Povežite se s nama

Međimurje

Planinari pokazali što je prava zabava!

Objavljeno:

- dana

VESELICA

Još jedna tradicionalna, 29. po redu, Planinarska noć MIV-a, u organizaciji HPD MIV Varaždin, okupila je 200 planinara te je prošla u veselom raspoloženju! Priredbu, koja je održana u subotu, 30. siječnja, u hotelu Turist, otvorio je predsjednik Hranislav Skenderović, koji je sa suprugom otvorio prvi ples.

Nakon što je planinare više od 20 godina zabavljao glazbeni sastav Dileme, ovog puta za dobru glazbu pobrinuo se Cool band iz Varaždina. Tijekom Planinarske noći održani su brojni zabavni sadržaji. Održan je “Kviz znanja”, gdje je glavnu nagradu, planinarski ruksak, dobila Ivanka Žužul iz Varaždina. U igri spretnosti “Trka s balonima” najbrža je bila Kata Dalmacija iz Zagreba, koja je osvojila vrijednu nagradu – ručni sat, a podijeljene su i brojne nagrade na tomboli zahvaljujući sponzorima koje predvodi Metalska industrija Varaždin. Dodijeljeno je deset nagrada izvlačenjem ulaznica, a u maloj tomboli za dvije kune, planinarsku tortu u obliku bačvice, djelo slastičarnice “Šešet”, dobio je član Cool banda Želimir Perković, koji je, na zadovoljstvo svih, tortu odmah podijelio sa svim sladokuscima.

 

Glavnu nagradu tombole, parkovsku klupu MIV-a, dobio je Siniša Jurković iz Petrijanca

Glavnu nagradu tombole, parkovsku klupu MIV-a, dobio je Siniša Jurković iz Petrijanca, dok je roštilj – glavnu nagradu na izvlačenju ulaznica – dobio Miroslav Priher iz Varaždina. Umjesto dosadašnjih izbora najljepše planinarke ili planinara, ove godine odlučeno je da žiri od tri člana izabere najbolji plesni par Planinarske noći, a to su postali Karolina Bahunek i Siniša Jurković. Najbolji plesači osvojili su nagradu turističke agencije “Galileo”: put na karneval u Veneciju! Veselja na tradicionalnoj planinarskoj veselici nije nedostajalo jer su Snježana Šimunić, Vladimir Češnjaj i Dragica Dražić slavili svoje rođendane.

Po prvi put u ulozi voditeljice, Marina Kopjar vrlo je uspješno obavila svoju ulogu vođenja programa Planinarske noći MIV-a, koji je potrajao do ranih jutarnjih sati. Ovom prilikom HPD MIV Varaždin, kojemu je Hrvatski planinarski savez dodijelio priznanje kao najboljem društvu za rad s mladima za 2015. godinu, zahvaljuje svima koji su svojim doprinosom pomogli uspješnoj realizaciji ove priredbe planinara.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Međimurje

Danas u Međimurju 36 novozaraženih koronom, oporavile su se 24 osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 180 uzoraka, od čega je evidentirano 36 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 20% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se 24 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 197. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 71.679 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenta, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje