Povežite se s nama

Život i društvo

Podjelom priznanja u Babincu završena 6. izložba vina „VIN’CE 2024“

Objavljeno:

- dana

Kako je bilo i najavljeno, u subotu, 17. veljače, u dvorani DVD-a Babinec, u Školskoj ulici u istoimenom mjestu, s početkom u 16 sati održana je sada već tradicionalna 6. izložba vina “VIN’CE 2024.”.

Prije i poslije podjele zlatnih odličja brojni posjetitelji mogli su po volji i kušati neka između 116 ocijenjenih uzoraka vina, rakija i likera.

Pred početak podjele zlatnih odličja u ime Organizacijskog odbora nazočne je pozdravio Goran Težak koji je istaknuo da je zaprimanje uzoraka za 6. izložbu „VIN-CE 2024.“ Cestica održano u nedjelju, 4. veljače, a ocjenjivanje od strane Povjerenstva za ocjenjivanje 6. izložbe vina cestičkog kraja, „VIN’CE 2024.“ izvršeno je potom u petak, 9. veljače.

Kako Miroslav Matovinović dipl. inž. agr., predsjednik Povjerenstva za ocjenjivanje nije mogao nazočiti podjeli priznanja, osvrt je pročitao Goran Težak, a nakon toga je svim izlagačima i gostima zahvalio Marijan Županić, predsjednik Udruge ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora 6. izložbe vina „VIN’CE 2024.“ te zahvalio svim izlagačima, načelniku Mirku Korotaju i Općini Cestica na pokroviteljstvu same izložbe i pomoći ostalih donatora.

U ime pokrovitelja, Općine Cestica, zadovoljstvo održanom izložbom iskazao je načelnik Mirko Korotaj. Čestitao je rukovodstvu Udruge Sveti Martin Cestica na odlično organiziranoj izložbi te očuvanju tradicije i običaja kao i organiziranjem stručne pomoći članovima u obradi vinograda, te poslije u njezi i čuvanju vina. U završnom dijelu svog obraćanja načelnik Mirko Korotaj najavio je raspisivanje javnog poziva za dodjelu općinske potpore malim i srednjim tvrtkama i OPG-ima, za razvoj poduzetništva, turizma, poljoprivredne i vinogradarstva, a za što je u općinskom proračunu osigurano 100.000 eura.

Dobitnici zlatnih odličja na održanoj izložbi „VIN’CE 2024.“, po abecedi i broju zlatnih odličja su: Martin Evačić, Vina Furjan (2), Miljenko Herceg, Željko Horvat, Slavica i Antun Kokot, Branko Kokot, Nenad Kolar, Obitelj Kračun, Ivan Kralj, Damir Kralj, Vladimir Kunić, Ana Kužnar, Darko Majhen, Miroslav i Anka Majhen, Ivan Pšag, Stanko Ratković, Vlado Rodeš (2), Danijel Sambolec, Adriana i Miljenko Spevan (3), Mario Šafran (3), Zorislav Šafran (2), Darko Šipek i Lovrini vinogradi.

Život i društvo

Dječji vrtić “Leptirić” Ljubešćica trebao bi biti dograđen u roku od godinu dana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Općini Ljubešćica danas je potpisan ugovor s izvođačem radova za projekt dogradnje Dječjeg vrtića “Leptirić” Ljubešćica.

Ugovor su potpisali načelnik Ljubešćice Nenad Horvatić i direktorica tvrtke Kontura Klaudija Korade, koja će izvoditi radove.

Uvođenje u posao očekuje se u roku od 15 dana od potpisivanja ugovora, a rok za izgradnju je 12 mjeseci. Mališani bi u novi dio vrtića trebali krenuti 1. rujna sljedeće godine.

Dogradit će se i opremiti dva dnevna boravka i to jedan za vrtićku skupinu od 20 djece, a drugi za jasličku skupinu od 12 djece. Dogradnjom će se vrtić povećati za dodatnih oko 240 metara četvornih zatvorene površine i oko 50 metara četvornih natkrivenih terasa.

– Ovo je još jedan projekt koji će povećati kvalitetu predškolskog odgoja na području Općine Ljubešćica. Pojavila se potreba za proširenjem vrtića, postoji potencijal za daljnji upis djece, a pojavila se mogućnost da kroz Nacionalni plan oporavka dobijemo financiranje za dogradnju postojećeg vrtića. Pošto imamo i mjesta i lokaciju krenuli smo u projekt u kojem ćemo dobiti mjesta za još dvije odgojne skupine. Prvenstveno je bitno da riješimo problem jaslica jer je na njih najveća navala – rekao je načelnik Horvatić.

Ugovorna vrijednost radova iznosi 687.410 eura, a putem natječaja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Nacionalnog plana oporavka i otpornosti osigurano je 324.905 eura. Općina Ljubešćica sama će osigurati preostali dio novca.

Ravnateljica vrtića “Leptirić” Kristina Ivanušec dodala je da je cilj da sva djeca koja se prijave dobiju priliku pohađati vrtić te da se ukine lista čekanja. U “Leptirić” trenutno ide 71 dijete, a za njih brine sedam “teta”.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Novom Marofu 220 djece sudjelovalo na jubilarnom 20. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Novog Marofa i Dječjeg vrtića Novi Marof, u petak je u Sportskom parku Novi Marof održan jubilarni 20. Olimpijski festival dječjih vrtića – Novi Marof 2024.

Mališani iz sedam dječjih vrtića, njih 220, natjecalo se u olimpijskim disciplinama – trčanje, štafeta 4×20, skok u dalj, bacanje loptice i malom nogometu.

Na Olimpijskom festivalu sudjelovali su mališani iz dječjih vrtića Gumbek, Bambi, Pčelica, Sretna djeca, Leptirić, Tratinčica i Novi Marof.

Festival je otvorio novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač koji je pritom zahvalio svima koji su se odazvali ovogodišnjem festivalu.

– Vjerujem da će biti zabavno, da će biti uspješno. Neka pobijedi najbolji i neka izostanu povrede. Suci neka pošteno i pravedno kroje svoje odluke – rekao je gradonačelnik Jenkač prilikom otvaranja festivala.

Dodao je kako je cilj festivala potaknuti djecu da aktivno sudjeluju u sportu i da im se pokaže da je sport zabavan, zbog čega mu je drago što se i ove godine odazvao velik broj dječjih vrtića i mališana.

Ukupni pobjednici 20. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Novi Marof 2024. su djeca Dječjeg vrtića “Tratinčica” iz Varaždinskih Toplica, dok je “fair play” ekipom proglašena ekipa Dječjeg vrtića “Pčelica” iz Bisaga.

Dodajmo da su sponzori ovogodišnjeg festivala, uz Grad Novi Marof, tvrtka Comet d.o.o., M Desing i Art, Hrego Desing, Tehnoguma d.o.o. i voćarna Non stop Novi Marof.

Pojedinačni rezultati

Pobjednici malonogometnog turnira kod djevojčica bila je ekipa DV Gumbek, slijede DV Tratinčica i DV Novi Marof, dok su kod dječaka pobjednici ekipa iz DV Tratinčica, drugo mjesto DV Pčelica i treće DV Novi Marof.

U trčanju na 60 metara kod djevojčica pobijedila je Anja Slatina iz DV „Novi Marof”, zatim Ena Čolja iz DV „Leptirić” i Hana Hanc kao treća iz DV „Tratinčica”. U utrci dječaka najbolji je bio Damjan Denac iz DV „Tratinčica”, drugo mjesto osvojio je Emil Hrebak iz DV „Bambi”, a treće Niko Martinez iz DV „Gumbek”.

U bacanju loptice prvo mjesto osvojila je Amelie Vuradin iz DV „Novi Marof”, zatim Elena Smođi iz DV ” Leptirić” te Nikol Levatić iz DV “Gumbek”. Kod dječaka prvo mjesto osvojio je Leon Hajduk iz DV “Tratinčica”, drugo mjesto Adam Turković  iz DV ” Gumbek”, a treće mjesto Fran Klasić iz DV “Pčelica”.

U skoku u dalj prvo mjesto osvojila je Julia Tuk iz DV Novi Marof, zatim Julija Pokos iz DV ” Tratinčica” te Bruna Horvat iz DV Novi Marof. Kod dječaka prvo mjesto osvojio je David Čamić iz  DV “Sretna djeca”, drugo Gabrijel Pofuk iz DV “Sretna djeca”, a treće mjesto osvojio je Gabrijel Horvat iz DV ” Gumbek”.

U disciplini štafeta 4x20m najbolje su bile djevojčice DV „Novi Marof”, zatim DV “Sretna djeca”, i DV “Tratinčica”. Kod dječaka pobjednici su iz DV “Bambi”, zatim DV “Tratinčica” i DV “Sretna djeca”.

U natjecanju odgojiteljica u disciplini štafeta u guranju automobilske gume prvo mjesto osvojile su odgojiteljice DV “Gumbek”, drugo mjesto DV “Pčelica”, a treće mjesto odgojiteljice DV “Leptirić”.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje