Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu nakon provedene istrage podiglo je pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv 29-godišnjaka i 35-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela osobito teške tjelesne ozljede i sprječavanja dokazivanja.

Tereti ih se da su 10. siječnja prošle godine u Piškorovcu, kao policijski službenici, prilikom privođenja muškarca izveli ga pred kuću, gurnuli ga na tlo i zadali mu više udaraca rukama i nogama i policijskim palicama po čitavom tijelu. Nakon toga su ga smjestili na stražnje sjedalo službenog automobila gdje ga je 29-godišnjak tijekom vožnje više puta šakom udario u trbuh.

Potom zaustavili vozilo i bacili muškarca na tlo te ga nastavili udarati nogama po tijelu pri čemu je muškarac zadobio osobito tešku ozljedu (razdor jetre i krvarenje u trbušnu šupljinu).

Okrivljenog 35-godišnjaka tereti se da je 12. siječnja prošle godine u bolnici u Čakovcu, rekao oštećeniku neka ga svojim iskazom ne tereti u kaznenom postupku zbog toga što ga je tukao, a da će ga on zauzvrat nagraditi.

Komentari

Komentara