Povežite se s nama

Život i društvo

Poduzetnička zona Kneginec: saniran kolnik u Ulici M. Schlengera te počela gradnja nove prometnice

Objavljeno:

- dana

Započela je izgradnja nove prometnice, odnosno odvojka br. 5 ceste Trnjača, u Poduzetničkoj zoni Kneginec (sjeveroistočni dio).

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 187.601,25 eura, a izgradnja navedenog kraka ceste nužna je kako bi novi investitori mogli započeti gradnju svojih objekata te se u istom tom sjeveroistočnom dijelu Zone, uz cestu Trnjača, provodi izgradnja kanalizacije i prepumpne stanice na dionici od rotora u Kučanskoj prema Zoni Jalžabet.

U Općini Gornji Kneginec su također sredinom listopada završili su radovi na investicijskom održavanju kolnika u Ulici Mavra Schlengera u Poduzetničkoj zoni Kneginec.

Radi se o dionici navedene ulice u duljini od 630 metara kojoj je potrebna sanacija kolnika, od benzinske postaje Kerobenz do Trgovačkog centra Lumini. Tijekom radova, koji su započeli 15. rujna sanirali su se oštećeni dijelovi dosadašnjeg asfaltnog sloja te je cijela dionica presvučena novim završnim slojem asfalta.

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine za sufinanciranje navedenog projekta odobrilo je Općini Gornji Kneginec 35.600 eura (268.000 kuna) iz programa poticanja razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2023. godini.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 150.088,19 eura, a razliku u iznosu od 114.000 eura osigurala je Općina Gornji Kneginec u svom proračunu.

Život i društvo

Crvenom križu Varaždinske županije 1.4 milijuna eura za projekt “Zaželi“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 23. veljače, ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije, Sandra Vidaček, potpisala je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Projekta “Omogućimo život u vlastitom domu”- ZAŽELI IV faza u iznosu od 1.485.000.00 eura.

Ovim ugovorom, omogućit će se zapošljavanje 30 osoba koje će pružati uslugu potpore i podrške za 180 starijih i osoba s invaliditetom u 3 grada i 6 općina s područja Varaždinske županije.

Partneri u Projektu “Omogućimo život u vlastitom domu”, su Općina Breznica, Općina Breznički Hum, Općina Klenovnik, Općina Gornji Kneginec, Grad Lepoglava, Grad Novi Marof, Općina Sračinec, Općina Visoko i Grad Varaždinske Toplice.

Trajanje projekta je 36 mjeseci od kojih se 33 odnosi na pružanje usluga.

– Radujemo se ponovnom početku projekta, svjesni koliko pružanje usluga bitno utječe na kvalitetu života starijih osoba i osoba s invaliditetom naše županije – ističe ravnateljica Sandra Vidaček.

Nastavite čitati

Život i društvo

U godinu dana više od 290.000 eura za modernizaciju nerazvrstanih cesta u Općini Maruševec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U godinu dana više od 290.000 eura uloženo u modernizaciju nerazvrstanih cesta u Općini Maruševec.

Riječ je o radovima na području svih pet mjesnih odbora u Općini Maruševec na 10 nerazvrstanih cesta i raskrižju u Maruševcu, koje stanovnici svakodnevno koriste, a do sada nisu bile asfaltirane.

Prometnice su uređene u naseljima Brodarovec, Čalinec, Donje Ladanje, Druškovec, Greda i Maruševec.

– U modernizaciju lokalnih prometnica Općina Maruševec u proteklih je 12 mjeseci uložila gotovo 292.000 eura, odnosno skoro 2,2 milijuna kuna, što je iznimno ulaganje u odnosu na ranije godine. Projekti modernizacije prometnica, a samim time i prometne povezanosti te povećanja sigurnosti sudionika u prometu financirani su većim dijelom iz općinskog proračuna, ali i sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine – pojasnio je načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

Osim na nerazvrstanim cestama, u proteklih 12 mjeseci izvršeni su radovi i na županijskim cestama na području Općine. U cilju proširenja prometnice i povećanja sigurnosti djece, pješaka i ostalih sudionika u prometu projekt zacjevljenja i uspostave nogostupa na županijskoj cesti Ž2029 u Ulici Vladimira Nazora u Donjem Ladanju, uz dječji vrtić Općina Maruševec, provodila je u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Varaždinske županije tijekom 2022. i 2023. godine. Ukupna vrijednost zahvata na navedenoj lokaciji iznosila je 190.460,02 eura, odnosno 1.435.021,04 kuna, dok je izgradnja autobusnog ugibališta i nogostupa u Korenjaku na županijskoj cesti Ž2060 realizirana u visini od 94.546,73 eura, odnosno 712.362,34 kuna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje