Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Plesačice i plesači varaždinskih, međimurskih i zagrebačkih klubova pokazali kako se uživa u plesu

Objavljeno:

- dana

PETA REVIJA PLESA

U čakovečkom Centru za kulturu održao se pravi praznik plesa.

Plesni Studio „Vivona“ peti je put bio domaćin plesne Revije koja je, osim međimurskih plesača, okupila jedanaest plesnih skupina iz Varaždina, Ivanca, Ludbrega, Novog Marofa, Koprivnice, Svete Nedjelje, Zagreba, Samobora i Goričana.

Nastupilo je oko 250 plesača koji su se predstavili s 23 koreografije različitih plesnih stilova. U goste su došli plesači plesnog kluba „Point“ iz Samobora, Udruga UDT Gombalište iz Zagreba, plesni klub Balans iz Svete Nedelje, plesni studio „Jump“ iz Koprivnice i fitness plesni studio „M-Fit“ iz Novog Marofa.

Iz Varaždina su se predstavili Univerzalni plesni studio „Feel“, plesni studio „Lena“ i plesna skupina „Plan B“, a nastupali su i plesna skupina „Crazy Hill“ iz Ludbrega i „Atomi“ iz Goričana.

– Osjećam se izuzetno ponosno što 32 godine mogu stajati iza ove prekrasne plesne umjetnosti. Iza sebe imam prekrasni tim svojih trenerica Petre, Tajane, Tihane i Nele. Svima se zahvaljujem, a naročito roditeljima koji su nam povjerili svoju djecu. Vjerujte, nama je prekrasno raditi s njima, uživamo u plesnom stvaralaštvu kojeg možemo pokazati i na ovoj petoj reviji – rekla je voditeljica plesnog studija „Vivona“ Karmen Kovačević Jambrek.

Osvrnula se i na bogatu plesnu sezonu studija za koju kaže da je najbogatija do sada.

– Radili smo puno, plesali smo puno, a i gostovali smo na brojnim natjecanjima od kojih smo izašli s nekoliko zlatnih, srebrnih i brončanih medalja – ponosna je voditeljica Karmen Kovačević Jambrek. Dodaje kako je plesni studio „Vivona“ jedini u Hrvatskoj kojem već 28 godina uspijeva, putem održanih natječaja, doći u samu završnicu državnih susreta.

– Za istaknuti je i humanitarna nota koju oduvijek njegujemo u studiju jer želimo naučiti našu djecu, osim plesa, i nekim drugim, humanitarnim stvarima. Tako da smo napravili i sudjelovali u dvije humanitarne akcije – navela je voditeljica plesnog studija „Vivona“.

Okupljene je pozdravio i dogradonačelnik grada Čakovca Zoran Vidović.

– Vjerujem da će studio “Vivona” nastaviti s istim radom kao i posljednjih 32 godine. A i vjerujem da će i ubuduće promicati i prenositi plesnu kulturu, ne samo ovdje u gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji, nego i diljem Hrvatske, ali i šire – rekao je dogradonačelnik Vidović.

Prije samog početka revije plesa podijeljene su zahvalnice svim voditeljima i voditeljicama svih plesnih klubova, a ovogodišnju reviju plesa otvorile su najmlađe plesačice plesnog studija „Vivona“.

Prvi puta publici se predstavila svojim solo nastupom talentirana plesačica Nola Radek. Pokazala je kako se igrati kroz ples i poznavati svoje tijelo u scenskom pokretu. Za nastup ju je pripremila trenerica Tajana Vidović. Među ostalim, nastupile su i mlade maturantice Helena Marciuš, Anja Posavec i Anja Škvorc koje su se nastupom na 5. reviji plesa oprostile od plesanja u klubu “Vivona”.

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Policija najavila pojačani nadzor prometa na cijelom varaždinskom području za vikend

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin će tijekom noći sa subote na nedjelju, 10./11. lipnja, u vremenu od 21 do 5 sati, u sklopu lokalne akcije „Alkohol“ ciljano pojačano nadzirati promet te kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

Tijekom vikenda policijski službenici PU varaždinske pojačano će kontrolirati motocikliste i mopediste, kojom prilikom će se nadzirati prekršaji ove kategorije sudionika u prometu, poput nepropisne brzine kretanja, nekorištenja zaštitne kacige, prisutnosti alkohola u organizmu, tehničke neispravnosti i drugi.

Policija skreće pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također mole sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu u Varaždinu stanite i razgledajte „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 10. lipnja, Županijski savez poljoprivrednih udruga organizira „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“.

Sajam će se održat u Varaždinu, ispred Županijske palače, od 9 do 12 sati.

Uz Županijski savez poljoprivrednih udruga, na manifestaciji će se predstaviti 12 udruga članica s područja Varaždinske županije koje djeluju u različitim granama poljoprivredne proizvodnje.

Uz članove Saveza na manifestaciji će se predstaviti i Središnji savez udruga uzgajivača svinja Hrvatske, Udruga kuhara Varaždinske županije, Gospodarska škola Varaždin te Srednja škola „Arboretum Opeka“ Marčan. Ujedno će im se pridružiti i udruge žena iz Trnovca, Sračinca, Maruševca i Kućana koje imaju jamstveni žig za svoje proizvode (tradicijska jela) ili su u postupku ishođenja istog.

Svi građani će se moći upoznati s radom udruga, koje su za posjetitelje priredile i degustaciju svojih proizvoda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje