vozila:

Blackbox ( crna kutija): Izraz je prvenstveno poznat za zrakoplove, ali sada i automobili dobivaju snimač podataka o nesrećama ili snimač podataka o događajima (EDR), kako se to zove u tehničkom žargonu. Kontinuirano bilježi informacije o brzini, kočenju ili aktiviranju zračnog jastuka, ali ih redovito i izbriše. Samo u slučaju nesreće podaci se spremaju nekoliko sekundi prije i nakon sudara kako bi se što bolje rekonstruirao tijek nesreće. Podaci o nezgodama pohranjuju se lokalno u vozilu u zatvorenom i anonimiziranom sustavu. Budući da je ova inovacija obvezna za sva novorazvijena vozila od prošlog srpnja, dotična crna kutija već je danas ugrađena u brojne nove automobile.

Pomoć pri kočenju u nuždi: Ovo se odnosi na automatski operativni sustav koji može samostalno prepoznati opasne situacije i zatim automatski zakočiti vozilo kako bi se izbjegle ili ublažile nesreće.

Svjetlo za automatsko kočenje u nuždi: Kako bi odgovaralo pomoćniku za kočenje u nuždi, mora postojati i svjetlo kočenja u nuždi na stražnjem dijelu vozila koje pokazuje da je započelo snažno kočenje.

Upozorenje na pospanost: Ovaj pomoćnik je namijenjen za praćenje budnosti vozača i izdavanje upozorenja. To može biti, na primjer, akustična ili vizualna poruka koja od vas traži da napravite pauzu od vožnje.

Asistent za vožnju unatrag: Kako bi se osiguralo da ne dođe do nezgoda pri vožnji unatrag, također su potrebni pomoćnici koji detektiraju osobe ili predmete iza vozila.

Upozorenje o napuštanju prometne trake u nuždi: Sustav potpore također je potreban kako bi vam pomogao da ostanete u svojoj traci. .

Alcolock u pripremi: Novo sučelje za imobilizatore osjetljive na alkohol, takozvane “Alcolocks”, također je obavezno. U budućnosti će se jednostavno morati naknadno ugraditi.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje