Povežite se s nama

U fokusu

Najkumica Vesna Fajfar: ne smeta joj zima, s mušterijama razmjenjuje recepte, a prodaje samo domaće

Objavljeno:

- dana

NAJKUMICA I NJEZINE “PRATILJE”

– Ja sam sretna i presretna što sam izabrana jer volim biti kumica! – rekla je Vesna Fajfar iz Sračinca, najkumica 2016. Varaždinskog placa nakon što je doznala da je upravo ono osvojila prvo mjesto na izboru ovogodišnje najkumice.

Najkumica Vesna već 25 godina prodaje na placu i bavi se poljoprivredom.

Za njezine mušterije samo najbolje

– Uzgajam zdravo povrće i nastojim svoje mušterije zadovoljiti sa zdravom i svježom hranom. Mušterije su mi kao prijatelji, dobri smo si, razmjenjujemo viceve i recepte. Stvarno sam sretna što su glasali za mene – rekla je Vesna Fajfar iz Sračinca koju ni zima, ni visoke temperature ne mogu spriječiti od prodaje na tržnici.  

Na pitanje je li očekivala nagradu, rekla je da bi lagala da nije.  

– Sve kumice to očekuju – priznala je.

Drugo mjesto osvojila je Darinka Kapeš iz Lovrečana, no nagradu je preuzela njezina majka Katica Brezovec, a treće mjesto Milka Mirović iz Štefanca, koja je u ovom izboru već bil i prva, i druga i treća!

Inače, izbor već devetu godinu zaredom organizira i provodi Gradska tržnica VaraždinIn. Glasanje je trajalo mjesec dana, a vršilo se putem kupona koji su se mogli podignuti na Gradskoj tržnici ili putem kupona koji su se mogli pronaći u Varaždinskim vijestima i Regionalnom tjedniku tijekom studenog. Cilj akcije je promocija marljivih i vrijednih kumica Varaždinskog placa.

– Izbor organiziramo kako bi zahvalili svim ovim vrijednim ženama koje brinu o tome da imamo friško, svježe i domaće – rekao je Predrag Ciglar, direktor Gradske tržnice Varaždin koji je ovogodišnjoj najkumici i njezinim “pratiljama” zajedno s gradonačelnikom Goranom Habušem predao nagrade.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Varaždinska policija: Dijete se ne smije ostavljati u vozilu niti pri umjerenim temperaturama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ispred trgovačkih centara u Varaždinu varaždinska policija u subotu, 24. srpnja, dijelila preventivne letke i upozoravala roditelje na oprez da ne ostavljaju djecu bez nadzora u vozilima.

Zbog nedavnog događaja koji se dogodio, kojom prilikom je od dehidracije tragično stradalo dijete ostavljeno samo u vozilu, Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar je izradilo jedan preventivni letak.

– Letak sadrži preporuke stručnjaka, a navodi se i kaznena odgovornost roditelja. Obzirom da su se takva stradavanja događala i ranije, potrebno je osvješćivati i upozoravati roditelje i sve koji se brinu o djeci da postoje rizici i opasnosti od izlaganja djece suncu i visokim temperaturama, te da čak i kraći boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice – ističe varaždinska policija.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su zbog najavljenih visokih temperatura i sprječavanja neželjenih događaja ispred trgovačkih centara na području grada Varaždina u subotu od 9 do 13 sati organizirali i proveli preventivnu akciju koja ima za cilj informiranje i senzibiliziranja roditelja o posljedicama ostavljanja djeteta bez nadzora u vozilu te promicanje odgovornog ponašanja i poštivanje prometnih propisa kako bi utjecali na smanjenje stradavanja djece.

Kao važno i apsolutno pravilo u zaštiti zdravlja i života naše djece glasi; „dijete se ne smije ostavljati u vozilu niti pri umjerenim temperaturama niti samo nekoliko minuta uz otvorena vrata ili prozore“.

Također veliki broj građana u vozilu prevozi i kućne ljubimce te je potrebno računa voditi i o njima jer o dogovornom ponašanju ovisi i njihov život.

Nastavite čitati

U fokusu

Najčešći prekršaj varaždinskih biciklista je vožnja preko pješačkog prijelaza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Policijske uprave varaždinske u četvrtak, 22. srpnja, provedena je operativna akcija „Pješaci i biciklisti“.

Za vrijeme akcije varaždinska policija utvrdila je ukupno 66 prekršaja, od kojih 59 prekršaja ciljanih skupina sudionika i 7 ostalih prekršaja.

– Najviše prekršaja počinili su biciklisti vožnjom preko pješačkih prijelaza, nekorištenjem reflektirajućih prsluka i svjetala za vrijeme vožnje noću, vožnjom suprotno postavljenom prometnom znaku te pješaci nepropisnim kretanjem kolnikom i prelaskom ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Također utvrđeni su i prekršaji nepropuštanja pješaka na pješačkim prijelazima od strane vozača – ističe varaždinska policija.

Svi pješaci i biciklisti zatečeni u prometu za vrijeme noći i uvjeta smanjene vidljivosti koji nisu koristili reflektirajući prsluk ili slične reflektirajuće oznake, od strane policijskih službenika darivani su reflektirajućim prslukom, te nakon što su iste obukli na sebe, mogli su dalje nastaviti sudjelovati u prometu.

U vrijeme provođenja akcije dogodila se jedna prometna nesreća u kojoj je maloljetni vozač bicikla ozlijeđen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!