Povežite se s nama

Ostali sportovi

Polaganje za crni pojas

Objavljeno:

- dana

KARATE

U Karate klubu Varaždin održan je izniman sportski događaj, polaganje za majstorsko zvanje crni pojas 1. dan. Kandidati za ovo zvanje su bili Enes Garibović i Leon Kukec.

Stručnjaci
Polaganje je održano u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin, dvorani za borilačke sportove. Polagalo se po pravilniku Komisije za pojaseve Hrvatskog karate saveza. Program se sastojao od izvedbi zadanih tehnika karatea i majstorskih kata. U ispitnoj komisiji bili su vrsni stručnjaci iz karatea Adriano Marciuš iz Karate kluba Medimurje, nosioc majstorskog zvanja karatea 3. dan, Goran Romić izbornik hrvatske karate reprezentacije, nosioc majstorskog zvanja karatea 6. dan i trener Karate kluba Varaždin i izbornik hrvatske karate reprezentacije Esad Garibović, nosioc majstorskog zvanja karatea 6. dan. Prije samog polaganja predsjednik komisije Esad Garibović upoznao je nazočne o dosadašnjoj sportskoj karijeri kandidata.
Oba kandidata počela su trenirati karate od sedme godine. Istovremeno su trenirali nogomet u Nogometnom klubu Varteks. Leon Kukec je rođen 1991. godine, a Enes Garibović 1996. godine. Oba kandidata osvajači su brojnih domaćih i međunarodnih natjecanja. Leon Kukec je nakon završetka sportske gimnazije upisao Visoku školu za sportski management “ASPIRA” u Splitu i sada je student na 3. godini. Enes Garibović je odličan učenik Prve gimnazije Varaždin, matematički smjer. I jedan i drugi su bili članovi hrvatske kadetske karate reprezentacije. Leon Kukec je još uvijek i profesionalni nogometaš.
Ispit je trajao sat vremena, a nakon što su ga uspješno položili, ispitna komisija im je čestitala. Poslije ceremonije dodjele pojasa, kandidati, komisija i uzvanici bili su gosti na prigodnom domjenku koji je upriličen u čast novih majstora karatea.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje