Povežite se s nama

Međimurje

Parfem u frižider, šetati po vodi do vrata, sok od lubenice i banane na lice, zeleni čaj na kapke, kamilicu na depilirano

Objavljeno:

- dana

Ljeto

Ljetni beauty trikovi koji ženama mogu biti od koristi:

OTOPLJENA ŠMINKA NIJE SEKSI
 

Umjesto pudera, ljeti biraj tonirane kreme koje će tvoja koža upiti i neće se cijediti s tvoga lica. Puder se često, suočen s ljetnim izazovima, krene topiti. Osim toga, umjesto teških ruževa, na usnice stavljaj balzam u boji. Običnu maskaru zamjeni onom vodootpornom.

PARFEMU JE MJESTO U HLADNJAKU
 

Kako bi tvoj parfem što duže ostao svjež, drži ga u hladnjaku ili na nekom drugom mračnom i hladnom mjestu. Osim toga, prije njegova nanošenja na kožu stavi hidatantni proizvod neutralnog mirisa. Na taj način će miris tvog parfema dugo ostati postojan.

VJEŽBE ZA RAVAN TRBUH
 

Nije ništa čudno da se djevojke nadaju kako će se jedno jutro probuditi sa savršeno ravnim trbuhom bez da u ostvarenje tog sna ulože imalo truda. Na žalost, ne znamo formulu koja će ti magično stvorili pločice (ne u kuhinji, nego na trbuhu 🙂 ).
Ali svaki put kad budeš ulazila u more, zaustavi se na onom mjestu gdje ti voda dolazi do grudi. Na toj dubini šetaj svaki dan 20ak minuta. TIme ćeš aktivirati sve mišiće u tijelu i vrlo brzo izravnati svoj trbuh bez pretjeranog znojenja. 🙂

LUBENICA ZA SAVRŠEN TEN
 

Uživaš jesti lubenicu jer ti pruža toliko potrebno osvježenje, zar ne? Jesi li ikad razmišljala o tome da ju staviš na lice? Jednu žlicu soka od lubenice pomiješaj sa žlicom zgnječene banane i tu smjesu stavi na lice. Tako ćeš svojoj koži omogućiti hidrataciju koja joj je potrebna nakon višednevnog izlaganja suncu.

VREĆICE ZELENOG ČAJA PRAVO SU BLAGO
 

Osim što je zdravo piti zeleni čaj, on je idealan saveznik ženske ljepote. 
Vrećice zelenog čaja natopi u vodi i stavi u hladnjak. Nakon što se dobro ohlade stavi ih na kapke. To će smiriti tvoje natekle oči i smanjiti podočnjake koje odaju koliko je dobar bio sinoćnji party… 😉

IZBJEGNI NEUGODNO CRVENILO POSLIJE DEPILACIJE
 

Kombinacija britvice, slane morkse vode i visokih temperatura mogu biti pogubne za tvoju kožu. Neugodan svrbež i crvenilo česta su ljetna pojava, a možeš ih spriječiti hladnim čajem od kamilice. Ne moraš ga piti, nego samo premazati njime osjetljivu kožu. 🙂

RECI BYE-BYE PRIŠTIĆIMA
 

Ljeti su prištići češći nego zimi jer se puno više znojimo. Kad se pojave, očisti ih tonikom sa salicilnom kiselinom ili benzol perokdisom koji otvaraju pore. Osim toga, pazi da je tvoja odjeća izrađena od prozračnih i prirodnih materijala poput pamuka i lana koji će spriječiti znojenje, a time i pojavu prištića.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Međimurje

Usred noći 27-godišnji vozač stisnuo papučicu gasa i Malom Suboticom projurio sa 133 km/h

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u razdoblju od 15. do 21. travnja 2024. godine proveli su pojačane aktivnosti iz akcije “Nadzor brzine kretanja vozila”.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 262 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

  • 142 prekršaja nepropisne brzine kretanja,
  • devet prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola,
  • sedam prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja,
  • pet prekršaja nepropisne uporabe svjetala u prometu,
  • sedam prekršaja nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje,
  • jedan prekršaj tehničke neispravnosti vozila,
  • šest prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom,
  • tri prekršaja upravljanja vozilom nakon isteka važenje prometne dozvole za više od 15 dana,
  • jedna prekršaj upravljanja za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilima,
  • 56 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te,
  • 25 ostalih prekršaja.

Najveća brzina od 133 km/h utvrđena je u subotu, 20. travnja, u 2:44 sati u Maloj Subotici, Glavnoj ulici (brzina ograničena na 50 km/h), kod 27-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka. Odredbom članka 53. Zakona o sigurnosti prometa, vozač koji se u naselju kreće brzinom koja je za više od 50 km/h veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 1320 do 2650 eura ili kaznom zatvora do 60 dana. Također, za spomenuti prekršaj predviđena je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 do 12 mjeseci.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje