Povežite se s nama

Međimurje

Kod župana Matije Posavca upriličen prijem za najuspješnije članice plesnog studija Korak

Objavljeno:

- dana

Nakon velikog plesnog spektakla, koji se rijetko viđa u našim krajevima, a kojim je 300 plesačica i plesača, od 4 do 30 godina, ispunilo dvoranu Graditeljske škole u Čakovcu, za najuspješnije članice plesnog studija Korak upriličen je prijem kod župana Međimurske županije Matije Posavca.

Voditeljica i koreografkinja plesnog studija je mlada i iznimno uspješna Virna Hošnjak koja se od 2015. godine brine za 350 članova kako bi savladali, kako prve, tako i ozbiljnije plesne korake.

– Drago mi je da sam uspjela u nepune tri godine okupiti zavidan broj djece i mladih koji uživaju, kako u plesu, tako i u glazbi i druženju, a svakim novim nastupom trudim se osmisliti kreativne koreografije – rekla je Virna Hošnjak.

Dosad su osvojili brojna priznanja na domaćim i međunarodnim natjecanjima, te snimili spot za poznata imena hrvatske estrade. Juniorska formacija pod nazivom Funky Fab Crew osvojila je prvo mjesto u Novom Sadu, prvo mjesto u Pragu, te prvo mjesto ESDU natjecanju u Zagrebu. Kao trenutno najnaprednija grupa studija, sudjeluju na najjačem festivalu urbanih plesova “Kings of style” gdje trenutno bilježe četvrto i šesto mjesto u konkurenciji od 18 najjačih timova iz jugoistočne Europe. U Pragu su osvojili nagradu kao najbolja formacija, te dobili besplatno sudjelovanje na natjecanju u Španjolskoj.

Klara Tot i Nikolina Martinec redovito su nagrađivane na plesnim kampovima diljem Hrvatske kao najistaknutiji plesači, a bile su i kandidatkinje za osvajanje školarine u New Yorku na Manhattan Dance Projectu.

Mlađa generacija juniora, grupa Teen, upravo se vratila sa “Island dance competition”, gdje su osvojili devet prvih, dva druga i jedno treće mjesto, a kao nagradu za najbolju formaciju osvojili su edukaciju u Italiji.

Vita Malašić, Gita Nikolić i Elena Frančić osvojile su edukaciji u školi baleta i suvremenog plesa od strane Nadye Bukovske u Bugarskoj, dok je koreografija Virne Hošnjak osvojila put u Bugarsku, a Nora Mesarić je nagrađivana kao najbolji mladi ženski talent.

Brojne plesačice i plesači ove su nedjelje čitavu plesnu večer posvetili glazbi i kostimima u stilu devedesetih, no njihova predanost i entuzijazam u savladavanju novih plesnih umijeća, sasvim sigurno, će rezultirati da ćemo spomenuta imena još dugo gledati na tronu europskih i svjetskih plesnih natjecanja. Uz iskrene čestitke na dosadašnjih uspjesima, župan Posavec ponudio je pomoć i podršku Međimurske županije u skorom otvaranju plesnog centra Korak koji će nuditi svojim i drugim plesačima kvalitetnu edukaciju uz najbolje domaće i strane trenere.

Međimurje

Grad Mursko Središće pokreće postupak za izmjene prostornog plana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija / Grad Mursko Središće

Prostorni plan kao temeljni dokument kojim se uređuju svi planovi i aktivnosti vezani uz gradnju na nekom području, predstavlja živo tkivo koje je podložno čestim izmjenama i dopunama.

– Na taj se način uvažavaju želje i potrebe lokalne samouprava te građana koji žive na ovom prostoru. Prostorni plan prvenstveno mora biti koncipiran na način da svojim regulama i  rješenjima donosi dobrobit za građanstvo i privredne subjekte. Svakako mora biti usklađen sa zakonima Republike Hrvatske, biti odobren od Zavoda za prostorno planiranje i prilikom donošenja mora proći postupak javne rasprave. Najavljenim izmjenama uredit će se neke točkasto utvrđene pozicije za koje su već iskazane potrebe stanovnika. Stoga pozivamo sve zainteresirane strane da se uključe u javnu raspravu ili pak da svoje želje i potrebe putem pisma namjere upute Gradu Murskom Središću – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Planiranim izmjenama također će se urediti mogućnost postavljanja solarnih elektrana, a svakako to neće biti dozvoljeno u neposrednoj blizini stambenih naselja ili kuća.

– Na tu temu već smo primili više poziva nezadovoljnih građana. Izmjene prostornog plana pokrenut će se na prvoj sljedećoj sjednici Gradskog vijeća u najkraćem mogućem roku – zaključuju iz Grada.

Nastavite čitati

Međimurje

Potpisana Povelja o prijateljstvu sportskih zajednica Preloga i Velike Gorice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zajednica sportskih udruga Grada Preloga, dugogodišnje prijateljstvo i suradnju sa Zajednicom sportskih udruga Grada Velika Gorica, okrunila je u srijedu, 29. ožujka, potpisivanjem Povelje o suradnji.

Povelja „Sportske zajednice prijatelji“ potpisana je s namjerom učvršćivanja suradnje, razmjene iskustava, zbližavanja članstva, stvaranja trajnih sportskih veza te suradnje na promociji i razvoju sporta u Prelogu i Velikoj Gorici.

Povelju su potpisali predsjednici i tajnici sportskih zajednica Goran Kovačić i Darko Blažinčić s jedne te Dejan Naranđa i Neven Hercigonja s druge strane, a svoj potpis na Povelju stavio je i direktor Ureda za programe sporta na lokalnoj razini Hrvatskog olimpijskog odbora Hrvoje Balen.

Svečanom činu potpisivanja upriličenom u Gradskoj upravi Velike Gorice, nazočio je i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar sa svojim zamjenikom Nevenom Karasom i predsjednikom Gradskog vijeća Darko Bekićem, dok je delegaciju Grada Preloga predvodio predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki.

– Ono što mene osobno veže s Velikom Goricom su brojne ljute odigrane rukometne utakmice. Niti i poveznica ima u sportu, a tu su naravno i brojna prijateljstva zbog čega mi je drago što ćemo ostati u dobrim i otvorenim odnosima. Ono čemu se posebno nadam su budući uspješni zajednički sportski projekti – naglasio je Ujlaki.

U Velikoj Gorici putem sportske Zajednice djeluju 52 punopravne članice s više od 7000 sportaša, dok preloška broji tridesetak udruga s više od 1200 registriranih sportaša.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje