Povežite se s nama

Život i društvo

Pobjednik Ivanečkog kotlića ekipa 2. ivanečke bojne

FOTO: Grad Ivanec

Objavljeno:

- dana

U sjajnoj atmosferi, uz sudjelovanje dosad rekordnog broja ekipa te uz nikad veći posjet  građana, danas je na skate parku Ivanec održana najpopularnija manifestacija u sklopu Dana grada – Ivanečki kotlić.

Pobjednik 11. izdanja Kotlića je ekipa 2. ivanečke bojne 104. brigade HV-a, za što je od gradonačelnika Milorada Batinića primila pobjednički inox kotlić od 30 litara sa „zlatnom“ kuhačom i brojnim drugim poklonima sponzora.

Kuharska ekipa Počelo je… osvojila je drugo mjesto i kotlić od 20 litara s pripadajućim poklonima, dok je za  treće mjesto kotlić od 15 litara i s drugim poklonima primila ekipa UDVDR-a i HVIDR-e Ivanec.

Budući da je u zadnji trenutak nekoliko ekipa odustalo zbog više sile, natjecalo se 46 ekipa, čije je gulaše znalački ocijenilo kuharsko povjerenstvo u sastavu: Ljiljana Sedlanić, šefica kuhinje hotela Trakošćan, Branka Sambolec, majstor-kuhar restorana BVB Ivanec i Josip Kelemen, šef kuhinje KTC-a Ivanec.

Dodijeljeno je i 11 drugih nagrada, bogatih poklon paketa sastavljenih od donacija brojnih sponzora koji su se uključili u ovu popularnu manifestaciju, a koje je ekipama koje su skuhale ponajbolje gulaše uručio zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

Istaknimo da je u humanitarne svrhe skupljeno 3800 eura.

Izvor: Ivanec.hr

Nekategorizirano

Varaždinski gimnazijalci proslavili 50. godišnjicu mature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nekad učenici varaždinske Gimnazije, danas iskusni profesionalci različitih struka, proslavili su 50. godišnjicu mature u školskim klupama.

Proslava je upriličena u subotu, 11. svibnja, a bivši maturanti na druženje s vršnjacima pristigli su i iz inozemstva, gdje žive i rade.

Međutim, većina ih je u mirovini, a mnogi od njih uspješno su završili studije ostvarivši potom profesionalne karijere. Na poziv za proslavu maturanata iz daleke 1974. godine, odazvalo se 116 bivših maturanata varaždinske Gimnazije.

Tada ih je maturiralo  215 u 7 razreda i nikad dosad prilikom proslava godišnjica mature nije se odazvalo toliko slavljenika. Nažalost, 27 ondašnjih maturanata je preminulo.

Dodajmo da su nakon okupljanja pred zgradom Prve Gimnazije i fotografiranja, ušli u gimnazijsku zgradu i boravili nakratko po razredima. Bila je to prigoda da se svi prisjete srednjoškolskih dana i svojih snova.

Druženje je nastavljeno uz svečanu večeru, glazbu i ples u Park Boutique hotelu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Novomarofska tvrtka više od 50 tisuća eura donirala za 60 tamošnjih udruga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Knauf Insulation, kao društveno odgovorna kompanija i aktivan član lokalne zajednice, nastavlja sa svojom podrškom lokalnim udrugama, ustanovama i organizacijama. Ove godine, kompanija je ponovo dokazala svoju predanost društvenoj odgovornosti donacijom više od 50 tisuća eura za rad 60 udruga s područja Novog Marofa i okolice.

Nakon pažljivog pregleda svih pristiglih prijava, novomarofska kompanija odabrala je 60 udruga koje će primiti financijsku podršku. Ova donacija naglašava važnost društveno odgovornog poslovanja koje Knauf Insulation stavlja visoko na listu svojih prioriteta.

– Briga za kvalitetu života lokalne zajednice je među našim najvažnijim prioritetima,” izjavio je Stjepan Mršić, direktor Knauf Insulationa. “Ove donacije predstavljaju kontinuitet naše snažne suradnje s lokalnom zajednicom, koja ima ključnu ulogu u našem poslovanju. Izuzetno smo ponosni što možemo podržati rad udruga i s nestrpljenjem iščekujemo nove projekte koji će dodatno unaprijediti kvalitetu života u Novom Marofu i okolnim područjima – ističu u ovoj tvrtki.

Donacije su usmjerene prema udrugama i ustanovama koje se bave obrazovanjem, zdravstvom, zaštitom okoliša, socijalnom pravdom, kulturom, sportom i drugim društveno važnim područjima. Kroz ovu podršku, Knauf Insulation želi poslati jasnu poruku o važnosti suradnje s organizacijama koje dijele iste vrijednosti i prioritete.

U prostorijama kompanije Knauf Insulation u Novom Marofu održan je prijem za predstavnike pojedinih udruga, ustanova i organizacija iz raznih područja djelovanja. Tijekom prijema, predstavnici su imali priliku osobno podijeliti informacije o projektima i aktivnostima koje planiraju za ovu godinu, a za koje su donacije i namijenjene.

Knauf Insulation će i dalje nastojati biti primjer društveno odgovornog poslovanja, nastavljajući podržavati projekte koji doprinose boljoj budućnosti za sve članove lokalne zajednice.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje