Povežite se s nama

Život i društvo

Na Ivanečkom kotliću prikupljeno 37.000 kuna koje će pomoći da 8-godišnji Dominik prohoda

Foto: Grad Ivanec

Objavljeno:

- dana

Planinarski klub Ivanec pobjednik je jubilarnog 10. ivanečkog kotlića, natjecanja u kuhanju gulaša u kotliću koji je u subotu, 25. lipnja, održan u organizaciji Grada Ivanca i pod pokroviteljstvom generalnog sponzora Mesnica Vugrinec d.o.o.

Drugo mjesto osvojila je ekipa Opaki poriluk (sastavljena, kako rekoše članovi, odasvud, od Kaniže do Jerovca i Žarovnice), dok je treće mjesto pripalo ekipi 2. ivanečke bojne 104. brigade Hrvatske vojske.

Prvonagrađenima je poklone predao gradonačelnik Milorad Batinić, objavio je Grad Ivanec.

Svim ekipama uručene su zahvalnice za sudjelovanje na 10. ivanečkom kotliću.

Svi dobrovoljni prilozi skupljeni od podjele gulaša namijenjeni su humanitarnoj akciji Zaklade Grada Ivanca „Pomognimo Dominiku Turčinu da prohoda“. Apel da se ovom 8-godišnjem dječaku pomogne dopro je do građana pa je tako na Kotliću skupljeno 37.000 kuna. I to nije sve, jer su pojedine udruge svoje skupljene novčane priloge predale izravno obitelji Turčin, koja je također bila u parku.

Pomozimo osmogodišnjem dječaku Dominiku iz Ivanca: prikuplja se financijska pomoć za njegovo liječenje

Naime, tata Zvonko, aktualni predsjednik Gljivarskog društva Ivanec sa svojom je ekipom također sudjelovao na Kotliću (kuhali su dva kotlića, jedan natjecateljski, a drugi gljivarski, za svoju dušu), dok se u dijelu akcije mama Mirjana zajedno s Dominikom također kraće vrijeme pridružila velikom okupljanju u parku. Obitelj je tom prilikom zahvalila svima koji pomažu u nastojanju da se djetetu osiguraju sredstva potrebna za skupe neurorobotske rehabilitacije, kako bi dobio šansu da prohoda.

Akcija za Dominika traje do 12. rujna

Akcija za Dominika službeno traje do 12. rujna ove godine. Stoga i Grad i Zaklada pozivaju sve ljude dobra srca da dotad uplatom svog, makar i simboličnog priloga, pomognu Dominiku. Sve udruge koje kroz ljeto budu organizirale manifestacije također se mole da ih usmjere humanitarno te da skupljene priloge uplate na sljedeći broj žiroračuna:

Zaklada Grada Ivanca

IBAN: HR8123600001503096750
Poziv na broj: HR00 27- OIB uplatitelja

SWIFT BIC broj za uplate iz inozemstva: ZABAHR2X

Opis plaćanja: Za humanitarnu akciju Zaklade Grada Ivanca (pomoć za Dominika Turčina)

Rekordno

Jubilarni 10. kotlić ne samo da je po broju ekipa, čak 43, bio najveći i dosad najmasovniji, već svakako i najveseliji.

Manifestaciji se pridružila i poznata uzgajivačica zelja, Marija Cafuk iz Vidovca (OPG Tomica Cafuk), koja ne samo da je za humanitarnu akciju poklonila razne poljoprivredne proizvode (crno ulje, krumpir, grah), već je i u golemom loncu dovezla više od stotinu friško skuhanih sarmi, koje su također podijeljene u cilju prikupljanja humanitarnih priloga.

Unatoč tome što je na Kotliću, procjenjuje se, skuhano najmanje 2.500 gulaša, a dijelile su se i sarme, kuhali fileki i sl., u samo 15-ak minuta „planule“ su ama baš sve skuhane količine jela! Da je bilo još par stotina litara više, sigurno je da bi se i to pojelo.

Život i društvo

Ekipa „Nikud nikam“ pobijedila na 2. „Strmskim seoskim igrama“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 6. kolovoza, na igralištu Gašparnjak, u organizaciji Mjesnog odbora Strmec Podravski i DVD-a Strmec Podravski održane su 2. „Strmske seoske igre“.

Sudjelovalo je šest miješovitih ekipa u pet disciplina: mali nogomet, odbojka na pijesku, potezanje užeta, vatrogasni poligon i ispijanje piva.

Cilj ove manifestacije je bilo druženje mještanja te su rezultati bili u drugom planu, ali valja istaknuti da je prvo mjesta nakon zbroja svih rezultata osvojila ekipa „Nikud nikam“, drugi su bili „Krovopokrivači“, dok je treće mjesto osvojila ekipa caffe bara „Monaco“.

Djeca su se mogla zabaviti na popularnom napuhancu i vožnji vlakićem.

Za sve natjecatelje i posjetitelja bila je osigurana hrana i piće, a sve zahvaljujući mnogobrojnim sponzorima kako s područja općine Petrijanec, tako i iz susjednih mjesta. Organizatori su ima zahvalili na pomoći.

Nastavite čitati

Život i društvo

U protekla 24 sata zabilježeno šest naleta na divljač, policija poziva na oprez u prometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Praćenjem događanja prometnih nesreća i drugih prometnih događaja na području Policijske uprave varaždinske u proteklih nekoliko dana, policijski službenici Policijske uprave varaždinske zamijetili su da je u prethodnom razdoblju porastao broj događaja naleta cestovnih motornih vozila na domaće i divlje životinje.

– U cilju prevencije ovakvih i sličnih događaja, pozivamo vozače na maksimalni oprez na prometnicama Varaždinske županije, posebno u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima. Isto tako pozivamo ih da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti te poštuju postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti, ali i domaćih životinja – poručili su iz PU varaždinske.

Napominju također da je samo tijekom protekla 24 sata zabilježeno šest naleta na srneću divljač, koji su se dogodili u rano jutarnjim i večernjim satima na području Pleši, Podruta, Apatije, Bolfana, Varaždina i Trakošćana.

– Također, pozivamo vlasnike domaćih životinja na poduzimanje odgovarajućih mjera u cilju sprječavanja zadržavanja domaćih životinja na cesti bez nadzora. Napominjemo da su vlasnici domaćih životinja (psi, mačke i dr.) dužni životinje držati pod nadzorom, odnosno držati ih u ograđenim dvorištima i poduzimati druge mjere da se iste bez nadzora zadržavaju na cestama – ističe policija.

U slučaju naleta vozila na domaće životinje u pravilu su odgovorni vlasnici domaćih životinja te sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za vlasnika životinja je propisana kazna 300 kuna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje