Povežite se s nama

Život i društvo

Petra Herceg Drožđek i Josip Pokos iz Gospodarske škole najbolje na fotografskom natjecanju

Objavljeno:

- dana

Nagrade

Učenica Gospodarske škole Varaždin, Petra Herceg Drožđek dobitnica je prve nagrade na 1.Fotografskom natjecanju Cervantes en nuestros dias, Cervantes danas. Treću nagradu je dobio njezin školski kolega Josip Pokos.

Natjecanje je povodom obilježavanja 400. Godišnjice Cervantesove smrti organiziralo Veleposlanstvo Španjolske, Aula Cervantes i Odsjek za španjolski jezik zagrebačkog Filozofskog fakulteta. Fotografije su trebale biti tematski inspirirati porukama iz Cervantesovog najpoznatijeg djela Don Quijote.

Natjecati su se mogli svi učenici srednjih škola i fakulteta na kojima se uči španjolski jezik.

Tema Petrine pobjedničke fotografije je ljubav, dok je Josip svojom fotografijom nastojao prikazati problem siromaštva. Fotografije su od 9. do 16. siječnja bile izložene u prostoru Medijateke Francuskog instituta u Zagrebu. Budući da je izložba putujućeg karaktera, ponuđena je i svim zainteresiranim školama i drugim ustanovama.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Radovi na postavljanju umjetnog travnjaka u Novom Marofu pred završetkom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometni teren u Novom Marofu korak je bliže svom konačnom izgledu.

Naime, u četvrtak je, 18. kolovoza, četveročlano Povjerenstvo za pregled i primopredaju podloge za postavu umjetne trave obišlo teren i ustvrdilo kako se radovi kvalitetno obavljaju, prema pravilima struke. Povjerenstvo je također zaključilo kako izvedena podloga zadovoljava sve tehničke specifikacije za postavljanje umjetne trave te se krenulo s postavljanjem novog travnjaka.

Pripremne radove financira Grad Novi Marof, a financijska sredstva za dobavu i postavljanje umjetne trave osigurao je Hrvatski nogometni savez.

Zajedno s članovima povjerenstva i predsjednikom Županijskog nogometnog saveza Varaždin Nenadom Horvatićem radove je obišao i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

– Ovo je velika stvar za naš nogometni klub koji je među najdugovječnijima u zemlji. Drago mi je da će naši nogometaši dobiti pravi, suvremeni travnjak potreban za treninge i utakmice na kojem će moći trenirati svi, od škole nogometa do seniora – poručio je Jenkač.

Time će jedan od starijih hrvatskih nogometnih klubova, NK Novi Marof, uskoro dobiti novo nogometno igralište koje će prema svemu sudeći parirati i onima u većim gradovima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vinica: U subotu lovačka zabava uz gađanje glinenih golubova, tamburaše i domaće delicije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lovačka udruga „Opeka“ Vinica u subotu, 20. kolovoza organizira lovačku zabavu uz gađanje glinenih golubova.

Sve posjetitelje zabavljat će glazbeni sastav Faringaši, a krijepit će se domaćim gulašom i drugim specijalitetima uz nezaobilaznu – vrhunsku viničku kapljicu.

Okupljanje lovaca/strijelaca počinje kod lovačkog doma u 9.30 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje