Povežite se s nama

Crna kronika

Pijan u Lužanu Biškupečkom sletio s ceste u šumi i ‘pogodio’ drvo

Objavljeno:

- dana

S 1,82 promila

Muškarac starosti 48 godina ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 8. srpnja oko 20.40 sati u Lužanu Biškupečkom.

On je upravljao osobnim vozilom iz mjera Lužana Biškupečkog u smjeru Presečna pod utjecajem alkohola od 1,82 promila.

Prilikom izlaza iz lijevog zavoja vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake već je sišao u desno van kolnika u cestovni jarak i u šumu gdje je prednjim djelom vozila udario u drvo, te je od udara zadobio ozljede. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Varaždin: pedofil dobio 7 godina zatvora, Državno odvjetništvo žali se da je to preblago

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 14. siječnja 2022. podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin starog 49 godina proglašen krivim zbog počinjenog teškog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta iz Kaznenog zakona i osuđen na kaznu zatvora od sedam godina.

Optuženik je oglašen krivim zbog počinjenja navedenog kaznenog djela u travnju 2021. godine u mjestu kraj Varaždina na štetu djeteta.

– Žalba je podnesena zbog odluke o kazni, jer državno odvjetništvo smatra da je sud optuženiku izrekao preblagu kaznu, na donjoj granici zakonom propisane minimalne kazne od pet godina zatvora, a takva kazna nije primjerena težini i okolnostima počinjenog kaznenog djela. U žalbi je predloženo da se optuženiku izrekne kazna zatvora u duljem trajanju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

U polju “Hrženička” netko je ukrao vrijednu lovačku kameru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zaprimljenom prijavom utvrđeno je da je između 11. i 15. siječnja 2022. godine u polju „Hrženička“ nedaleko mjesta Otok nepoznati počinitelj ukrao lovačku kameru.

Vrijednost predmeta je nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje