Povežite se s nama

Život i društvo

U Zelendvoru svečano obilježena 25. godišnjica prvog postrojavanja pripadnika 104. gardijske brigade

Objavljeno:

- dana

PROSLAVA

U petak, 2. rujna, u Zelendvoru je svečano obilježena 25. godišnjica prvog postrojavanja 104. gardijske brigade na kojoj se okupilo pedesetak članova Udruge pripadnika 104. brigade ZNG-a.

Članovi Udruge na čelu s predsjednikom pukovnikom Ivanom Rukljićem te načelnicima općina Petrijanec, Vinica, Cestica i Sračinec položili su vijence u spomen na poginule branitelje i održali prigodne govore.

Načelnik Petrijanca Vladimir Kurečić kazao je kako s ponosom svake godine organiziraju okupljanje pripadnika 104. brigade na mjestu gdje su se prvi puta postrojili 1991. godine kako bi se prisjetili “tih teških, ali slavnih vremena”.

Kroz brigadu je prošlo 12,5 tisuća ljudi, tridesetero njih je poginulo, dok je 157 ranjeno. 

“Na njihovoj žrtvi nastala je slobodna i demokratska Hrvatska”, kazao je Kurečić.

Pukovnik Rukljić također je zahvalio svima što su se okupili kako bi obilježili slavni događaj od 31. kolovoza 1991. godine kad su se pripadnici 104. gardijske brigade prvi puta postrojili u Zelendvoru.

Također je napomenuo kako nakon 25 godina, “umjesto da se slavi slavni dan Hrvatske vojske, u njoj se šire antagonizmi, a sve se svodi na dobivanja ili osvajanja nekakvih priznanja”.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Varaždin: promet ponovno dvosmjeran dijelom Ulice Josipa Kozarca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na zahtjev stanara tog dijela grada, proteklih je dana nanovo prometno reguliran dio Ulice Josipa Kozarca, od Zagrebačke ulice do Dječjeg vrtića Varaždin, objekt Kozarčeva, kojim je posljednjih godinu dana bilo dozvoljeno prometovati samo u jednom smjeru.

Vijest je danas javio Grad Varaždin.

Novim rješenjem osigurana je bolja protočnost prometa te građani koji parkiraju vozila na parkiralištu i u podzemnoj garaži iza VTC-a sada mogu izlaziti s prostora parkirališta na Ulicu Josipa Kozarca u oba smjera. Uz suglasnost PU varaždinske, izmijenjen je elaborat te se građanima, stanarima Zagrebačke ulice i korisnicima parkirališta omogućilo brže i efikasnije prometno rješenje.

– Važno je da vodimo konstruktivan dijalog s našim građanima, odgovaramo na njihove prijedloge i u komunikaciji s njima dolazimo do zadovoljavajućih rješenja. Ipak je na kraju najvažnije da prometno rješenje pozitivno utječe na kvalitetu njihova života, a ne da im otežava svakodnevno kretanje – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Načelnik Sračinca: Imamo najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema nedavno provedenom popisu stanovništva u Općini Sračinec živi 4715 stanovnika, objavila je Općina Sračinec na svojoj internetskoj stranici.

U mjestu Sračinec živi 3831, a u mjestu Svibovec Podravski 884.

Prema prethodnom popisu iz 2011. godine Općina je imala ukupno 4842 stanovnika, 3897 u Sračincu i 945 u Svibovcu Podravskom.

Dakle, prema ovim podacima broj stanovnika općine pao je za 2,6 %, pad broja stanovnika u mjestu Sračinec je 1,7 %, a u mjestu Svibovec Podravski 6,4 %.

– Naravno da nisam zadovoljan s rezultatima popisa stanovništva u Hrvatskoj i našoj županiji. No, malo sam manje nezadovoljan popisom u našoj Općini Sračinec. Imamo naime najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Varaždinskoj županiji, od 2,6 %. Vjerujem da ćemo doseljenjem u kuće i stanove koji se upravo dovršavaju, vrlo brzo imati broj stanovnika jednak onom iz 2011. godine – komentirao je popis načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje