Grad Ivanec pokrenuo je radove na sanaciji dvaju klizišta u Prigorcu (Jazvečine 1 i 2), koja su se aktivirala za velikih kiša u proljeće 2018. godine na nerazvrstanoj cesti Prigorec – Ivanečka Željeznica.

Radi se o velikim klizištima, od kojih je jedno razorilo cestu i tako onemogućilo promet pa je Grad mještanima omogućio pristup nekretninama na način da im je uredio šumski put iz pravca I. Željeznice.

– Riječ je o velikim klizištima, čija će sanacija trajati najmanje 1,5 mjeseci. Za potrebe sanacije izrađena je projektna dokumentacija temeljem koje se izvodi drenaža i  gradi stepenasti nasip. Radovi će osobito biti zahtjevni na klizištu sa zapadne strane, koje se nalazi na izrazito nepristupačnom terenu i otežava pristup vozilima i strojevima – rekao je gradonačelnik Milorad Batinić koji je s predstavnikom izvođača, tvrtke Krešo iz Krapinskih Toplica, obišao gradilište.

Sanacijski radovi vrijedni su blizu 700.000 kuna. Sa 60 posto ili 415.000 kuna sufinanciraju ih Hrvatske vode, dok ostatak sredstava osigurava Grad Ivanec.

Komentari

Komentara