Povežite se s nama

Crna kronika

Policajci u presretaču ulovili pijanu vozačicu (26) i vozača bez ispita koji im je predao ecstasy

policija

Objavljeno:

- dana

Varaždinski policajci u presretaču proteklog su vikenda imali posla.

U petak, 1. listopada u 23.45 sati na istočnoj obilaznici grada Varaždina, policijski službenici Mobilnog tima prometne policije PU varaždinske, specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja tzv. presretačem, zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljala 26-godišnjakinja.

Obavljenim nadzorom, utvrđeno je da ista upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1.69 g/kg. Navedena je isključena iz prometa te joj je izdan prekršajni nalog kojim joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca. Po pravomoćnosti prekršajnog naloga odredit će joj se i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 2. listopada u 20.30 sati u Gornjem Knegincu, policijski službenici Mobilnog tima prometne policije PU varaždinske, specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja tzv. presretačem, zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 29-godišnjak.

Nadzorom vozača kod istog je izmjerena koncentracija alkohola od 0.74 g/kg te je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima bilo koje kategorije.
Daljnjim nadzorom isti je podvrgnut preliminarnom testu na prisutnost droge koji je bio pozitivan na THC, zbog čega mu je određen stručni pregled – uzimanje uzoraka krvi i urina radi analize, a što je isti odbio. Također je policijskim službenicima dragovoljno izručio 13 tableta ecstasy. Za počinjene prometne prekršaje izdan mu je prekršajni nalog kojim mu je izrečena ukupna kazna u iznosu od 23.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci. Zbog posjedovanja navedenih tableta, protiv njega će se podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu, kojim mu prijeti izricanje novčane kazne do 20.000 kuna.

Crna kronika

Pijani Austrijanac kod dravskog mosta naletio na varaždinsku obitelj, ozlijeđeno i dijete

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izvijestili smo o prometnoj nesreći koja se u subotu, 27. studenoga, u popodnevnim satima dogodila kod dravskog mosta, a međimurska policija sada donosi detalje.

Naime, 47-godišnji Austrijanac upravljao je osobnim automobilom austrijskih registracija, prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim, pod utjecajem alkohola od 0,91 promila.

– Dolaskom do ceste koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje, a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom. Zbog toga je vozilom udario u osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka s kojim je kolnikom državne ceste upravljao 36-godišnjak – ističe PU međimurska.

Ozlijeđeni su 36-godišnji vozač, 39-godišnja putnica i dijete iz njegovog vozila, koji su vozilom hitne pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je vozač teško, a putnica i dijete lakše ozlijeđeni.

– Kod putnice je moguća je prekvalifikacija ozljede u tešku ozljedu. Protiv 47-godišnjeg vozača zbog počinjenja kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu – dodaje međimurska policija.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija spriječila tuču: pijani mladić (20) u Zagrebačkoj ulici napao vršnjaka i dvije djevojke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Operativno komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske je jučer, 28. studenoga, oko 00.10 sati zaprimio dojavu građana o narušavanju javnog reda i mira na parkiralištu u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu.

Na mjestu događaja policijski službenici utvrdili su da je mladić starosti 20 godina pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.93 na osobito drzak i nepristojan način verbalno i fizički napao jednog mladića starosti 20 godina i dvije djevojke starosti 18 godina.

Brzom intervencijom policije spriječeno je daljnje narušavanje reda i mira. Na mjestu događaja je zatečen mladić koji je narušavao javni red, te je priveden u prostorije Policijske postaje Varaždin. Prilikom fizičkog napada nije bilo ozlijeđenih osoba i nitko nije tražio medicinsku pomoć.

Protiv počinitelja policijski službenici podnijeti će prekršajni nalog.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje