Povežite se s nama

Život i društvo

Pod strogim mjerama ipak održani Županijski sportski susreti umirovljenika

Objavljeno:

- dana

Izolacija umirovljenika uvjetovana koronakrizom ostavila je traga na svima nama.

Županijski sportski susreti umirovljenika koji su bili predviđeni za mjesec travanj morali su biti otkazani, ali je sazvan Izvršni odbor Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije gdje je donijeta odluka se ide u održavanje sportskih susreta, ali po korona uvjetima, što je značilo da je odabrana po jedna udruga umirovljenika kao domaćina za svaku disciplinu.

Tako se je pikado kao najbrojnija disciplina održavao u Vratnu Gornjem gdje je domaćin bila Udruga umirovljenika Općine Cestica. Tamo je društveni dom dovoljno veliki za sve natjecatelje, stolovi odvojeni dva metra razmaka za svaku udrugu, a natjecateljice su ekipno odlazile u prostoriju gdje se je bacao pikado samo uz prisustvo komisije za sport od dva člana. Prvo mjesto osvojila je Udruga umirovljenika Trnovec Bartolovečki, drugi Udruga umirovljenika Sračinec – Svibovec, a treće Udruga umirovljenika Ljubešćica.

Natjecanje u igranju belota održano je u Bisagu, a domaćin je bila Udruga umirovljenika Općine Breznica ponovno uz sve mjere zaštite. Prvo mjesto osvojila je Udruga umirovljenika Maruševec, drugo Jalžabet, a treće Udruga umirovljenika Veliki Bukovec. Ovdje je udruga umirovljenika pripremila natjecateljima lovački paprikaš i domaće kolače, a na kraju su sve razveselili i pjesmom.

Po prvi puta je ove godine umjesto stazne kuglane organizirana viseća kuglana, a natjecatelje je u Sudovčini ugostila Udruga umirovljenika Martijanec. Natjecali su se muškarci i žene. Prvo mjesto je osvojila Udruga umirovljenika Varaždinskih Toplica, drugo mjesto Kneginec, a treći su bili umirovljenici UU PU varaždinske.

Streljaštvo je kao i svake godine održano na streljani u Varaždinu u dvije grupe kako na jednom mjestu ne bi bilo previše natjecatelja. Prvo mjesto osvojila je Udruga umirovljenika Grada Ludbrega, drugi su buili umirovljenici iz Varaždina, a trećI oni PU varaždinske.

Šah kao posljednja, ali ne i manje važna disciplina, održavao se u Maruševcu uz tomaćinstvo tamošnje udruge. Prvo mjesto osvojila je UU Grada Varaždina, drugo UU Matica Novi Marof, a treće umirovljenici iz Ivanca.

Na kraju ukupni pobjednik 26. Sportskih susreta Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije je udruga Umirovljenika Općine Trnovec, druga je Udruga umirovljenika Općine Maruševec, a treći Udruga umirovljenika Grada Varaždina.

Svečana podjela pehara i odličja održat će se na redovnoj godišnjoj skupštini uz nazočnost delegata skupštine i pobjednika susreta.

U predivno jutro natjecatelji su krenuli na svoja borilišta sretni što se nakon tri mjeseca konačno mogu susresti s prijateljima.

Život i društvo

Policija kaznila petoricu muškaraca pred dućanom u malom mjestu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prije nekoliko dana smo gledali tisuće ljudi na sprovodu Milana Bandića, a zbog epidemiloških mjera propisano je da ih može biti samo 25.

Policajci Policijske uprave bjelovarsko-bilogroske provode strogoću kad se radi o epidemiloškim mjerema.

– U četvrtak, 4. ožujka, oko 16.30 sati, policijski su službenici u Siraču ispred trgovine zatekli 43-godišnjaka, 53-godišnjaka, 34-godišnjaka, 33-godišnjaka i 38-godišnjaka u nekorištenju zaštitnih maski i nepridržavanju potrebnog razmaka. Navedenim osobama izrečene su mjere upozorenja zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, a za što je propisana novčana kazna od 500 kuna – javila je PU bjelovarsko-bilogorska.

U izvještaju ne piše, ali nagađamo da su se muškarci vjerojatno tamo našli i pili.

Napomenimo da je Sirač mjesto u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u kojem živi 1606 stanovnika, prema popisu iz 2001. godine.

Nastavite čitati

Život i društvo

Kreće uređenje okoliša i pila u centru Sudovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Novi Marof kreće s uređenjem centra Sudovca na radost svih mještana.

Riječ je o projektu vrijednom gotovo 130.000 kuna koji podrazumijeva restauraciju postojećeg pila te uređenje okoliša.

Ugovor o izvođenju radova potpisali su gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i direktor Novokoma Marinko Hođa, a obuhva izvođenje soboslikarskih radova na pilu, odnosno bojanje postojećeg sakralnog obilježja u dva sloja, kao i djelomičnu restauraciju.

– U planu je i čišćenje i impregnacija svih betonskih površina, planirano je i uređenje kanala, postava rubnjaka i tlakavaca, a na sve postojeće kanalizacijske oklope stavit će se novi poklopci. Također, uredit će se zelene površine te postaviti nove klupe i cvjetne žardinjere – pojasnio je Hođa.

Gradonačelnik Jenkač naglasio je kako Grad podjednako uređuje sva naselja.

– Nakon što smo obnovili društveni dom, nastavljamo s daljnjim uređenjem Sudovca. To je najudaljenije mjesto od samog centra Novog Marofa, a kao što brinemo o uređenju samog centra grada, tako brinemo i o okolnim mjestima. Centar Sudovca mjesto je okupljanja brojnih mještana, a sada će imati uređen okoliš, pil, cvijeće, te klupe za druženje. Time dokazujemo da brinemo o svim područjima našeg grada i da želimo osigurati jednake uvjete života svih naših stanovnika, kako u centru grada, tako i na rubnim područjima – rekao je gradonačelnik.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!