Povežite se s nama

Sport

Počela su natjecanja u prvoj varaždinskoj mininogometnoj ligi

Objavljeno:

- dana

MININOGOMET

Odigrano je 1. kolo varaždinske lige u mininogometu. 

Sudjeluje dese ekipa: VzPong, Elektra, Indio Barfly, Auto Lončar, Studenti, Fotex, FE Lacio, Junajted Interijeri Šestak, FOI Rođaci i Auto Grandi. Igra pet igrača plus golman 2 x 20 minuta, a pravo nastupa imaju svi igrači osim onih koji su registrirani za 1. I 2. HNL te 1. Futsal liga. Utakmice se igraju ponedjeljkom na terenima Sportskog centra TTS od 19 sati. Prvak lige i pobjednik Kupa, koji će se igrati na proljeće 2015. godine, stječu pravo nastupa na državnoj mininogometnoj završnici gdje će se boriti sa najboljim momčadima iz svih hrvatskih mininogometnih liga pod okriljem Saveza. Propozicije natjecanja mogu se naći na službenoj web stranici www.mininogomet-tts.com.

Izvor:
Foto:

Sport

Podravina poražena od Slaven Belupa u prijateljskoj utakmici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Podravine u utorak, 24. rujna u Ludbregu su odigrali prijateljski susret protiv Slaven Belupa. Gosti su slavili s 4:0.

Treneru Farmaceuta Mariju Kovačeviću susret je poslužio kao provjera za igrače koji su u posljednje vrijeme imali manju minutažu, a u akciji su bili i juniori.

Slaven je poveo preko Dominika Martinovića u 17. minuti, a preostala tri pogotka pala su u nastavku. I drugi gol zabio je Martinović, u 51. minuti, potom su se u strijelce upisali članovi juniorske momčadi Marko Aščić (75‘) i Tomaž Brdik (81‘).

– Dobro nam je došla ova utakmica. Ujutro smo imali trening, a željeli smo provjeriti igrače koji su manje igrali. Ne mogu reći da sam prezadovoljan prvim poluvremenom, kao ekipa nismo djelovali dobro, sigurno je da smo mogli i bolje – komentirao je trener Kovačević za Sportske novosti.

Nastavite čitati

Sport

Gimnastički klub Vindija: Plafon je prenizak, u dvorani je hladno i nemamo dovoljno tople vode, a svjetla pucaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gimnastički klub Vindija može se pohvaliti kontinuiranim kvalitetnim rezultatima, a njihov istaknutiji član je Mateo Žugec, prvak Mediterana.

Svi ti silni uspjesi su zbilja čudesni kad vidite u kakvim uvjetima treniraju.

Također dio kluba su ritmičarke koje treniraju u Srednjoškolcu.

– Dok se varaždinskim klubovima najavljuju renovacije postojećih i izgradnja novih dvorana i sportskih terena, mi ostajemo zaglavljeni u prošlosti, trenirajući u dvorani iz 1896. godine. Ovaj prostor, koji bi mogao poslužiti kao muzejski eksponat, daleko je od adekvatnog za današnje sportske potrebe. Naša dvorana nije dovoljno velika da primi cijeli teren za treniranje. Zbog toga smo prisiljeni improvizirati, što značajno otežava kvalitetu treninga i pripreme za natjecanja – ističu iz Gimnastičkog kluba Vindija i dodaju da je plafon prenizak.

– Plafon naše dvorane doseže oko 8 m te je time prenizak za bacanje rekvizita, budući da je propisani minimum visine 12 m, što predstavlja ozbiljan problem za sportove poput ritmičke gimnastike. Nemogućnost izvođenja određenih vježbi i tehnika ograničava naš napredak i otežava konkurentnost na natjecanjima – dodaju.

Također suočavaju se s nedostatkom tople vode.

– Krov prokišnjava, a da ne spominjemo da uz takve uvjete zimi rade samo dva od četiri radijatora na kvadraturu dvorane od gotovo 200 m2. Ako svi navedeni problemi nisu dovoljni, u dvorani suočavamo se i s problemom neadekvatnog osvjetljenja. Svjetla često eksplodiraju, stvarajući potencijalno opasne situacije za sve prisutne, uz naglasak da su to maloljetna djeca, od tri godine na dalje. Ovaj problem nije samo pitanje udobnosti, već i sigurnosti svih sportaša i trenera. Vrijeme je da i mi dobijemo priliku trenirati u modernom i sigurnom okruženju, dostojnom našeg truda, zalaganja, upornosti i ostvarenih rezultata unatoč neadekvatnim uvjetima – zaključuju iz Gimnastičkog kluba Vindija.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje