Povežite se s nama

Život i društvo

Petogodišnjak iz Ludbrega , genijalni matematičar, pomeo je konkurenciju u tv showu

Objavljeno:

- dana

Superčovjek

Petogodišnji Ludbrežanin, Anđelo Bačani, plasirao se u polufinale regionalnog televizijskog showa “Superljudi” na RTL-u. 

Anđelo još ne ide u školu, a riješio je bez problema pet teških matematičkih zadataka u rekordno kratkom vremenu. 

Da bi pobjedio u emisiji prvo je trebalo osvojiti žiri pa onda i publiku. Anđelka Prpić, beogradska glumica iz megapopularne serije “Andrija i Anđelka”, Zrinko Tutić i  Sarajlija Branko Đurić iz Top liste nadrealista, bili su oduševljeni malim superčovjekom, a publika ga je nagradila s velikih 66 posto glasova. 

– Moja vještina je matematika, rimski i egipatski brojevi. Računam sa šestero ili sedmeroznamenkastim brojevima. Kad vidim brojeve, odmah znam rezultat. Ja sam drukčiji od drugih. Javio sam se da budem superčovjek, došao sam da pobijedim. Ako pobijedim, kupit ću si nešto što puno košta, slatkiše – ozbiljno se predstavio publici ludbreški genijalac. 

 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Za učenike Centra Tomislav Špoljar nastavna godina započela u sportskom duhu!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Učenici Centra Tomislav Špoljar brinu o zdravlju! Cijeli rujan u Centru bio je prožet raznim sportskim događajima.

Tako su učenici odmah prvi tjedan obilježili Hrvatski olimpijski dan. Već sljedeći tjedan uključili su se u Mliječnu stazu 2022 te su na nastavi tjelesne i zdravstvene kulture skupljali kilometre za mentalno zdravlje djece i mladih. Potom su se uključili u Europski tjedan sporta koji se održavao od 23. do 30. rujna, a zadnji dan mjeseca rujna obilježili su i Europski školski sportski dan.

Bilo je tu trčanja, hodanja, raznih sportskih igara za sve uzraste. Najdraže su učenicima bile ipak štafetne igre koje je za  učenike osmislila i prilagodila njihova učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Kristina Kralj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Poznati marofski motociklist Martin Vugrinec vratio se u školske klupe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poznati motociklist i bivši učenik Srednje škole Novi Marof Martin Vugrinec u četvrtak, 29. rujna, vratio se u školske klupe i sa sadašnjim srednjoškolcima podijelio svoja iskustva iz ovog adrenalinskog sporta.

Poznati novomarofski motociklist Martin Vugrinec, poznat kao SpiderMartin svoje je afinitete prema moto svijetu pokazao već u ranoj fazi svog života što je prilikom posjeta svojoj bivšoj srednjoj školi podijelio sa sadašnjim učenicima. Već s 12 godina došao je do trkače licence, a od tog trenutka Martinovi uspjesi nižu se jedan za drugim, te je danas jedan od najtalentiranijih vozača u ovom dijelu Hrvatske.

Bila je ovo prilika da novinarska grupa Srednje škole Novi Marof s Martinom održi intervju, a talentirani Novomarofčanin otkrio im je kako je biti učenik i uz to se baviti motociklizmom, kako je tekao njegov put prema uspjehu i kako se nosio sa svojim usponima i padovima.

Priliku za razgovor sa SpiderMartinom imali su i ostali učenici škole koji su saznali nešto više o Martinu i ovom uzbudljivom sportu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje