Povežite se s nama

Međimurje

Parfem u frižider, šetati po vodi do vrata, sok od lubenice i banane na lice, zeleni čaj na kapke, kamilicu na depilirano

Objavljeno:

- dana

Ljeto

Ljetni beauty trikovi koji ženama mogu biti od koristi:

OTOPLJENA ŠMINKA NIJE SEKSI
 

Umjesto pudera, ljeti biraj tonirane kreme koje će tvoja koža upiti i neće se cijediti s tvoga lica. Puder se često, suočen s ljetnim izazovima, krene topiti. Osim toga, umjesto teških ruževa, na usnice stavljaj balzam u boji. Običnu maskaru zamjeni onom vodootpornom.

PARFEMU JE MJESTO U HLADNJAKU
 

Kako bi tvoj parfem što duže ostao svjež, drži ga u hladnjaku ili na nekom drugom mračnom i hladnom mjestu. Osim toga, prije njegova nanošenja na kožu stavi hidatantni proizvod neutralnog mirisa. Na taj način će miris tvog parfema dugo ostati postojan.

VJEŽBE ZA RAVAN TRBUH
 

Nije ništa čudno da se djevojke nadaju kako će se jedno jutro probuditi sa savršeno ravnim trbuhom bez da u ostvarenje tog sna ulože imalo truda. Na žalost, ne znamo formulu koja će ti magično stvorili pločice (ne u kuhinji, nego na trbuhu 🙂 ).
Ali svaki put kad budeš ulazila u more, zaustavi se na onom mjestu gdje ti voda dolazi do grudi. Na toj dubini šetaj svaki dan 20ak minuta. TIme ćeš aktivirati sve mišiće u tijelu i vrlo brzo izravnati svoj trbuh bez pretjeranog znojenja. 🙂

LUBENICA ZA SAVRŠEN TEN
 

Uživaš jesti lubenicu jer ti pruža toliko potrebno osvježenje, zar ne? Jesi li ikad razmišljala o tome da ju staviš na lice? Jednu žlicu soka od lubenice pomiješaj sa žlicom zgnječene banane i tu smjesu stavi na lice. Tako ćeš svojoj koži omogućiti hidrataciju koja joj je potrebna nakon višednevnog izlaganja suncu.

VREĆICE ZELENOG ČAJA PRAVO SU BLAGO
 

Osim što je zdravo piti zeleni čaj, on je idealan saveznik ženske ljepote. 
Vrećice zelenog čaja natopi u vodi i stavi u hladnjak. Nakon što se dobro ohlade stavi ih na kapke. To će smiriti tvoje natekle oči i smanjiti podočnjake koje odaju koliko je dobar bio sinoćnji party… 😉

IZBJEGNI NEUGODNO CRVENILO POSLIJE DEPILACIJE
 

Kombinacija britvice, slane morkse vode i visokih temperatura mogu biti pogubne za tvoju kožu. Neugodan svrbež i crvenilo česta su ljetna pojava, a možeš ih spriječiti hladnim čajem od kamilice. Ne moraš ga piti, nego samo premazati njime osjetljivu kožu. 🙂

RECI BYE-BYE PRIŠTIĆIMA
 

Ljeti su prištići češći nego zimi jer se puno više znojimo. Kad se pojave, očisti ih tonikom sa salicilnom kiselinom ili benzol perokdisom koji otvaraju pore. Osim toga, pazi da je tvoja odjeća izrađena od prozračnih i prirodnih materijala poput pamuka i lana koji će spriječiti znojenje, a time i pojavu prištića.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Mursko Središće dodijelio mladima nove poticaje za uređenje nekretnina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mlade obitelji do 40 godina starosti imaju pravo na poticaje za uređenje nekretnina nepogodnih za stanovanje te mogu ostvariti do 3000 eura poticaja, a uz to Grad Mursko Središće daje i poticaje za rušenje starih kuća u visini 2000 eura u skladu s uvjetima iz javnog poziva.

Početkom siječnja ove godine Grad je raspisao Javni natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina, a pravo na ostvarivanje poticaja imali su vlasnici nekretnina uz uvjet da je vlasnik ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje dvije godine do dana isteka roka za dostavu prijava na natječaj te da u slučaju da se na nekretnini u kojoj je izgrađen stambeni objekt nepogodan za stanovanje kojeg namjeravaju urediti za stanovanje vlasnik ima prebivalište na području grada Mursko Središće te nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje i/ili bez obzira na prebivalište vlasnika ili činjenicu da korisnik poticaja ima ili nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje u slučaju da se radi o nekretnini na kojoj se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt.

U zadanom roku zaprimljeno je 13 pravodobnih prijava. Povjerenstvo za dodjelu poticaja je iste razmotrilo te predložilo gradonačelniku na usvajanje. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, u utorak, 16. travnja, u Gradskoj vijećnici s prijaviteljima je potpisao Ugovore o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina na području grada za stambene objekte u ruševnom stanju ili za stambene objekte koji će se obnoviti.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je da svake godine dolazi sve više prijava što je pokazatelj da se veliki broj mladih obitelji odlučuje na život upravo u najsjevernijem hrvatskom gradu.

Tako je ukupno dodjeljeno 13 poticaja i to u iznosu od 24.000 eura za obnovu nekretnina i 10.000 eura za rušenje to jest sveukupno 34.000 eura.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Selnica bogatim programom koji počinje u nedjelju obilježava svoje dane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Općina Selnica/Facebook

Objavljen je program obilježavanja Dana Općine Selnica.

Program je uistinu bogat, a traje od 21. travnja do 1. svibnja.

Sve počinje tradicionalnim pješačenjem u nedjelju, 21. travnja, u 13 sati.

Svečana sjednica općinskog vijeća na rasporedu je u četvrtak, 25. travnja, a istog dana je i svečana sveta misa povodom zaštitnika svetog Marka.

U OŠ Selnica 26. travnja gostuje Kerekesh Teatar, a dan kasnije, u subotu, u istu školu dolaze “Autići-Brzići”.

Nedjelja, 28. travnja, rezervirana je za kulturno umjetnički program.

Praznik rada obilježit će se od 11 sati na igralištu u Zebanec Selu, a organizator je ŠN sv. Marko.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje