Povežite se s nama

Međimurje

U natjecanju “Pješke ili biciklom na posao” sudjelovalo 88 zaposlenika koji su zajedno prešli više od 9.000 kilometara

Objavljeno:

- dana

AKTIVNI ZAPOSLENICI

U ovogodišnjoj natjecateljskoj akciji “Pješke ili biciklom na posao” sudjelovalo 70 biciklista i 18 pješaka. Marijan Janušić iz Čakovca prešao najviše kilometara i osvojio vrijedne nagrade.

​Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije u suradnji s lokalnim partnerima već je devetu godinu u mjesecu rujnu organizirao natjecanje čiji je cilj potaknuti ljude da na posao idu pješke ili biciklom, umjesto automobilom.

Natječaj je namijenjen zaposlenicima s prebivalištem u Međimurskoj županiji koji su u tri tjedna tijekom rujna trebali barem tri dana tjedno pješačiti ili putovati biciklom na posao i s posla.

Najmanja udaljenost do posla je trebala biti barem kilometar, a tijekom akcije su trebali proći najmanje 20 kilometara. Sudionici su bilježili broj prijeđenih kilometara te su po završetku akcije prijavili rezultate u Zavod. 

 

Prošle godine su se prvi puta mogle prijaviti i ustanove tj. tvrtke, i to one iz kojih se nekoliko zaposlenika prijavilo na natjecanje u  pojedinačnoj kategoriji.

Poželjno je bilo da tvrtka na bilo koji način potakne svoje zaposlenike da tijekom trajanja akcije koriste bicikl ili pješače. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, kod aktivnih je zaposlenika dokazana veća radna produktivnost nego u neaktivnih.

Sudjelovale i tvrtke

Tvrtke i ustanove su također trebale popuniti prijavnicu, a bilo je poželjno navesti na koji način stimuliraju zaposlenike na aktivan način prijevoza.

Nagrade su izvučene ždrijebom, a ukupno se prijavilo 88 sudionika. Od toga je bilo 70 biciklista (25 muškaraca i 45 žena) koji su prošli 8.200,36 km i 18 pješaka (8 muškaraca i 10 žena) koji su prošli 1.196,08 km. Zajedno su u vrijeme akcije biciklisti i pješaci prošli 9.396,44 km.

Najveći broj prijeđenih kilometara u toku akcije napravio je Marijan Janušić iz ČAKOVCA koji je prošao 462 km i nagrađen je ciklokompjuterom, biciklističkom majicom i reflektirajućom trakom.

Izvor: ZJZ Međimurje
Foto:

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje