Povežite se s nama

Ostali sportovi

Početak hrvatske sezone u Međimurju

Objavljeno:

- dana

SPEEDWAY

U petak, 9. svibnja na Milenium održava se prva ovogodišnja speedway utrka.

Speedway sezona u Europi već se dobro zahuktala; iza nas su dvije Grand Prix utrke: Novi Zeland i prva u Poljskoj – EuroGP Bydgoszcz. Poljska ekstraliga s novim rasporedom vozača u dva kola već polako pokazuje svoje favorite – nenadmašan Unibax Torun sa najvećim facama speedwaya (Gollob, Sayfutdinov, Holder, Ward i Miedzinski) do Wroclawa s najmlađom ekipom (Janowski, Woffinden, Pavlic). Jurica Pavlic u novim bojama Sparte Wroclaw odvozio je dvije utrke: doma protiv Gorzowa i u gostima protiv Toruna. Nažalost obje utrke završile su porazom Wroclawa, ali to je samo zagrijavanje i dečki vjeruju da ih čekaju bolji rezultati, a prva slijedeća utrka vozi se već u nedjelju – Wroclaw protiv Leszna.

Individualno prvenstvo Hrvatske i Slovenije počelo je lošim vremenom na Uskrsni ponedjeljak te je utrka odgođena zbog kiše. Slijedeća je na rasporedu 10.5. u Ljubljani, zatim 24.5. u Lendavi, a finale se vozi na Mileniumu krajem srpnja. Karlo Majnić i Renato Cvetko sudjeluju u prvenstvu parova Hrvatske, Slovenije i Češke koje se održava u šest utrka. Jedna od njih se vozi u petak, 9. svibnja na stadionu Milenium, gdje će nastupiti vozači iz Lendave, Ljubljane i Krškog iz Slovenije, Praga i Pardubica iz Češke te Jurica Pavlic, Renato Cvetko i Karlo Majnić kao predstavnici Hrvatske. Utrka počinje u 19:00 h, a ulaznice su u prodaji po cijeni od 30 do 50 kuna.

Speedway Grand Prix ove godine izgleda malo drugačije i to bez Tomasza Golloba i Emila Sayfutdinova. Ovi vozači su odustali od ovogodišnjeg ciklusa svjetskog prvenstva iz nepoznatih razloga, dok i dalje voze lige i europsko prvenstvo. „Što je Rossi u MotoGP-u, to je Gollob u Speedway Grand Prixu“, dokazala je i brojka od 3000 gledatelja na stadionu u Bydgoszczu što je šokiralo speedway fanove širom svijeta. Stadion na kojem su se obično gradile dodatne tribine i čiji je kapacitet 17.000 sjedećih mjesta zjapio je prazan, a očiti razlog našli su u izostanku njihovog favorita – Tomasza Golloba koji je nenadmašiv na poljskim stazama. Vlasnik medijskih i komercijalnih prava na Grand Prix, britanska kompanija „IMG“ očito nije svjesna problema koji su nastali posljednjih godina u ovom sportu; od nedostatka financijskih sredstava organizatora, a cijena održavanja ovakve utrke se samo povećava, do konkurentskog prvenstva Europe (SEC) koje se od 2013. organizira pod poljskim vodstvom firme „One sport“. Tron Europskog Grand Prixa u Bydgoszczu zauzeli su Poljaci – pobjednik je bio Kasprzak, drugoplasirani Hampel, te trećeplasirani Australac Darcy Ward.

Jurica Pavlic i ove godine prolazi svoj put do Grand Prix-a kroz kvalifikacije – polufinale „Race Off“ održava se na stadionu Milenium 21.lipnja, dok je finale Challenge u talijanskom Lonigu 20. rujna. Ukoliko postane redovni vozač SGP-a, postoji velika šansa da se Grand Prix vrati na jedinu hrvatsku stazu, u Donji Kraljevec. Najbliži Grand Prix nama vozi se u Pragu, 31. svibnja, te na kalendaru ove godine nema ni Krškog ni Terenzana. Od ostalih prvenstava, Karlo Majnić vozit će kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo juniora u talijanskom Terenzanu, Jurica Pavlic kvalifikacije za Europsko prvenstvo u latvijskom Davgapilsu, dok Renato Cvetko vozi GP kvalifikacije u Ljubljani.

U petak, 9. svibnja na Milenium održava se prva ovogodišnja utrka; vrata stadiona se otvaraju u 17:00 h. Osim speedwaya, bit će prezentacija Policijske uprave međimurske, nastupit će mažoretkinje, podijelit će se ulaznice osnovnim školama Međimurja, te vjerujemo da će ovo biti lijepa adrenalinska večer za kraj radnog tjedna. Od hrvatskih vozača nastupaju Jurica, Karlo i Renato, od Slovenaca dolaze Kukovica, Štojs, Pečnik, Gregorič, Čonda, od Čeha Suchanek, Štichauer, Smetana i drugi. Pozivamo vas da s nama otvorite ovogodišnju speedway sezonu i dobro se zabavite!

 

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje