Povežite se s nama

Odbojka

Pobjednici Silić i Nikolaus

Objavljeno:

- dana

ODBOJKA NA PIJESKU

Varaždinac Filip Silić, član OK Varaždin Volley u paru sa Mariom Nikolausom pobjednici su turnira odbojke na pijesku Roses Open 2013.

Roses Designer Outlet po drugi je puta ugostio ponajbolje hrvatske odbojkaše na sada već tradicionalnom Roses Open turniru u odbojci na pijesku. U odličnoj navijačkoj atmosferi turnir su u ženskoj konkurenciji osvojile Dina Bečić i Martina Matić, koje su time još više odmakle Tei Vitasović i Eriki Drviš u lovu na titulu prvakinja Hrvatske, dok su u muškoj konkurenciji pobjedu odnijeli Mario Nikolaus i Filip Silić. Matija Brlas i Ivor Božić su osvojenim drugim mjestom na Roses Openu osigurali titulu pojedinačnih prvaka Hrvatske.

Organizator turnira – Roses Designer Outlet – već jubilarnu petu godinu radi na promidžbi ovog uistinu atraktivnog sporta.
Odlična suradnja s Hrvatskim savezom odbojke na pijesku omogućila je da Roses Open osim rekreativnih igrača, sada već po drugi put, ugosti i igrače pojedinačnog prvenstva Hrvatske. Time je pružena mogućnost da gledatelji, ali i igrači uživaju u vrhunskim sportskim dvobojima u pomalo neobičnom prostoru za održavanje sportskih manifestacija ovog tipa.

Trud Roses Outleta i Hrvatskog saveza odbojke na pijesku svakako se je isplatio što pokazuje i oduševljenje igrača:
„Biti na postolju odličan je osjećaj, a osvojiti zlato još bolji. Mariju i meni ovo je prvi zajednički turnir u pojedinačnom prvenstvu Hrvatske i jako sam sretan što se ova kombinacija pokazala uspješnom. Tim više što prije ovog turnira nijedan od nas dvoje nikada nije osvojio zlato u prvenstvu. Turnir je bio odlično organiziran, a posebno me se dojmio ambijent. Prilično je zanimljivo vidjeti turnir u odbojci na pijesku koji se održava unutar samog outlet centra. To je još jedan veliki plus za Roses Open i to ga čini jedinstvenim turnirom u Hrvatskoj. Tokom cijelog turnira uvjeti za igru bili su idealni. Iako je u finalu počela padati kiša, dojmovi nisu umanjeni.
Posebna zahvala organizatorima za odlične uvjete i organizaciju, te vrijedne nagrade, i vidimo se na Roses Openu 2014.“ rekao je Filip Silić nakon što je osvojio Roses Open 2013.

„Mislim da je svima, pa tako i nama bilo jako lijepo na turniru. Organizatori su se potrudili da imamo sve što nam treba – od bonova za hranu do vode na utakmicama. Čak nas je i vrijeme skoro do kraja poslužilo, samo se muško i žensko finale igralo po kiši – nažalost. Zadovoljne smo što smo osvojile prvo mjesto, naravno. Žao nam je da nisu sve ženske ekipe mogle nastupiti – još bi bolje utakmice bile. No sve u svemu smo zadovoljne našom igrom ove godine, što potvrđuje i rezultat na Roses Openu. Ovo nam je druga godina u Roses Outletu i jako nam je lijepo bilo prvi i drugi put, pa se nadamo da se vidimo i sljedeće godine u još većem broju!“  rekla je Martina Matić nakon što je osvojila Roses Open 2013.
Budući da su organizatori Roses Opena izuzetno zadovoljni odazivom, kako igrača tako i posjetitelja, zaključeno je da će se suradnja Hrvatskog saveza odbojke na pijesku i Roses Designer Outlet centra svakako nastaviti i sljedeće godine.

Izvor:
Foto:

Odbojka

Ženska reprezentacija u sjedećoj odbojci u Martijancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ODBOJKA

U školskoj sportskoj dvorani OŠ Martijanec u subotu 12. srpnja okupila se hrvatska ženska reprezentacija u sjedećoj odbojci gdje je održan trening u OŠ Martijanec u sklopu ljetnih priprema.

Trening
Pod vodstvom izbornika Branimira Andrušića na treningu su bile prisutne Sanja Soldo (Osijek), Vlatka Šopljarić (Garešnica), Zora Herceg (Zagreb), Ružica Modrić (Zaprešić), Romana Bulj (Sinj), Sanja Mutavdžija (Sisak), Sindy Budimir (Zagreb), Lana Rosić (Martijanec) i Andreja Giba (Zagreb).
– Prije samog treninga zahvalile smo ravnateljici OŠ Martijanec, Sonji Huzjak, na ustupanju dvorane, a pomoć smo imale i od profesora tjelesnog odgoja Davora Vuka, koji nam se i pridružio, sjeo na pod i zaigrao s nama – rekla je Andreja Giba, kapetan hrvatske ženske reprezentacije u sjedećoj odbojci.
Reprezentacija i sljedeću sezonu, koja počinje u listopadu, igra u Hrvatskoj ligi u sjedećoj odbojci, ravnopravno s 14 muških klubova koliko ih postoji u Hrvatskoj. – Igranje u ligi odlično nam je za uigravanje s obzirom na to da dolazimo iz različitih dijelova Hrvatske i ne treniramo skupa, već u matičnim muškim klubovima, a od jeseni osim lige očekuju nas i pripreme za nadolazeće Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci – najavila je Andreja Giba te u ime cijele reprezentacije pozvala sve da se svi zainteresirani pridruže i podrže ovaj sport.
Prepreke
– Uvijek smo rapoložene za upoznavanje novih ljudi, širenje informacija o našem sportu te, naravno, stjecanje novih prijatelja i poznanstava. Mi se nadamo da ćemo našim borbenim duhom potaknuti i druge osobe da ne odustaju nego da savladaju prepreke koje im se pojave u životu – dodala je Andreja Giba.

Prvi začeci sjedeće odbojke u Hrvatskoj datiraju iz 1969. godine kad se osniva Sportsko društvo „Hrabri“ te se počinje redovito trenirati i odlazi se na prve susrete. Muška reprezentacija u sjedećoj odbojci osnovana je 1992. godine.
Danas u Hrvatskoj postoji 14 aktivnih muških klubova, muška reprezentacija i ženska reprezentacija.
Ženska reprezentacija osnovana je krajem listopada 2012. prvim okupljanjem na pripremama u Daruvarskim toplicama.
– Osnovala nas je nekolicina sportaša velikog duha u Savezu sjedeće odbojke, ali kao što sami možete pretpostaviti, put do vrhunskog sportaša je dug i trnovit – sjeća se Andreja Giba, kapetan ženske reprezentacije. – Trenutno našu reprezentaciju čine ženske osobe iz cijele Hrvatske, s tjelesnim hendikepom većinom donjih ekstremiteta, ali veoma smo aktivne u životu i borbenog duha. To smo pokazale i na terenu te smo u vrlo kratkom vremenskom periodu ostvarile dvije međunarodne pobjede, protiv poljske reprezentacije prošle godine te ove godine pobijedivši mađarsku reprezentaciju na turniru u Budimpešti. Prije tog odlaska organizirali smo okupljanje i trening u Osijeku, gdje su nas podržali mediji, a i odbojkaši OK Murse, odigravši s nama prijateljsku utakmicu u dvorani Gradski vrt. Ispraćeni smo televizijom i novinama, a vratile smo se kući s broncom – dodala je Andreja Giba.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Odbojka

Počinje Ljetna škola odbojke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ODBOJKA

17. lipnja u 17 sati počinje Ljetna škola odbojke za dječake i djevojčice osnovnoškolskog uzrasta. 

Treninzi će se održavati utorkom, četvrtkom i petkom od 17 do 18.30 sati cijelo ljeto. Upisi i informacije na [email protected] te 099/404-2651.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje