Povežite se s nama

Život i društvo

Počinje uređenje varaždinske Ulice V. Lisinskog, bit će uloženo 2,4 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

U četvrtak, 1. rujna, u Ulici Vatroslava Lisinskog u Varaždinu počinju opsežni radovi na izvanrednom održavanju kolnika i nogostupa, javio je Grad Varaždin.

Izvođač radova će biti poduzeće Vodogradnja d.o.o.

Terminskim planom planirano trajanje radova je 100 dana, a očekuje se da će zbog izvođenja radova vjerojatno zadnjih 30 dana biti potpuno onemogućen prolaz ulicom Vatroslava Lisinskog.

Za stanare stambene zgrade u Vrazovoj ulici i stanare Ulice Vatroslava Lisinskog planira se izvesti privremeni novi ulaz na parkiralište iza zgrade u Vrazovoj ulici i to iz ulice A. K. Miošića.

Glavnim projektom uređenja Ulice Vatroslava Lisinskog predviđena je obnova postojećeg kolnika i pješačkih staza u ukupnoj dužini ulice. Na cijelom potezu postojeće prometnice predviđa se izvođenje nove kolničke konstrukcije sa završnim opločenjem granitnom kockom, dakle prometnice i pješačkih staza. Uz rubove kolnika predviđa se izvedba rigola. Na novo projektiranoj prometnici je predviđeno rješenje odvodnje u novoprojektirane slivnike s ravnom rešetkom i taložnicom. Planirana vrijednost radova je oko 1.920.000 kuna bez uključenog PDV-a, donosno 2.400.000 kuna s uključenim PDV-om

Život i društvo

Ispred varaždinske katedrale upaljena druga adventska svijeća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na početku došašća ispred varaždinske katedrale je postavljen adventski vijenac te se uoči svake nedjelje došašća održava molitveno slavlje s navještajem Božje riječi i paljenjem svijeća. Drugu adventsku svijeću koja simbolizira mir u subotu, 3.prosinca, upalila je predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan.

Molitvu je predvodio vlč. Tomislav Dodlek, župnik župe Uznesenja blažene djevice Marije u Biškupcu, a pjevao je župni zbor „Sion“.

– Svaka adventska svijeća, a time i svaki tjedan adventa, nosi određenu simboliku i poruku te nas upućuje na ono što bismo u sebi tih dana trebali osvijestiti.  Neovisno o tome jesmo li kršćani ili ne, došašće svima daje mogućnost pobliže upoznati sami sebe. Ovotjedna svijeća mira upućuje nas kako je važnije od onoga što se događa oko nas, ono što se događa u nama. Na nama je odabrati kako ćemo reagirati u određenoj situaciji, naučiti kako opraštati sebi i drugima te pronaći i davati mir sebi i drugima – poručeno je prilikom paljenja druge svijeće.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Županijskoj palači otvorena izložba fotografija „Tako lijepa i bogata naša…Varaždinska županija“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Adventskoj čaroliji i blagdanskom duhu u Varaždinu zasigurno će pridonijeti izložba fotografija pod nazivom „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“, koju je moguće razgledati u atriju Županijske palače na Franjevačkom trgu.

Izložbu je organizirao Radio Megaton uz pokroviteljstvo Varaždinske županije i županijske Turističke zajednice. Na natječaj koji je trajao od 25. kolovoza od 3. listopada pristigla je čak 101 fotografija, dok je izloženo njih 25.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje