Povežite se s nama

Međimurje

Po 3.000 kuna potpore za liječenje i pomagala

Objavljeno:

- dana

IZDVOJENO

Potporu od po 3.000 kune dodijelili su prošli tjedan članovi Upravnog odbora Zaklade VITA roditeljima osmero djece oboljelih od malignih, teških i rijetkih oboljenja.

Riječ je o roditeljima koji su podnijeli zahtjev za pomoć, jer su im sredstva potrebna za liječenje i pružanje pomoći u liječenju djece, za nabavku medicinskih, invalidskih i ortopedskih pomagala te drugih potrepština te podmirenje putnih troškova i troškova boravka za potrebe liječenja oboljelog djeteta. Svi će sa Zakladom potpisati ugovor.
– Zahtjevi za pomoć djeci oboljeloj od malignih ili drugih teških i rijetkih oboljenja primaju se i razmatraju tijekom cijele godine, bez posebnog javnog poziva. Detaljnije informacije o funkcioniranju i radu Zaklade mogu se pronaći na internetskim stranicama www.zaklada-vita.hr – napominju iz Zaklade.

Potpore se mogu ostvariti uz uvjet da se radi o maloljetnom djetetu kojemu je neophodna tuđa pomoć ili njega, da su prema priloženoj medicinskoj dokumentaciji takvo liječenje i medicinski zahvati odnosno druge potrebe nužni, da se pravo na sufinanciranje odnosno financiranje takve potrebe ne mogu ili samo djelomično mogu ostvariti preko HZZO-a ili drugih nadležnih tijela odnosno da bi čekanje na ostvarivanje prava moglo dovesti u opasnost život djeteta, te da prihod po članu zajedničkog domaćinstva djeteta ne prelazi dvije osnovice na temelju kojih se utvrđuje pravo na stalnu pomoć prema propisima o socijalnoj skrbi.

Poduprite Zakladu!

U jesen će biti objavljen i tekst godišnjeg javnog poziva za dodjelu potpora za unapređenje, promicanje i ostvarenje interesa djece na području Varaždinske županije, kao i opremanje dječjih igrališta.
– Očekuju se uplate pojedinih sponzora, a javni poziv će biti otvoren 30 dana od dana objave u tisku – najavljuju.
Svi koji su u mogućnosti rad Zaklade mogu pomoći donacijom na račun Vaba banke broj 2489004-1131206233, IBAN.HR 7524890041131206233.

Za sva dodatna pojašnjenja zainteresirani se mogu javiti u Varaždinsku županiju, Franjevački trg 7, Varaždin na telefon 042/390-557 ili e-mailom na [email protected]

Izvor:
Foto:

Međimurje

VIDEO “Oprosti mi” novi singl i spot međimurskog pjevača Hjera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novi singl i videospot nedavno je izdao Hrvoje Krištofić-Hjer.

Pjevač iz Čakovca o kojem smo već pisali ovoga se puta predstavlja pjesmom “Oprosti mi”. Izdavač je Hamar Media/Vera Music. Autor teksta je sam Hjer, dok je glazbu napisao Miroslav Lesić Lesique, koji je zaslužan i za aranžman, produkciju, mix te mastering.

Prateće back vokale otpjevali su Bruno Kovačić, Vjekoslav Ključarić, Miroslav Lesić Lesique, Mario Jagec, Alen Železnjak, Ivan-Goran Herman, Alen Horvat-Zeko, Vanja Ovčar, Dorian Stipčić, Gabriela Hrženjak, Tamara Korunek i Klementina Vodušek.

Poslove režije, kamere i montaže odradio je Žan Novosel, dok je Virna Hošnjak iz Plesnog studija “Korak” autorica koreografije, a u paru s Bernardom Baračem iz istog Studija u spotu je i plesala.

Uživajte u spotu!

Nastavite čitati

Međimurje

Početna konferencija projekta „Snažno zaželi“ u D. Kraljevcu: 10 žena pruža pomoć za 70-ak korisnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO Studio M

U srijedu, 13. listopada, u prostorijama Općine Donji Kraljevec održana je početna konferencija projekta „Snažno zaželi“ USR-a „Sport za sve“ Općine Donji Kraljevec.

Ovim projektom omogućeno je da se i dalje u lokalnoj zajednici pruži prilika za dodanom vrijednošću koja će se manifestirati u boljoj svakodnevnici naših sumještana u nepovoljnom položaju, kao i osjećaju korisnosti žena koje će se zaposliti na projektu. 

Projekt „Snažno zaželi“ i Program zapošljavanja žena u Općini Donji Kraljevec u skladu su s europskim i nacionalnim preporukama o unapređenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. Navedeni projekt uspješan je nastavak projekta „Snažno zaželi i ostvari – faza I“.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 28. lipnja 2021. godine te se provodi u razdoblju od 15 mjeseci, odnosno do 9. mjeseca 2022. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 900.480 kuna.

U stopostotnom je iznosu financiran bespovratnim sredstvima Europske unije. 

Prema planu i programu projekta, na području Općine zaposleno je 10 žena koje pružaju pomoć u kući za 70-ak krajnjih korisnika u razdoblju od 12 mjeseci, što će spriječiti preranu institucionalizaciju te dovesti do smanjenja siromaštva i nezaposlenosti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje